Nuspręsta: nuo gruodžio už testus nepasiskiepijusiems teks mokėti

Politika, Svarbu

Ketvirtadienį, po savaitės, Seimas vėl grįžo prie nepasiskiepijusių nuo COVID-19 mokamo testavimo klausimo svarstymo: parlamentarai balsų dauguma nusprendė patuštinti dalies šalies gyventojų kišenes.

Žinia, prezidentas Gitanas Nausėda vetavo Užkrečiamųjų ligų įstatymo pataisas, numatančias, jog už testus turėtų mokėti arba patys gyventojai, arba darbdaviai.

Praėjusią savaitę Seimui pritrūko balsų atmesti minėtą prezidento veto.

Ketvirtadienį Seimo sveikatos reikalų komiteto narė Jurgita Sejonienė informavo, jog minėto įstatymo projektą siūloma svarstyti be jokių naujų pataisymų.

Pasisakydamas prieš prezidento veto, klaipėdietis Seimo narys Eugenijus Gentvilas tuo pat metu stebėjosi, kodėl prezidentas savo bei jo patarėjos išsakytų pastabų nepasiūlė įtraukti į įstatymą.

„O dabar tik tas veto, be jokių pasiūlymų, tie pasiūlymai išsakomi televizijos laidose, bet laidose išsakytų pasiūlymų mes negalime svarstyti”, – sakė jis.

Kaip pavyzdį jis pateikė prezidento, Vyriausybės ir Seimo susitelkimą, priimant sprendimą dėl nepaprastosios padėties įvedimo prie Baltarusijos sienos.

„Linkiu visiems to įsiklausymo, susitarimo, kalbėjimosi, o šiandien aš siūlau pasisakyti prieš prezidento veto, atmesti jį ir tokiu būdu užkasti menamus įsivaizduojamus kirvius”, – ragino E. Gentvilas.

Kitas klaipėdietis Seimo narys Audrius Petrošius teigė, jog „nė vienas iš mūsų nėra gerbėjas to sprendimo” [mokamo testavimo], tačiau, pasak jo, „už savo sprendimus turime mokėti” ir ragino kolegas taip pat nepritarti prezidento veto.

Iš 134 užsiregistravusių Seimo narių 73 balsavus už, 57 – prieš ir 4 susilaikius Užkrečiamųjų ligų įstatymui be pakeitimų pritarta, tuo pačiu atmetus prezidento veto.

Įstatymas įsigalios gruodžio 1 d. – nuo tada už testus jau teks darbuotojams mokėti patiems, nebent už juos tai padarys darbdavys.

Po balsavimo valstietis Valius Ąžuolas Seimo daugumą pavadino konstitucinės teisės okupantais.

„Ir žmonės su jumis turėtų elgtis kaip su okupantais”, – teigė jis.

INFORMACIJA

Tarp Vakarų Lietuvos Seimo narių už įstatymą (prieš prezidento veto) balsavo Andrius Bagdonas, Agnė Bilotaitė, Simonas Gentvilas, E. Gentvilas, Audrius Petrošius ir Arvydas Pocius.

Prieš įstatymą (už prezidento veto) pasisakė Ligita Girskienė, Petras Gražulis, Dainius Kepenis ir Antanas Vinkus.

12 Comments

  1. Alina

    Eilinis mūsų valstybės pasipinigavimas, už kaukes mokėk už testus mokėk, kiek galima dar engti ta žmogų juk kažkada visa tai baigsis ta perdėta korona už ką tada mokėsime, beviltiška valdžia, tikri balvonai kitaip nepavadinsi.

    Reply
  2. Ir kam dabar galės

    raštus rašyti ” kovotojai ” prieš taršą mieste ? Liberalui ministrui Gentvilui , kuris anot Prezidentūros pranešimo – METĖ pasaulinę klimato kaitos konferenciją tam, KAD įteisintų jam pavaldžių institucijų nereagavimą į žmonių pranešimus apie gamtai daromą žalą ?

    Reply
  3. Ne ponui aiškinti kuo reikia tikėti

    Kiekvienas eilinis gali tikėti kuo nori , o štai seimo valdantieji turi GALVOTI apie VISUS . Antivakseriai nesiskiepijo , bet jie galėjo testuotis ir jei ką neplatinti ! Testai viena iš pandemijos valdymo formų . O valdantieji mano , kad dabar antivakseriai puls skiepytis ? Jūs rimtai ? Tada apgailėtina dauguma ….Veto atmestas , antivakseriai nesiskiepija , nesitestuoja , todėl sergantys lengva forma gali platinti , platinti , platinti ….Kas žino kur vakcinuoti po šio veto sutiks virusą ? Visiškas politinis ” aklumas ” ir tikrai ne noras suvaldyti pandemiją . Kas dėl mokslo ….Mokslas nėra prievarta ! O testus kas sukūrė ? Ar ne mokslas ? Kur logika ?

    Reply
    • Puidokienei

      Tikslas yra ne tik NEPLATINTI, bet neužimti gydymo įstaigų ir… nenumirti. Tiktai nenumirti. Valdantieji ir galvoja apie VISUS. Apie visuomenę, apie Valstybę. Ir apie jus debilus antivakserius, kurie tipo „study science”. Studijuojat jūs Kepenį, o ne Science. Science davė jums vakciną, o jūs ką? Jums nereikia? Tai ir eikit velniop tada, ir mokėkit. Ha – Ha!

