Rajono ūkininkai siekia kurti logistikos centrą

Regionas

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) siūloma parama kurti regioninius logistikos centrus domisi Klaipėdos rajono savivaldybės administracija ir šio rajono Ūkininkų sąjungos nariai. Kartu su ministerijos specialistais ir žemės ūkio patarėju Daivaru Rybakovu jie aptarė tokių centrų  steigimo galimybes pajūryje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiandien trumposios maisto tiekimo grandinės nebeapsiriboja ūkininkų turgeliais – šviežia ir kokybiška žemdirbių produkcija keliauja tiesiai ant vartotojų stalų į ugdymo, maitinimo įstaigas. ŽŪM siekia, kad šis „nuo lauko iki stalo“ procesas taptų spartesnis, apimtų platesnį vartotojų ratą ir siūlo ūkininkams daugiau kaip 6 mln. eurų siekiančią finansinę motyvaciją kurti regioninio lygmens logistikos centrus.

Šiuose centruose pagal darželių, mokyklų, ligoninių ar kitas viešąsias paslaugas teikiančių įstaigų ar įmonių užsakymus būtų sudaromi vietos ūkininkų produkcijos krepšeliai. Pasak žemės ūkio ministro patarėjo D. Rybakovo, įsteigus tokius centrus laimėtų ir ūkininkai, ir vartotojai. Vartotojus trumpiausiu keliu pasiektų šviežia vietos gamintojų produkcija, o ūkininkams būtų kur kas paprasčiau dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

„Džiaugiamės, kad Klaipėdos rajono savivaldybės administracija yra tokia aktyvi ir atvira naujovėms. Darnus politikų ir ūkininkų bendradarbiavimas gali atnešti puikių vaisių visam rajonui. Logistikos centrai gali sustiprinti smulkių ir vidutinių ūkių konkurencingumą, o savivaldybėms viešųjų pirkimų metu būtų lengviau pasirinkti vieną stambų tiekėją, kuris pristatytų visus reikiamus produktus – nuo mėsos iki pieno, daržovių ir vaisių“, – pranešime pažymi D. Rybakovas.

Klaipėdos rajono Ūkininkų sąjungos vadovas Vidmantas Buivydas domėjosi paraiškų teikimo tvarka ir reikalavimais, nes sąjunga norėtų teikti paraišką tokiam centrui kurti.

„Trumpoji maisto tiekimo grandinė yra labai aktuali. Norime, kad mažieji ūkininkai būtų paskatinti tiekti savo produkciją tiesiai, kad galėtų gauti geresnę kainą, o produktas, tiekiamas viešajam sektoriui tiesiai iš ūkių, būtų saugus, kokybiškas“, – kalbėjo Ūkininkų sąjungos vadovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Šiais metais pievų atkurti ūkininkams nereikės

Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryba pritarė Europos Komisijos (EK) priimtam deleguotojo reglamento papildymui, pagal kurį šiemet daugiamečių ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariama, kad per Lietuvą gali būti vežami grūdai iš okupuotų Ukrainos teritorijų

Žemės ūkio ministerija praneša, kad reaguodama į gautą informaciją apie galimai Rusijos per Baltijos jūros uostus realizuojamus iš okupuotų Ukrainos ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

ELTA

Nesant įrodymų, kad visi rusiški grūdai išplukdomi, norima stiprinti krovinių kontrolę

Per Lietuvą toliau tranzitu vežant kad ir gana nedidelius rusiškų grūdų kiekius, norima stiprinti į šalį patenkančios šalies agresorės produkcijos ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This