Savaitinių COVID-19 atvejų skaičiaus mažėjimas sustojo, keičiasi testavimo tvarka

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį Lietuvoje patvirtinta 2017 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų. Ištyrus 22 468 mėginius juose rasta beveik 9 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, pirminiais duomenimis, diagnozuota 120 žmonių. Ketvirtadienį, patikslintais duomenimis, susirgo 129, trečiadienį – 123, antradienį – 127, pirmadienį – 104 klaipėdiečiai.

Nuo gruodžio 1 d. mobiliuose punktuose nebebus atliekami greitieji antigeno testai. Martyno Vainoriaus nuotr.
Klaipėdoje – 4 mirtys

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumenko nežymiai – tik 0,2 proc., Klaipėdoje – 0,4 proc.

Tačiau toliau mažėja susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – uostamiestyje jis sumenko nuo 1147,2 atvejo iki 1118,4, o šalyje – nuo 899,4 iki 887,3 atvejo. Klaipėda pagal šį rodiklį tarp visų savivaldybių išlieka 9-oje vietoje nuo galo. Geriausia padėtis ir toliau yra Neringoje (302), blogiausia – Birštone (2031,2).

Per parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldytas 151 pacientas. Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose gydomas 141 pacientas (pagal Sveikatos apsaugos ministerijos planą šiam skaičiui pasiekus 240, šalyje būtų skelbiamas karantinas).

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąraše atsidūrė dar 21 žmogus, iš kurių pasiskiepiję buvo 6, priklausę 70-89 metų amžiaus grupei. Bendras viruso aukų skaičius šalyje jau siekia 6672.

Klaipėdoje penktadienį nuo COVID-19 mirė 4 gyventojai, čia tokių netekčių jau yra 300.

Šiuo metu šalyje serga 19 274 gyventojai, pasveiko – 431 907, tarp jų – 30 348 klaipėdiečiai: per parą čia pasveiko 244 miestiečiai. Šiuo metu uostamiestyje dar serga 1275 gyventojai.

Penktadienį šalyje pirmą skiepą gavo 2773, visą vakcinacijos kursą baigė 3103, o trečią kartą skiepijosi net 15 257 žmonių. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai buvo 82, 126 ir 565.

Pietų Afrikos Respublikoje aptikta nauja SARS- CoV-2 atmaina jau pasiekė ir Europą.

Keičiasi testavimo tvarka

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, jog nuo gruodžio 1 d. keičiantis privalomo darbuotojų testavimo ir galimybių paso išdavimo tvarkoms, mobiliuose punktuose nebebus atliekami greitieji antigeno testai. Asmenų, kurie greitajam antigeno testui atlikti mobiliuose punktuose yra užsiregistravę po gruodžio 1 d., registracijos bus atšaukiamos.

Privalomai testuotis turintiems asmenims tyrimai nebebus finansuojami valstybės biudžeto lėšomis, todėl jiems mobiliuose punktuose nebebus atliekami greitieji antigeno testai, o Galimybių pasą bus galima gauti tik turint neigiamą PGR tyrimo atsakymą.

Taip pat nuo gruodžio 1 d. mobiliuose punktuose nebebus tiriami asmenys, vykstantys į užsienį. Asmenys, vykstantys į užsienį, atlikti PGR tyrimus savo lėšomis galės įstaigose, kurias galite rasti čia.

Nemokamai mobiliuose punktuose testuotis ir toliau galės nėščiosios ir asmenys, turintys medicininių kontraindikacijų skiepui, kartu pateikdami papildomus dokumentus (nėščiosios kortelę ar išrašą iš ESPBI IS dėl kontraindikacijų), jiems bus atliekami PGR tyrimai.

Be šių asmenų valstybės biudžeto lėšomis mobiliuose punktuose tyrimai ir toliau bus atliekami simptomų turintiems asmenims, sąlytį turėjusiems asmenims, asmenims prieš hospitalizacijas, iš užsienio grįžusiems asmenims, asmenims, gavusiems teigiamą greitojo antigeno testo rezultatą, asmenims, kuriems rekomenduojama išsitirti po aplinkos paviršių tyrimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Padegė seniūniją

Policija pranešė, jog naktį į ketvirtadienį, apie 3 val., Kretingalėje apsaugos darbuotojas pastebėjo, kad yra apdegusios seniūnijos lauko įėjimo durys. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Renginiai

Ketvirtadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Upper body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This