Lietuvoje patvirtinta pirmoji vaiko mirtis nuo COVID-19

Koronavirusas, Svarbu

1 238 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 120 – Klaipėdoje. Tokius šeštadienio duomenimis skelbia Lietuvos statistikos departamentas.

Patikslintais duomenimis, penktadienį uostamiestyje užfiksuoti 109 tokie susirgimai, ketvirtadienį – 115, trečiadienį – 109, antradienį – 118, pirmadienį – 110. Mažiau nei šimtas atvejų paskutinį kartą buvo nustatyta lapkričio 29-ąją.

Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1 313 tokių ligonių (52 daugiau nei prieš parą), iš jų 125 (trimis daugiau nei prieš parą) gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose. Klaipėdos universitetinės ligoninės nuotr.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 22 gyvybės (septynios mirtys įtrauktos gavus vėlavusius ankstesnių dienų duomenis). Iš 15 mirusiųjų praėjusią parą buvo pilnai pasiskiepiję buvo keturi 70-99 metų amžiaus grupių atstovai. Klaipėdoje praėjusią parą tokių netekčių išvengta. Lietuvoje koronavirusas iki šiol nusinešė 6 974 gyvybes, uostamiestyje – 313. 

Statistikos departamento duomenys taip pat jau rodo, kad Lietuvoje nuo koronaviruso yra miręs vaikas. 

Departamento Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus analitikas Jonas Bačelis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje teigia, kad miręs vaikas buvo vienerių metų.

„Ar tai tik sutapimas, ar COVID buvo mirties priežastis? Pažiūrėjus į paros ataskaitą, kurioje šiandien 0-9 metų amžiaus grupėje pasirodė viena nauja būtent COVID mirtis (tik atgaline data, nes vaikų mirties liudijimai vėluoja dėl privalomo skrodimo ir teismo ekspertizės), galima išdedukuoti, kad tai yra būtent ta vienmečio mirtis (nes neįmanoma mirti nuo COVID neturint teigiamo diagnostinio testo). Kitaip tariant, tas 1-erių metų amžiaus vaikas mirė ne tik turėdamas teigiamą COVID testą, bet teismo medicinos ekspertizė nustatė, kad jo pagrindinė mirties priežastis buvo COVID”, – šeštadienio vakarą rašė J. Bačelis. 

Vaiko mirtis registruota rugsėjo 1-ąją – į statistiką ji įtraukta tik sulaukus patvirtinimo iš teismo medicinos ekspertizės. 

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 134 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1 313 tokių ligonių (52 daugiau nei prieš parą), iš jų 125 (trimis daugiau nei prieš parą) gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose. 105 tokie reanimaciniai ligoniai yra nepasiskiepiję arba nebaigę pilno vakcinacijos kurso. Tarp gydymų kovidiniuose skyriuose nepsiskiepijusieji sudaro 71 proc. (841 ligonis).

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 5,6 proc.,  Klaipėdoje – 17,8 proc. Tuo metu susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis uostamiestyje padidėjo nuo 1160 iki 1178,1, o šalyje – nuo 822,1 iki 829,8 atvejo. Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka 6-oje vietoje nuo galo. Geriausioje padėtyje ir toliau yra Varėnos savivaldybė (224,2), o paskutinėje vietoje – Druskininkai su 1945,7 atvejo.

Šiuo metu šalyje šia infekcine liga serga 18 694 gyventojai, pasveiko – 456 278, tarp jų – 32 080 klaipėdiečiai: per parą jų pasveiko 24. Šiuo metu uostamiestyje dar serga 1 380 gyventojų.

Šeštadienį šalyje pirmą kartą pasiskiepijo 455 žmonės, antrą skiepą gavo 437, trečią kartą skiepijosi 3537. Klaipėdoje pirmą kartą skiepijosi 26, antrą – 34, pakartotinai – 209 žmonės. 

1 Comment

  1. Užuojauta tėveliams!

    Tik ar nuo coronos? O gal po marmalo nuo korupcinės ligos? O gal pradėjo reklamą, kad vaikučius badytų?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This