Klaipėdoje – dar dvi koronaviruso aukos

Koronavirusas, Svarbu

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 1576 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (8,2 proc, mėginių su virusu), skelbia Statistikos departamento duomenys.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, pirminiais duomenimis, diagnozuota 114 žmonių (9,2 proc. mėginių su virusu). Trečiadienį, patikslintais duomenimis, tokia diagnozė buvo patvirtinta 109, antradienį – 118, pirmadienį – 110 klaipėdiečių.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 2,9 proc., o Klaipėdoje jis paaugo 14,5 proc. Tačiau susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis toliau mažėja: uostamiestyje jis sumenko nuo 1176 iki 1166, o šalyje – nuo 846,4 iki 835,6 atvejų. Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka 6-oje vietoje nuo galo. Geriausioje padėtyje ir toliau yra Varėnos savivaldybė (243,7), o paskutinėje vietoje – Druskininkai su 1893,1 atvejo.

Per parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 126 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 121 (keturiais mažiau nei prieš parą) Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose gydomų žmonių, susirgusių šia infekcija.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 13 gyvybių (penkios mirtys įtrauktos gavus vėlavusius ankstesnių dienų duomenis). Iš mirusiųjų praėjusią parą du buvo pilnai pasiskiepiję. Vienas – 30-39 metų amžiaus. Šioje amžiaus grupėje virusas jau yra nusinešęs 46 gyvybes, tik trys žmonės buvo pilnai pasiskiepiję.

Du iš mirusiųjų per praėjusią parą buvo Klaipėdos gyventojai. Bendras viruso aukų skaičius šalyje jau siekia 6933, Klaipėdoje – 311.

Šiuo metu šalyje šia infekcine liga serga 19 147 gyventojų, pasveiko – 452 749, tarp jų – 31 811 klaipėdiečiai: per parą jų pasveiko 109. Šiuo metu uostamiestyje dar serga 1 414 gyventojų.

Ketvirtadienį šalyje pirmą kartą pasiskiepijo 1931 žmogus, abu skiepus gavo 2178, trečią kartą skiepijosi 15 681. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 54, 132 ir 668.

11 Comments

  1. Rima

    Visi skiepyti susirgom, pasirodo skiepas nieko nevertas.

    Reply
    • Pasitikrinkite IQ

      Pirma, niekur ir nėra skelbiama, kad pasiskiepijus nesusirgsite. Antra – jie iš tiesų sirgote, o dabsr rašote komentarą, akivaizdu, kad išvengėte rimtų komplikacijų arba kelionės į Lėbartus.

  2. Žiūrėti

    Mūsų tv – aptemdyti koronos.
    Turime priimti demokratinį sprendimą globaliu lygmeniu: pasaulinė dauguma turi pasisakyti prieš bet kokį tolesnį nacionalinį įsiskolinimą dėl nusikalstamu būdu inscenizuotų pandemijų, kurios apskritai nėra pandemijos, su visais apribojimais ir pan.
    Aiškus „ne“ pasipelnijimui trilijonus valdančios farmacijos ir finansų mafijos, kuri negailestingai krauna pelną iš mūsų nelaimės – ir būtent tik sau.

    Reply
  3. T

    Eilinis melas ir taskas, tik viena kuo neabejoju, kad skiepas padare meskos paslauga ir nurase vel ant covid.
    Toliau vyksta karas ir auku daugeja.

    Reply
    • Sutinku 100%

      Ivano Bobrovo interviu su Gydytoju Dr. Coldwell (Rusiškai).
      Niekas nesibaigs su 3 skiepu. Po to bus 4,5 ir taip toliau. Bus „pasaka be galo“. Žmonės nuo šitos chemijos ‘“kris kaip lapai, pakąsti šalnos“. Alio, žmonės, kodėl jūs testuojaties ir skiepijaties? NUO KO?

  4. Čerlis

    Pirmiausia reikia gydytis antibiotikais, o ne kokiu švęsti vandeniu ir nelaukti kol pradėsi dusti,iškart pirkti rimtus vaistus šviesti plaučius ,

    Reply
  5. mirštapaskiepyti, tik nepripažista ir nerašo nuo kuo

    Iš mirusiųjų du buvo pilnai pasiskiepiję du – vienas 30-39 metų amžiaus.

    Reply
    • Na ir ką?

      Aišku, kad miršta ir pasiskiepijusieji, nes niekas 100 proc. garantijos ir neduoda, kad nemirs. Bet va kad šios dienos santykis Lietuvoje 534:6399. Spėk, kieno naudai?

  6. Anonimas

    Gydykit normaliai, o tai „laukit kol pradėsit dusti” ?Šeimos daktarai nedirba savo darbo

    Reply
    • Too

      Tai skiepykites ir nereikes laukti, kol pradesit dusti.

    • Rimas

      Atiduodu tau visus 8 skiepus,besmegene būtybe

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This