Vienas COVID-19 rodiklis toliau mažėja, kitas – didėja

Koronavirusas, Svarbu

Sekmadienį šalyje registruoti 828 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 97 – Klaipėdoje: tokius duomenimis skelbia Lietuvos statistikos departamentas.

Mirė 11 žmonių, vienas – Klaipėdoje

Patikslintais duomenimis, šeštadienį uostamiestyje užfiksuotas 121 toks susirgimas.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 5,7 proc., Klaipėdoje – net 20,7 proc. Tuo metu susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis uostamiestyje padidėjo nuo 1178,1 iki 1182,1 atvejo, o šalyje – nuo 829,8 atvejo iki 835,3.

Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka 6-oje vietoje nuo galo. Geriausioje padėtyje ir toliau yra Varėnos savivaldybė (219,3), o paskutinėje vietoje – Druskininkai su 1945,7 atvejo.

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldytas 91 pacientas. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1336 tokie ligoniai, iš jų 120 gydoma Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose.

Klaipėdos universitetinė ligoninė praneša, kad joje šiuo metu iš viso gydomi 69 Covid-19 sergantys pacientai. 54 iš jų gydomi infekciniame skyriuje, iš jų 35-iems skiriama deguonies terapija. Visų pacientų sveikatos būklės patenkinamos. 15 pacientų gydoma reanimacijos skyriuje, visiems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 11 žmonių, iš kurių pilnai pasiskiepijęs buvo vienas 80-89 metų amžiaus mirusysis. Klaipėdoje mirė vienas žmogus. Lietuvoje koronavirusas iki šiol nusinešė 6989 gyvybes, uostamiestyje – 314. 

Šiuo metu šalyje šia infekcine liga serga 19 117 gyventojų, pasveiko – 456 650, tarp jų – 32 103 klaipėdiečiai: per parą pasveiko 23. Šiuo metu uostamiestyje dar serga 1456 gyventojai.

Sekmadienį šalyje iš viso pasiskiepijo 2310 žmonių, Klaipėdoje – 53.

Atvyko 5-11 metų vaikams skirtos vakcinos

Pirmadienį į Lietuvą pristatytos pirmosios vakcinos, skirtos 5–11 metų vaikų skiepijimui nuo COVID-19 ligos. Pirmąją siuntą sudaro 78 tūkst. sumažinto tūrio „Comirnaty“ vakcinos dozių, kurios per kelias dienas bus paskirstytos skiepijančioms asmens sveikatos priežiūros įstaigoms. Vakcinuotis nuo koronaviruso infekcijos jau užregistruota daugiau nei 2 tūkst. šios amžiaus grupės vaikų.

5–11 metų vaikų vakcinacija nuo COVID-19 ligos prasidės gruodžio 15–16 dienomis, o registruoti savo vaikus gyventojai gali jau dabar internetu www.koronastop.lt arba trumpuoju numeriu 1808. Vienas iš tėvų (įtėvių), globėjų arba rūpintojų turės kartu su vaiku atvykti į vakcinacijos vietą ir atvykus pateikti savo ir vaiko asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis, todėl sutikimo pažymos pildyti nereikės.

5–11 metų amžiaus vaikai bus skiepijami specialiai šiai amžiaus grupei skirta mažesnio tūrio „Comirnaty“ vakcina (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“). Vakcina jaunesniems vaikams turi 10 mikrogramų COVID-19 mRNR (veikliosios medžiagos), vaikui bus suleidžiama 0,2 ml tūrio vakcinos dozė. 12 metų ir vyresniems gyventojams skirtose „Comirnaty“ vakcinose yra 30 mikrogramų COVID-19 mRNR, o vienos dozės tūris sudaro 0,3 ml.

INFORMACIJA

Savaitgalį viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie mažamečio vaiko mirtį dėl COVID-19, Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, jog skubiai pavedė Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai atlikti tyrimą dėl paslaugų kokybės ir atitikimo norminiams aktams.

Ministerija taip pat tikslinasi aplinkybes, dėl ko galimai užtruko teismo ekspertizės išvados – vaikas mirė dar rugsėjo 1-ąją.

Prokuratūra savo ruožtu informavo, kad ikiteisminis tyrimas dėl šios mirties buvo pradėtas rugsėjo 1 d.

„Atliekant šį tyrimą rugsėjo 2 d. buvo kreiptasi į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Šiaulių skyrių dėl būtino tokiais atvejais ir visuomet atliekamo teismo medicinos tyrimo (specialisto išvados). Iki dabar, gruodžio 13 d. 12 val., ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti ir tyrimą kontroliuojanti Telšių apylinkės prokuratūra oficialaus atsakymo dar nėra gavusi. Turimais duomenimis, nurodytą tyrimą Valstybinės teismo medicinos tarnybos Šiaulių skyriaus specialistai baigė šių metų gruodžio 6 d., atsakymas ikiteisminio tyrimo institucijai (Telšių raj. policijos komisariatui) yra išsiųstas paštu ir turi būti gautas artimiausiu metu. Pabrėžiame, kad įprasta tokio pobūdžio teismo medicinos tyrimo ir išvados pateikimo trukmė – 3-4 mėn.”, – rašoma prokuratūros pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This