„Klaipėdos naftos” valdyboje – dar vienas užsienietis

Verslas

Valstybės valdomos suskystintų gamtinių dujų (SGD) ir naftos terminalų operatorės AB „Klaipėdos nafta” KN Stebėtojų taryba nepriklausomu valdybos nariu išrinko Guy Mason. Jis šias pareigas pradės eiti nuo gruodžio 1 dienos.

Guy Mason

Guy Mason per savo 34 metų karjerą vienoje didžiausių pasaulyje naftos ir dujų bendrovių BP užėmė įvairias vadovaujančias, įskaitant
valdybos nario, pareigas. 2016-2020 m. G. Mason šioje bendrovėje buvo paskirtas viceprezidentu, atsakingu už laivybą globalioje rinkoje.

Anot KN pranešimo, naujojo valdybos nario kompetencijos apima verslo vystymo ir vadybos, finansų, komercinės veiklos, pokyčių valdymo sritis. Jis yra prisidėjęs ne tik prie laivybos, bet ir prie atsinaujinančių išteklių, SGD projektų Jungtinėje Karalystėje ir kituose regionuose. Teigiama, kad Guy Mason yra sukaupęs vertingos patirties organizacijose įgyvendinant reikšmingus strateginius ir veiklos modelio keitimo pokyčius, siekiant užtikrinti tvarius finansinius rezultatus ir veiklos pelningumą.

KN Stebėtojų tarybos pirmininkas Eimantas Kiudulas pabrėžė, kad į KN valdybą ieškota tokio kandidato, kuris savo kompetencija ir žiniomis galėtų reikšmingai prisidėti prie KN transformacijos, bendrovei ieškant naujų verslo rinkų ir galimybių, sumažėjus naftos produktų krovos apimtims, taip pat siekiant įgyvendinti ambicingus tarptautinės verslo plėtros tikslus.

„Šiuo metu KN yra neeilinėje situacijoje: bendrovė ne tik turi persiorientuoti į naujas veiklos rinkas, bet ir pasaulio energetinės transformacijos kontekste permąstyti savo vietą vertės grandinėje, gebėti pasinaudoti naujomis galimybėmis, padedant naujus tvirtus pamatus ateičiai. Pasirinktas kandidatas turi ne tik daug žinių naftos ir dujų verslo segmente, bet ir yra pasiekęs apčiuopiamų rezultatų valdant verslo pokyčius. Manome, kad Guy Mason kompetencijos bus itin vertingos bendrovei ir džiaugiamės, kad jis susidomėjo šia galimybe“, – sako E. Kiudulas.

Pagal KN įstatus, KN valdybą sudaro 5 nariai, įskaitant pirmininką, iš kurių ne mažiau kaip 3 nariai turi būti nepriklausomi. Valdybos narius 4 metams renka ir atšaukia Stebėtojų taryba.  2021 m. spalio 1 d. atsistatydinus vienam iš nepriklausomų valdybos narių, šiuo metu kadenciją einančią KN valdybą sudaro keturi nariai: pirmininkas Giedrius Dusevičius, Mantas Bartuška, Dainius Bražiūnas bei Bjarke Palsson.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This