Girulių kempingas grįžta į pirmąsias rankas

Miestas, Svarbu

Pasibaigus 2016-aisiais su privačiu verslu pasirašytai koncesijos sutarčiai už Europos Sąjungos pinigus Giruliuose įrengtas kempingas vėl bus prižiūrimas uostamiesčio savivaldybės VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (TIC).

Dovilės Urbanavičienės nuotr.

Šis turistinis objektas buvo įrengtas dviem etapais – pirmojo metu atsirado kempingas be namelių. Tada jį valdė TIC. Antrojo etapo metu iškilo 12 namelių, atsiėjusių beveik 174 tūkst. eurų, tačiau europinio finansavimo sąlygose jau buvo numatyta, kad objektas koncesijos būdu keletui metų turi būti perleistas verslui. Tad nuo 2016-ųjų kempingą valdė koncepsijos konkursą laimėjusi UAB „Jūros kempingas”.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, koncesininko prašymu baiginėjantis sutarčiai ji buvo nutraukta apie mėnesiu anksčiau ir dabar ruošiamasi kempingo valdymą perduoti TIC, nes nebeliko reikalavimo jį leisto valdyti privačiam verslui. Anot pašnekovo, kempingas yra įtrauktas atitinkame sąraše, kuris leidžia tokią procedūra užbaigti vien Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, tam miesto Tarybos sprendimo nereikia.

KTIC vadovė Romena Savickienė teigė, jog sutartį dėl turto perėmimo planuojama pasirašyti dar pirmadienį.

„Praktikos turime, žinome, kaip tai daryti, tuo užsiėmėme nuo pat kempingo įkūrimo pradžios, tik turėjome keletą metų pertrauką, o dabar vėl sugrįžtame prie šios veiklos. Finansiškai žiūrime, vertiname. Aišku, pandemija yra padariusi savo įtaką, turistų skaičiai krito, bendraujame su kitų kempingų valdytojais, vertinsime veiklos perspektyvas šaltuoju metų laiku”, – sakė R. Savickienė, patikinusi, kad jau pirmadienį bus imtasi ir turto priežiūros.

2 Comments

  1. diletantai

    įrengė lauko teniso aikštelę, parinko visai netinkančią dangą, žaisti neįmanoma.

    Reply
  2. Anonimas

    Tik už elektrą nepamirškite susimokėti, o tai gausis didelis pelnas !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kitoks Klaipėdos valdžios požiūris jau atsiėjo apie pusę milijono

Dėl to, kad dabartiniai Klaipėdos vadovai atsisakė įgyvendinti kai kuriuos pirmtakų suplanuotos projektus, jiems jau išleisti miestiečių pinigai buvo negrįžtamai ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This