Darbus neapibrėžtam laikotarpiui sustabdė incidentas

Miestas, Svarbu

Dėl pasieniečių administracinio pastato rekonstrukcijos užtverta Gintaro gatvės atkarpa ir toliau nebus galima naudotis, nors statybininkai čia ir nesidarbuoja jau kelis mėnesius.

Martyno Vainoriaus nuotr.

4,27 mln. eurų vertės sutartį dėl ties Gintaro ir Pievų Tako gatvėmis esančio administracinio pastato rekonstrukcijos Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) su UAB „HSC Baltic” pasirašė dar pernai lapkritį. Rangovas buvo gavęs savivaldybės leidimą iki šių metų lapkričio pabaigos užtverti ties šiuo pastatu esančią Gintaro gatvę, bet darbams jau kurį laiką nevykstant kai kurie šio gyvenamojo rajono gyventojai ėmė stebėtis, kodėl gi nebūtų galima atverti gatvės.

VSAT atstovas spaudai Giedrius Mišutis informavo, kad pastate jau yra išardytos nereikalingos sienos, nuimtas tinkas, išimtos durys ir langai, buvo pradėti apdailinio tinko valymo darbai, tačiau viskas sustojo, kai rugsėjo 3 d. įgriuvo viena vidinė pastato siena, kaminas bei dalis perdangos konstrukcijų. Tuo metu pastato viduje žmonių nebuvo, niekas nenukentėjo.

„Atlikta dalinė pastato ekspertizė, kurios išvadose nurodyta, kad reikia atlikti statinio laikančiųjų konstrukcijų ekspertizę bei grunto geologinius ir geotechninius tyrimus. Gavus ekspertizės ir tyrimų išvadas rekonstrukcijos darbai bus tęsiami”, – teigė G. Mišutis, neminėjęs konkrečių terminų.

Nekilnojamojo turto kadastre nurodoma, jog pastatas buvo pastatytas 1959 metais, tačiau Klaipėdos universiteto istoriko dr. Vasilijaus Safronovo duomenimis, jis kaip gyvenamasis namas buvo pastatytas apie 1939-uosius. Namas jau žymimas ir 1942 m. adresų knygoje (Johannes Schirrmann Platz 2), ir tų metų miesto plane. 

Sovietmečiu name buvo įsikūrę pasieniečiai. 1992 m. lapkritį pastatą Vyriausybė buvo perdavusi Krašto apsaugos ministerijai.

2 Comments

  1. Kazys

    Įdomu, ar LR Krašto apsaugos ministerijai reikalingas toks milžiniškas statinys Pasienio tarnybai? Nejaugi niekas nesikeičia per 40m.? Kodėl miesto centre turi veikti pasienio tarnyba, jei tas PASIENIS yra gerokai toliau? Kiek darbuotojų gali sutalpinti šitoks didelis statinys? Ar jie visi reikalingi, ar užtenka jiems pinigų iš Lietuvos biudžeto? O kas Melnr agėje, juk ten veikia Krašto pas. Pakrančių apsaugos dalinys aptvertas aukšta koncertinos viela? beje prie šio remontuojamo pastato yra didelis plotas,lyg koks skveras. Jis apleistas. Juo važinėja Pas. tarnybos darbuotojai.. Ir viskas šalai Vitės gimnazijos, Profesines mokyklos, Sveikatos centro , bibliotekos….
    Tik AK.lt pateikia tokią svarbią miestiečiams informaciją. Todėl didžiausia pagarba žurnalistui M. Vainoriui…

    Reply
  2. klp

    Tai kam laikyti užtvertą gatvę jei vidinė siena nugriuvo, atidarykit, kai bus poreikis vėl užtversite, kažkokie nemokšos organizuoja !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Imanuelio Kanto vardo ir filosofinio palikimo renesansas Klaipėdoje

Pirmadienį, balandžio 22-ąją, sukanka 300 metų nuo filosofo Imanuelio Kanto gimimo. Filosofo atradimai prilyginami Koperniko heliocentrinės Saulės sistemos atradimui XV ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

300 metų sulaukęs Imanuelis Kantas kviečia į svečius pas Herkų Kantą

Balandžio 22-ąją sukanka 300 metų nuo vieno ryškiausių žmonijos filosofinio paveldo kūrėjų – Imanuelio Kanto – gimimo. Kad ši data ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Piliavietės grįžimas miestui: istorija jau siekia pusšimtį metų

Vienas iš ryškiausių sovietmečio urbanistinių Klaipėdos pokyčių – miesto gimimo vieta, kurioje iki XVIII a. pabaigos stovėjo pilis, tapo uždara ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This