Savivaldybės bibliotekoje įsidarbino du Laisvės partijos skyriaus pirmininko pavaduotojai

Miestas, Svarbu

„Laisvės partija žengia į kultūrą. Savivaldybės bibliotekos pajėgas sustiprino Modestas Skersys ir Birutė Andruškaitė”, – parašė „Atviros Klaipėdos” skaitytojas savo el. laiške ir pasiūlė pasidomėti, kaip gi taip nutiko, kad net du šios partijos Klaipėdos skyriaus lyderiai įsidarbino Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje.

Tiek abu „laisvūnai”, tiek ir bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė tikina, kad jokios partijos įtakos šiems kadriniams sprendimams nebuvo. Bibliotekos vadovė teigė galinti tik pasidžiaugti ir jų darbo rezultatais, ir tuo, kad pavyko į biudžetinį sektorių, kuriame „pinigais tikrai nelyja” pritraukti jaunus talentingus žmones.

Martyno Vainoriaus nuotr.

30-metė B. Andriuškaitė buvo tarp Laisvės partijos Klaipėdos skyriaus steigėjų, ji buvo išrinkta ir tuometinės skyriaus pirmininkės Vaidos Raugelės pavaduotoja. Vėliau jai buvo patikėta atstovauti partiją Seimo rinkimuose Pajūrio vienmandatėje apygardoje. Čia ji sulaukė 1325 balsų, liko penkta ir į antrą rinkimų etapą nepateko. Daugiamandatiniame sąraše po reitingavo ji liko toje pačioje 17 vietoje – to irgi neužteko patekti į Seimą. 

Po to kai 2020-ųjų pabaigoje buvo likviduotas Laisvės partijos skyrius ir šiemet balandį įkurtas naujas, B. Andriuškaitė dalyvavo naujo skyriaus steigime ir vėl tapo pirmininko (dabar šias pareigas eina Jevgenijus Sokolovas) pavaduotoja. Dar vienu iš keturių pavaduotojų tapo ir M. Skersys, nedalyvavęs Seimo rinkimuose. 

Abu jie dabar darbuojasi Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Informacinių technologijų ir projektų valdymo skyriuje – B. Andruškaitė eina kultūros projektų administratorės, M. Skersys – metodininko pareigas. 

B. Andruškaitė „Atvirai Klaipėdai” sakė bibliotekoje pilnu dirbanti nuo rugpjūčio – į pareigas pretendavo pamačiusi skelbimą. Moteris akcentavo, kad tai nėra vienintelis jos užsiėmimas.

Rinkimų metu B. Andruškaitė buvo nurodžiusi, kad nuo 2014 m. yra UAB „Baltijos praktika” vadovė ir akcininkė. Iki tol ji dirbo UAB „Perspektyvus projektas“ projektų vadybininke, UAB „Soprana” direktorės asistente, UAB „Lantel” konsultante. 

„Tokioms įstaigoms ir taip sunkiai sekasi surasti jaunų žmonių”, – sakė B. Andruškaitė, kartu klaususi, kodėl „Atviros Klaipėdos” žurnalistas domisi jos įsidarbinimo aplinkybėmis, kas užsakė tokį straipsnį ir kodėl jam „taip nepatinka Laisvės partija”.

M. Skersys teigė bibliotekoje po laimėto konkurso pilnu etatu įsidarbinęs mėnesiu anksčiau – nuo liepos 1 d.

Abu pašnekovai tikino, jog jų atstovaujama partija tikrai nedarė jokios įtakos, kad jie būtų įdarbinti savivaldybės bibliotekoje. Lygiai tą patį sakė ir įstaigos vadovė B. Lauciuvienė, tikinusi, kad tik iš žurnalisto sužinojo, kad šie du darbuotojai priklauso Laisvės partijai.  

„Vadovui nepriklauso to žinoti ir tikrai nesidomėjau. Pati kažkada buvau socialdemokratė, bet pasidarė neįdomu ir išėjau. Tikrai jokio spaudimo ar įtakų nebuvo. Tai labai perspektyvūs specialistai, atsiliepę į darbo skelbimus, kuriuos viešinome visais įprastiniais kanalais. Jie atsiuntė gyvenimo aprašymus, dalyvavo atrankoje, buvo po kelis kandidatus. Tai puikūs specialistai, sunku tokius surasti, nes biudžetinėse įstaigose pinigais tikrai nelyja. Birutė jau pateikė šešis projektus Kultūros tarybai. Modestas atėjo į atsilaisvinusią vietą, džiaugiuosi ir dėl to, kad kartu taip „praskiedė” gana moterišką mūsų kolektyvą. Jis išlaikė bandomąjį laikotarpį ir esu labai laiminga, kad dirba toks puikus specialistas”, – kalbėjo vadovė.  

