Ką veiks išsigryninę LVŽS „nouneimai” po 2024 metų?

Nuomonės

Rytas Staselis
2021-12-08

Komentarų: 3

Ramūnas Karbauskis sako, kad susidūręs su pasirinkimo situacija – ištikimoji ginklanešė Agnė Širinskienė ar 21 beveik bevardžio bendrapartiečio frakcija Seime – stojo į savo likusių „nouneimų” (angl. no name – bevardis) pusę. Kada p. Širinskienė gana netikėtai pranešė besitraukianti iš Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) narių bei frakcijos Seime.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) tą akimirką, atrodo, visiškai „išsigrynino” ir liko visiškai vadistine partija (kada partijoje be vado nieko nebelieka), kurioje p. Karbauskis ir jo „nouneimai”. Na, gal dar liko Dainius Kepenis, Aurelijus Veryga, Valius Ąžuolas ar Dainius Gaižauskas, kuriuos LVŽS stumia į žiniasklaidą kaip niūsmeikerius (ang. newsmaker – naujienų žmogus), tačiau net arkliui aišku, kad visi šie personažai tėra p. Karbauskio lūpos ir burnos. Dėl to greičiausiai pralaimės ir p. Širinskienė, ir p. Karbauskis, ir LVŽS „nouneimai” parlamente.

facebook.com/gandrai nuotr.

Kol anksčiau nuo partijos atsisijojęs Saulius Skvernelis praėjusią savaitę nuosekliai dirbo konsolidacijos darbą – jo nauja partija į savo gretas prisiviliojo bent trijų savivaldybių merus su ne tik ištisais LVŽS, bet socialdemokratų partijos skyriais, p. Karbauskis toliau naikino savo politinį darinį, į kurį, reikia manyti, Karbauskių klanas yra investavęs nemažai pinigų. Investicijos kaip tik ir lėmė, kad prieš 2016 m. rinkimus į Seimą p. Skvernelis radosi LVŽS gretose (jam Karbauskių klano buvo mokamas atlygis ligi pat tampant ministru pirmininku) ir gerokai trūktelėjo partijos sąrašą aukštyn. Ir net ne gerokai, o į pačią šalies politikos viršūnę.

Dabar LVŽS viršūnėlės turi milžinišką galvos skausmą – į kurią politinę Lietuvos asmenybę investuoti iš naujo, turint galvoje 2024-ųjų rinkimus. Kad toji investicija galėtų lygiai konkuruoti su „išdaviku” Skverneliu ir jo partine „chebra”.

Nelengvos dienos laukia ir demaršą atlikusios p. Širinskienės. Ji iš LVŽS stojo stačiai į politinę dykumą, nes gali netrukus pasirodyti, kad be LVŽS ir p. Karbauskio ji yra toks pat politinis niekas. Jeigu ligi nesenų laikų žiniasklaida ją griebdavo tada, kada nepavykdavo prisiskambinti p. Karbauskiui (p. Širinskienė tvirtino, kad tatai neypač patiko jos bendrapartiečiams), tačiau žinojo, kad pašnekovė ne tik iš dalies, o esmingai atspindi LVŽS lyderio požiūrį į įvairius dalykus, kas ji bus dabar? Ar medijoms tebebus įdomi p. Širinskienės pozicija kuriuo nors politikos klausimu – žmogaus, patiriančio politinę vienatvę?

LVŽS „nouneimams” Seime dabar pats metas pradėti galvoti, ką jie veiks po 2024-ųjų spalio, kada partijai, žiūrint iš dabartinės perspektyvos, gresia visiškas pralaimėjimas rinkimuose. Ponas Skvernelis buvo LVŽS vėliavnešys, p. Širinskienė – gal net trečdalis viso Karbauskio. Ar liko, kas galėtų ištempti partiją viršun? Tikrai ne lapkričio viduryje po Vilniaus skverus basomis klaidžiojantys Dainius Kepenis ar Valius Ąžuolas. Pats Karbauskis virsta vis didesniu klounu, kažkodėl tebekliedinčiu apie niekam nežinomas „vertybes”.

Eksperto Mažvydo Jastramskio požiūriu, galbūt vienintelis iš dabar esančių „nouneimų” – Aurelijus Veryga geba rinkimuose gauti keletą tūkstančių rinkėjų balsų. Tačiau vieno p. Verygos tikrai neužteks suturėti LVŽS nuo visiško subyrėjimo. Čia net Karbauskių klano pinigai nepadės.

3 Comments

  1. Samogitia

    Tuščia jų, tų perbėgėlių. Tokių visais laikais būdavo ir ateityje nepritrūks. O man įdomu, kiek tikrųjų LVŽS narių beliko Klaipėdoje, juk buvo gana daug. Ar irgi išbėgiojo kas kur?

    Reply
  2. artiomas

    Šis rašytojas jau yra pardavęs sielą velniui. Šis Skvernelio globėjas rašo, kad Skvernelis buvo valstiečių vėliavnešys. Jei tai tikrai būtų, tai valstiečiai- merai būtų perėję pas vėliavnešį. Deja, tik viena iš Lazdijų mere. Kiti – Neringos socialdemokratas ir Šilutės tvarkietis. Kitaip Skvernelio partiją, kaip perbėgelių, negalima vadinti. Investuoti į perbėgelių partiją – politinė savižudybė

    Reply
  3. Nezabitauskas

    Ką gi, pažiūrėkim, apie kokias vertybes „kliedi” Karbauskis. Programoje randu žodį „vertybės” (be kabučių) su detalesniu paaiškinimu: žmogaus gyvybės bei sveikatos apsauga, glaudus sambūvis su gamta, darnus tradicinės šeimos ir bendruomenės puoselėjimas, patriotiškumas, istorinė atmintis, Lietuvos valstybingumo saugojimas ir t. t. Ponas autorius tvirtina, kad tokių vertybių niekas nežino. Manyčiau, jis truputį meluoja, nes ir pats šias vertybes žino, jei dar jo atmintis veikia, o gal net jas pripažįsta, jei dar nėra velniui dūšios pardavęs.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Niūri karo nuojauta Artimuosiuose Rytuose

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį (balandžio 13-14 d.) raketinės atakos, kurią surengė Iranas prieš Izraelio valstybę, metu nuo keturių iki ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This