Klaipėdoje šiluma pabrango gerokai nuosaikiau nei visoje šalyje

Svarbu, Verslas

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) skelbia, kad vidutinė gruodį centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje yra 6,69 ct/kWh (be PVM). Palyginus su lapkričiu kilovatvalandės kaina didėja 15,54 proc., o per metus – 60,82 proc.

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios AB „Klaipėdos energijos” valdyba gruodžiui yra nustačiusi 5,77 ct be PVM tarifą. Jis yra 8,8 proc. didesnis nei galiojęs lapkritį ir 22,5 proc. didesnis nei praėjusių metų gruodžio.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Tarp penkių didžiųjų miestų už gruodžio šilumą mažiausiai mokės Kauno, daugiausiai – Vilniaus gyventojai. Uostamiestis yra trečioje vietoje, į priekį dar praleidęs Panevėžį. Visoje Lietuvoje mažiausiai mokės UAB „Tauragės šilumos tinklai“ aptarnaujami vartotojai (4,5 ct/kWh su PVM).

Anot VERT, per metus (2021 m. spalis / 2020 m. spalis) biokuro kaina padidėjo 90,99 proc., o gamtinių dujų kaina – net 268,89 proc.

Gruodį, lyginant su lapkričiu, iš nepriklausomų šilumos gamintojų (NŠG) superkamos šilumos vidutinė kaina šalyje padidėjo 16,29 proc.: nuo 2,64 iki 3,07 ct/kWh.

Klaipėdoje vidutinė NŠG šilumos kaina gruodį siekia 3,05 ct/kWh. Pigiausiai – 2,79 ct/kWh – ją parduoda „Klaipėdos baldai”. Brangiausiai šiluma atsieina ją gaminant pačios „Klaipėdos energijos” biokuro katiluose – 3,26 ct/kWh. Per metus labiausiai iš uostamiesčio NŠG savo šilumą pabrangino „Klaipėdos mediena” – net 40,6 proc. Mažiausia – 17,2 proc. – tarifą pasididino pati „Klaipėdos energija” savo biokurinei šilumai.

8 Comments

  1. memel

    Ar dar pamenat, laikus kai turėjom geoterminę jėgainę, kuri užtikrino pigiausią šildymąKlaipėdoje lyginant su kitais Lietuvos miestais.

    Reply
    • che che

      tai kad ta geoterma buvo šildoma dujomis. Ir galų gale bankrutavo. Tikra sėkmės istorija 🙂

    • Pensininkas.

      Geotermą valstybė valdė ir nuvaldė (teisingiau verslynykai nubankrūtijo), o dabar perdavė savivaldybei, tai po kurio laiko atgaivins, bet nabašniką prikelti sunku ir pinigų daug reikia, jooo…

  2. Pensininkas.

    Meras blogas, „nieko” Klaipėdiečiams gero nepadarė, ei aūūū, skalijantys, o šiluma Klaipėdoje brango nuosaikiausiai…..

    Reply
    • Anonimas

      o koks čia mero nuopelnas?

    • Grubliausko fanui

      Pensininke, gal užteks merą kiekviename komentare garbint? Nepasigirs, kad atsirado Fortumas, ir klaipėdiečiams bus sprangūs dūmai, bet mokėsim mažiausiai Lietuvoje. Ne mažiausiai, todėl ir tyli. Kaunas nunešė Klaipėdą seniai ir ilgam. Senos dainos nepadės Grubliauskui išlikt. Ir gerbėjų raginimai – taip pat.

    • Pensininkas.

      O už Fortumą dėkokit Simonavičiutei, jooo…, ta ir prieš biokuro katilus Klaipėdos Energijoje kryžiumi gulėsi, jooo,
      ISTORIJOS NESUKLASTOSI, jooo…

    • Pensininkas.

      Jooo…, kai benzino kainos padvigubėjo, tai ir benzino kolonėlė tarp Klaipėdos ir Vilniaus truputi atsigavo, jooo…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Antrasis konkursas dėl vėjo parko Baltijos jūroje neįvyko

Antrasis konkursas dėl 700 megavatų (MW) galios vėjo parko Baltijos jūroje neįvyko, pranešė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT). „Turėjome tik ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This