Klaipėdoje paros COVID-19 atvejų skaičius ir toliau viršija 100

Koronavirusas, Svarbu

Penktadienį Lietuvoje patvirtinti 1 592 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (su virusu buvo 9,2 proc. ištirtų mėginių), skelbia Statistikos departamento duomenys.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, pirminiais duomenimis, diagnozuota 109 žmonėms (8,2 proc. mėginių su virusu). Ketvirtadienį, patikslintais duomenimis, tokia diagnozė buvo patvirtinta 115, trečiadienį – 109, antradienį – 118, pirmadienį – 110 klaipėdiečių. Mažiau nei šimtas atvejų paskutinį kartą buvo nustatyta lapkričio 29-ąją.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 5,5 proc., o Klaipėdoje jis paaugo 5,3 proc. Tačiau susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis toliau mažėja: uostamiestyje jis sumenko nuo 1166 iki 1160, o šalyje – nuo 835,6 iki 822,1 atvejo. Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka 6-oje vietoje nuo galo. Geriausioje padėtyje ir toliau yra Varėnos savivaldybė (229), o paskutinėje vietoje – Druskininkai su 1930 atvejų.

Per parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 137 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1 261 toks ligonis, iš jų 122 (vienu daugiau nei prieš parą) gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose. 106 tokie reanimaciniai ligoniai yra nepasiskiepiję arba nebaigę pilno vakcinacijos kurso. Tarp gydymų kovidiniuose skyriuose nepsiskiepijusieji sudaro 72 proc. (818 ligonių).

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 23 gyvybės (aštuonios mirtys įtrauktos gavus vėlavusius ankstesnių dienų duomenis). Iš 15 mirusiųjų praėjusią parą buvo pilnai pasiskiepiję buvo trys: po vieną 40-49, 60-69 ir 70-79 metų amžiaus grupių atstovą. Iki šiol nuo COVID-19 mirė 156 į penktą dešimtį įkopę žmonės, tik devyni iš jų buvo pilnai pasiskiepiję.

Per praėjusią parą Klaipėdoje viruso aukų nefiksuota, bet jų skaičių dviem netektimis padidino vėlavę pranešimai apie ketvirtadienio mirtis. Bendras viruso aukų skaičius šalyje jau siekia 6956, Klaipėdoje – 313.

Šiuo metu šalyje šia infekcine liga serga 17 503 gyventojai, pasveiko – 456 062, tarp jų – 32 056 klaipėdiečiai: per parą jų pasveiko 245. Šiuo metu uostamiestyje dar serga 1 282 gyventojai.

Penktadienį šalyje pirmą kartą pasiskiepijo 2185 žmonės, antrą skiepą gavo 2416, trečią kartą skiepijosi 17 172. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 50, 118 ir 627. Pagal du kartus pasiskiepijusių gyventojų skaičių uostamiestis yra ketvirtas nuo galo (42,9 proc.), trečią kartą jau yra pasiskiepiję 12,4 proc. klaipėdiečių (16 vieta nuo galo).

10 Comments

  1. Po vakcinos

    Šios Covid vakcinacijos istorijoje liūdniausia yra tai, kad patyrusiems vakcinos sunkų šalutinį poveikį nėra suteikiamas savalaikis gydymas. Miokardito (širdies raumens uždegimo) atveju turi būti paskirtas skubus gydymas, tačiau DULKIO MULKIO sistemos realybėje yra taip, kad pagal šeimos gydytojo išduotą siuntimą pas kardiologą įmanoma pateikti po 2-3 mėnesių. Per tą laiką bus sudrožtas širdies vožtuvas ir tapsi invalidu, t.y. etatiniu širdininku, gali ir kanopas užversti. Vienintelė išeitis kreiptis į privačias klinikas, nepigiai mokėti už daugkartinės konsultacijas ir tyrimus. Taigi ištraukusieji nesėkmingą vakcinos bilietą mūsų valstybėje tampa didžiausiais luzeriais ir jiems vakcinacija su tokia valstybės ” pagalba” tampa pasityčiojimu. Tokiu valdžios rūpesčiu per vieną dieną iš sveiko ir sportuojančio žmogaus tampi niekam neįdomi klipata su šokinejančiu kraujospūdžiu, dūrimais širdies plote, negalinčia turėti menkiausio fizinio krūvio, net nešti sunkesnį maisto krepšį.

    Reply
  2. Anonimas

    Tuchlas tavo bazaras dėl antivakseriu visos bėdos kitų ligų nėra ką?

    Reply
  3. Klaipėdoje daug antivakserių

    Dėl antivakserių iš darbo traukiasi medikai. Nebeįmanoma kęsti sergančių kovidu antivakserių antplūdžio ir jų netašyto, grubaus elgesio, puolimo.

    Reply
    • As

      Baikit meluoti.pustušcios ligonines net vsistais nebekvepia,o ieini į ligoninę kaip į kavine kvepia kava ir marcipanais

  4. Antivakseriams

    Tie, kurie persirge Covidu labai nera kuom didziuotis ir dziaugtis. Niekas nezino, kas bus po poros metu. Gal patys uzsilenksite neaisku nuo ko, kol prades aisketi, kad tai persirgtos Covid ligos padariniai.

    Reply
    • Kaip čia pasakius...

      Na tas pats gresia ir tiems, kurie pasiskiepijo. Jokių garantijų, deja, tie skiepai neduoda…

    • klaipediete

      o kaip paskiepytiems ir persirgusiems?

  5. Pokalbis

    Ivano Bobrovo interviu su Gydytoju Dr. Coldwell (Rusiškai).
    Televizija internete!
    Niekas nesibaigs su 3 skiepu. Po to bus 4,5 ir taip toliau. Bus „pasaka be galo“. Žmonės nuo šitos chemijos ‘“kris kaip lapai, pakąsti šalnos“. Alio, žmonės, kodėl jūs testuojaties ir skiepijaties? NUO KO?

    Reply
    • Asdasd

      Aš siūlau Jums pasidaryti intelekto koeficiento testą, kad suprastumėt ant kiek jis žemas. Tokiais kaip jūs yra labai lengva manipuliuoti, nes jūs tikite rusiškais šaltiniais ir visokiais populistais.

  6. Aptemdyti coronos

    (daugiau – mūsų tv) Turime priimti demokratinį sprendimą globaliu lygmeniu: pasaulinė dauguma turi pasisakyti prieš bet kokį tolesnį nacionalinį įsiskolinimą dėl nusikalstamu būdu inscenizuotų pandemijų, kurios apskritai nėra pandemijos, su visais apribojimais ir pan.
    Aiškus „ne“ pasipelnijimui trilijonus valdančios farmacijos ir finansų mafijos, kuri negailestingai krauna pelną iš mūsų nelaimės – ir būtent tik sau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This