12 Comments

  1. Gerhard

    Vaje vaje kaip sunkiai sekasi pritraukti i biudzetine istaiga:) ibeskite google lausvunu pavardes ir pamatysite pajamu deklaracijas. Tai tikrai zmones tikri biudzetininkai, nes pensininkai gauna didesnes pensijas. Tad, nereikia pasakoti nesamoniu apie skaidruma.

    Reply
  2. Jei dar liko

    mąstančių žmonių, tai jie neis ir savo vaikų neleis (boikotuos) į tokią biblioteką, kurioje dvelkia (dvokia) lgbt iškreiptomis vertybėmis.

    Reply
  3. Skaitytojas

    Tikrai šokiruojančios naujienos. Du žmonės susirado darbą. Darbas toks prestižinis, kad uždirba NET po 760 EUR. 🙂 Ar gal reikėtų manyti, kad jei jau priklausai vienai ar kitai partijai privalai nedirbti ir šventa dvasia gyvas būti? Martynai, gal bent jau galėtum pasigilinti kiek iš tikro žmonės gauna ir ar verta tapti geltona spauda ir lygioje vietoje bandyti išspausti nesėkmingą skandaliuka?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ačiū už patarimus ir vertinimus. Į šį skaitytojo laišką sureagavau lygiai taip pat, kaip ir, pavyzdžiui, į informaciją apie Alvido Šimkaus, Vyčio Radvilos, Audriaus Petrošiaus įsidarbinimo ir viskas kitas panašias istorijas, kai partiniai ar su politikais susiję žmonės kažkodėl darbo ieško ir susiranda būtent viešajame, o ne privačiame sektoriuje. Turite tikrai šokiruojančių naujienų – pasidalink, būtinai sureaguosim.

  4. klaipėdietė

    skystablauzdžių partija,tokiems valdant,tai ir sportas apleistas,tokie ir 100m,normaliai nenubėgs savo,suglaustom kojytėm,ką kalbėt apie kokias kitas sporto šakas.Tegul dėsto knygutes lentynose

    Reply
  5. Man nepatinka ir NIEKADA nebalsuosiu už " Laisvės " partiją , nes

    narkotikų dekriminilizavimas įgavo toookią svarbą , jog pasimetė ” nuomonėje ” pati įstatymo stūmėja , kuri —–2019 m. M.Danielė, Respublikinio priklausomybės ligų centro ryšių su visuomene specialistė, teigė, kad „dauguma specialistų sutinka, jog kanapių, kaip ir kitų psichiką veikiančių medžiagų, vartojimas žalingas jauniems žmonėms, nes jų organizmas yra jautresnis. Taip pat tyrimai rodo, kad ankstyvame amžiuje pradėjus vartoti kanapes gali didėti rizika susirgti psichikos ligomis”. Šiandien Seimo narė M.Danielė siekia tai dekriminalizuoti. ______P.S. o kas dėl įdarbinimo , MAN net klausimų nekyla , žinant Klaipėdos tarybos daugumą .

    Reply
    • Pažiūrėjus kandidatės

      Turto ir pajamų deklaraciją ( kandidatuojant į seimą ) suprantu kodėl buvo reikalingas biudžetinėje įstaigoje darbelis 🙂

  6. Svaika, linkėjimai exdonelaičiukams!

    Aš jau senai deja iš gimtosios Klaipėdos išvykęs, ir matyt man jau sunku kampą pagauti, bet kur čia intriga? Parašykit plačiau, ar jie gauna per didelę algą, ar konkurso sąlygos buvo specialiai paruoštos, gal yra daugiau darbuotojų bibliotekoje kur kraujo grupė sutampa arba gal jie gyvena viename mieste (o dieve!), ar dar kas? Nelabai supratau, straipsnis toks ar tai nedabaigtas, ar tai žurnalistas iš darbo biržos paimtas?

    Reply
    • Dygliakiaule

      Rysiais su besakniu kosmopolitanu partija susitepusiuju vieta gulage o ne strateginese kulturos istaigose o gatvese kur jie gyvena asfaltas turi būti nuluptas ir atiduotas paprastiems darbo zmonem

  7. Tomas

    Laisvės partija!
    Vien jau ką Reiškia jos vietinis pirnininkas:))))
    Apgailėtina

    Reply
  8. artiomas

    Laisvės partija nepasiuntė, o Lauciuvienė nesutiko šiuos laisvūnus priimti . Kaip gražiai sužaidė abi pusės, kad tai atsitiktinumas.

    Reply
  9. Pirmyn,jaunime

    Labai informatyvu:) alga tikriausiai kokie 600€
    Džiaugtis reikia,kad nepabego jaunimas I užsienius. O straipsnis kvepia tendencingumu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

300-ąjį Imanuelio Kanto gimtadienį paminės įvairiais renginiais

Balandžio 22-ąją Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka švęs išskirtinę progą – lygiai prieš 300 metų, 1724 metų balandžio ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This