Klaipėdoje sumažėjo du pagrindiniai COVID-19 rodikliai

Koronavirusas, Svarbu

Antradienį šalyje registruoti 2123 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 137– Klaipėdoje, skelbia Lietuvos statistikos departamentas. Patikslintais duomenimis, pirmadienį uostamiestyje užfiksuoti 83 susirgimai.

Vyriausybė trečiadienį atnaujino galimybių paso taisykles. Pagal jas nuo gruodžio 28 d. pramoginėms kontaktinėms veikloms (koncertai, kino teatrai, kavinės, atrakcionai ir pan.) galimybių pasas bus reikalingas vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių amžiaus.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 9,1 proc., Klaipėdoje – 20,7 proc. Bet to, uostamiestyje po kelių parų augimo vėl sumažėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – nuo buvusių 1190,2 atvejo iki 1170, o šalyje jis padidėjo nuo 823,3 iki 833,6 atvejo.

Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka 6-oje vietoje nuo galo. Geriausioje padėtyje ir toliau yra Varėnos savivaldybė (268), o paskutinėje vietoje – Druskininkai su 1961,5 atvejo.

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldytas 161 pacientas. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1292 tokie ligoniai (7 daugiau nei pirmadienį) iš jų 119 gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 4 mažiau nei prieš parą.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 12 žmonių, iš kurių pilnai pasiskiepiję buvo šeši: po 2 priklausė 60-69 ir 80-89 metų amžiaus grupei, po vieną – 70-79 ir 90-99 metų atstovai.

Klaipėdoje mirė vienas žmogus, čia šis skaičius yra 315, o Lietuvoje koronavirusas iki šiol nusinešė 7039 gyvybes.

Šiuo metu šalyje šia infekcine liga serga 18 211 gyventojas, pasveiko – 461 175, tarp jų – 32 524 klaipėdiečiai: per parą pasveiko 136 uostamiesčio gyventojai. Šiuo metu dar serga 1256 klaipėdiečiai.

Antradienį šalyje pirmą kartą pasiskiepijo 1538 žmonės, dvi dozes gavo 1788, o trečią kartą skiepijosi 13 431. Klaipėdoje iš viso antradienį paskiepyta 600 žmonių, daugiausiai – 499 – skiepijosi trečią kartą.

INFORMACIJA

Vyriausybė trečiadienį atnaujino galimybių paso taisykles. Pagal jas nuo gruodžio 28 d. pramoginėms kontaktinėms veikloms (koncertai, kino teatrai, kavinės, atrakcionai ir pan.) galimybių pasas bus reikalingas vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių amžiaus, o neigiamas PGR arba kaupinių tyrimo rezultatas vaikams galios ilgiau – septynias dienas. Jo nebus reikalaujama ugdymo įstaigose, per neformaliojo ugdymo užsiėmimus, išvykas su klase ir kitas su ugdymu susijusias veiklas.

Dviejų mėnesių pereinamasis laikotarpis pridėtas tam, kad vaikai, kuriems gruodžio 28 d. arba vėliau sukaks 12 metų, spėtų pasiskiepyti ir gauti galimybių pasą.

Šis dokumentas po vakcinacijos 12–16 metų vaikams įsigalios:

  • praėjus vienai savaitei nuo „Comirnaty“ ar „Spikevax“ vakcinos antrosios dozės suleidimo pagal skiepijimo schemą;
  • praėjus 2 savaitėms nuo „Comirnaty“ ar „Spikevax“ vakcinos vienos dozės suleidimo asmeniui, kuris persirgo COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo rezultatu.

Be vakcinacijos gauti galimybių pasą vaikai nuo 12 iki 16 metų galės šiais atvejais:

persirgus COVID-19 liga, kai diagnozė patvirtinama teigiamu PGR tyrimo arba antigeno testo rezultatu, o nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 210 dienų;

prieš mažiau nei 60 dienų gavus teigiamą (kai nustatomi anti-S, anti-S1 arba anti-RBD IgG antikūnai) kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio imunologinio tyrimo atsakymą (šis tyrimas vaikams nuo 12 iki 16 metų bus atliekamas valstybės biudžeto lėšomis);

ne anksčiau kaip prieš 7 dienas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atliktas PGR tyrimas arba nosies landų tepinėlių ėminių kaupinių tyrimas PGR metodu ugdymo įstaigoje ir nustatytas neigiamas rezultatas.

2 Comments

  1. Antanas

    Kažkaip ,subinės vietoje ,jūsų statistika ir ponams statistas.Kažkaip taip.

    Reply
  2. Arvydas

    Kadangi jaunimui neleidzia i normales pramogas tai kurnors susibure rykys.gers ir dar blogiau
    Sitaip valdo situacijia sita piderasu vyriausybe

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This