Klaipėdos uosto direkcijoje – Esbjergo uosto vadovas

Uostas ir jūra

Į šiomis dienomis Klaipėdoje vyksiančią konferenciją „Offshore Industry in the Eastern Part of the Baltic Sea: Get Ready for Business“ atvykęs Danijos Esbjergo uosto generalinis direktorius Dennis Jul Pedersen pirmadienį lankėsi Uosto direkcijoje, kur susipažino su vieninteliu Lietuvos jūrų uostu, jame vykdomomis veiklomis ir teikiamomis paslaugomis. Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas svečiui pristatė Klaipėdos jūrų uosto vystymo kryptis, vykdomus ir planuojamus projektus bei planus jūrinės vėjo energetikos srityje.

„Šiandien jau nebekeliame klausimų, ar vėjo energetikos plėtra Baltijos jūroje yra reikalinga. Pasauliui vis sparčiau žengiant į atsinaujinančių išteklių energetikos amžių, šiuo keliu, kartu atliepdami ir keliamus žaliojo kurso tikslus, privalome eiti ir mes. Tačiau rengiantis įgyvendinti jūrinės vėjo energetikos projektą greta Lietuvos krantų, itin svarbu konsultuotis su ekspertais, nagrinėti gerąją patirtį, reguliariai dalintis informacija. Sėkmingai veikiantis Danijos Esbjergo uostas yra puikus jūrinės vėjo energetikos plėtojimo uoste pavyzdys“, – pranešime spaudai cituojamas Uosto direkcijos generalinis direktorius A. Latakas.

Danija – jūrinė valstybė, galinti pasigirti ne vienu uostu. Klaipėdos uoste yra viena ro-ro linija, jungianti Klaipėdos ir Danijos uostus. Krovinių srautai iš ir į Daniją Klaipėdos uoste 2020 metais sudarė 3 procentus visos uosto krovos. Daugiausiai gabenta ro-ro krovinių, taip pat krautos trąšos, grūdai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kanados ambasadorė susipažino su uostu

Praėjusių metų liepą pareigas pradėjusi eiti Kanados ambasadorė Lietuvai Jeanette Eileen Sautner antradienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Per pirmus du mėnesius - 8 proc. daugiau krovinių

Uosto direkcija praneša, jog pirmi du šių metų mėnesiai Klaipėdos uosto krovinių statistikoje žymi beveik 6 milijonų tonų perkrautų krovinių ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This