    • Laisvam nuo mąstymo

      Veto atmestas DĖL TESTŲ , o ne dėl IMUNITETO !!!!Priminkite koks ” mokslas” patvirtino šią vakciną ? O vakcinuoti neužima lovų , nemiršta ? Todėl su tokiu ” mąstymu ” turėtų dingti iš pandemijos valdymo . Jums kelias velniop . Esate apgailėtini ir dėl tokio valdančiųjų galvojimo apie VISUS ES pagal mirtingumą ir užsikrėtimą esame 2-3 ? Tobulas bukapročių mąstymas ?

    • Mąstytojui

      Nevapėkit nesąmonių ir nevelkit visko į krūvą. Yra liga – yra vaistas. Kas čia neaišku? Visada taip buvo ir bus.
      Testai sukurti ne tam, kad už juos mokėtų tie, kuriems jų nereikia. Nori mokėti – mokėk. Tavo teisė. Žmogau, turi tokią teisę! Blia, norėčiau autobusu nemokamai, kad vežiotų, kodėl turiu mokėti?
      O Seimas teisingai nusprendė patuštinti neatsakingų ir sociume nepritampančių gyventojų kišenes…

    • Oi mąstymo net užuominų nėra ?

      Tai jūs viską plakate į vieną krūvą ir vaidinate visagalius . Jums pandemijos valdymas nerūpi , žaidžiate primityviai galios žaidimus . Pirma , ” liga ” – yra , vaisto kol kas dar nėra . Yra tik pavadinkime prevencija nuo ” ligos ” – vakcina , kuri t.p nėra ” patvirtinta mokslu procesas vyksta ” . Ir tai yra labai gerai . Vieni nenori sirgti – vakcinuojasi , kiti turi abejonių – testuojasi . Ir vieni ir kiti DALYVAUJA ” ligos ” valdyme . Laimi visi , Valstybė t.p.- atsekami ligos galimi ligos platintojai ir židiniai …. Kodėl ” galvojantiems apie visus ” ir ” ligos ” valdymą balsuoti prieš testavimą ? Logikos nėra , liko tik prievarta ? Žavinga ….Vakcinas pirko IŠ VISŲ MOKESČIŲ mokėtojų suneštų pinigų . Kodėl pirko ar ne 14 milijonų dozių ? 3 milijonams tautiečių ? Gal todėl ir buvo balsuojama prieš testus , nes reikia tokį kiekį sukalti ? Kiek VISIEMS ir antivakseriams kainavo vakcinos SAM nenori paviešinti ? O valdantiems nerūpi ? Nereikia kvailinti , nes ” bilieto ” kaina skaičiuojama pagal miesto biudžetą . Skaičiai sąlyginai vieši ? Todėl nereikia pagal savo ” mąstymą ” pritempinėti kitų . Prievartos nepalaikau jokia forma , todėl man konservatoriai , liberalai , laisvieji visam laikui iškrito iš bet kokių rinkimų .

    • Hehe

      Vaisto nėra, vakcina nepatvirtinta, Sorošas, čipai, driežažmogiai… antivakseriai, jūs beviltiški. Ruoškit pinigines – mokėsit už savo durnumą.

    • :)

      Na kaip ir aišku . Bemokslis primityvas hehe . Vienas iš beviltiškų .

    • Kekse

      Ar ilgai zvegsi kurva tu

  4. Puidoms

    Viskas gerai. Vieni stengiasi, daro, kad greičiau tas šūdas pasibaigtų, o kiti matai pasitiki savo imunitetu. Pasitikėkit, bet visuomenės gerovė svarbiau už jūsų asmeninį imunitetą, kuriuo jūs pasitikit. Kol neprireiks reanimacijos. Taip ir reikia tiems neandertaliečiams berazumiams. Tikėkit medicina ir mokslu, o ne Facebook’u.

    Reply
  5. Nieko sau ....Liberalo Simono Gentvilo prioritetai ...

    Tai, kad Aplinkos apsaugos ministras Simonas Gentvilas METĖ pasaulinę klimato kaitos konferenciją tam, KAD įteisintų jam pavaldžių institucijų nereagavimą į žmonių pranešimus apie gamtai daromą žalą, kaip ir tai, kad balsavimai dėl veto buvo derinami su balsavimu dėl bausmių už disponavimą narkotinėmis medžiagomis sušvelninimu, rodo šios valdančiosios koalicijos prioritetus“, – teigiama komentare.Ne prezidentas, o Lietuvos žmonės vertins kiekvieną atvejį, kai bus atsisakoma reaguoti į pranešimus apie gamtai daromą žalą, ar kai egzotinėse valstybėse bus steigiamos Seimo atstovybės“, – teigiama komentare.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

ELTA

Nacionalinio miškasodžio metu šalyje pasodinta daugiau nei 100 girių

Šeštadienį Lietuvoje vyko Nacionalinis miškasodis „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje šalyje pasodinta daugiau kaip 100 girių. „Lietingas lietuviškas oras ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This