Klaipėdos licėjaus bendruomenė labdarai paaukojo daugiau nei 20 tūkst. eurų

Fotoreportažai, Švietimas

Klaipėdos licėjaus bendruomenė šiemet 18 kartą mokyklos istorijoje surengė kalėdinį labdaros paramos projektą, kurio metu renkamos lėšos socialiai jautriems projektams ir įstaigoms. Šiais metais projekto baigiamasis renginys vyko Klaipėdos licėjaus teritorijoje, kur vienam vakarui buvo įkurtas kalėdinis miestelis-mugė.

Renginyje sulaukta beveik 2 tūkstančių dalyvių ir svečių, jo metu surinkta rekordinė paramos lėšų suma, o šventinį vakarą vainikavo bendras licėjaus mokinių ir dainininko Andriaus Mamontovo pasirodymas.

Šiemet pirmą kartą kasmetinis Klaipėdos licėjaus labdaros paramos renginys vyko po atviru dangumi. Mokyklos teritorijoje įrengtuose moduliniuose nameliuose įsikūrė kalėdinis miestelis-mugė, kurioje įvairiais kepiniais, saldumynais, karštais gėrimais ir rankų darbo dirbiniais prekiavo patys mokyklos auklėtiniai, jų tėvai, mokyklos draugai. Mugėje apsilankė beveik 2 tūkst. svečių, kurie, įsigiję simbolinį bilietą ir pirkdami įvairias prekes, prisidėjo prie lėšų rinkimo akcijos.

Surinktos lėšos šiemet skirtos „Medeinės“  specialiųjų poreikių vaikų mokyklos ugdymo priemonių bazės gerinimui ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno prieigose kuriamam sensoriniam sodui, skirtam žmonėms, turintiems įvairių fizinių, psichinių, emocinių ir elgesio sutrikimų.

Sensorinio sodo sumanytojas brolis pranciškonas Benediktas Sigitas Jurčys sako, kad „Klaipėdos licėjaus skiriama labdara yra kasmetinis kalėdinis stebuklas, per 17 metų buvo labai daug kam padėta gimti.“

Renginio režisierius Tomas Jašinskas teigia, kad šiemetinis formatas pranoko lūkesčius.

„Nuotaika ir atmosfera renginyje buvo maksimaliai kalėdinė. Mugės formatas ir atviros erdvės idėja leido ne tik surinkti rekordinį aukų skaičių, bet ir suteikė galimybę prie renginio išpildymo prisidėti kiekvienam licėjaus bendruomenės nariui“, – pranešime cituojamas T. Jašinskas.

Iš įvairiausių pasaulio kampelių atkeliavo buvusių Klaipėdos licėjaus mokinių vaizdo sveikinimai, o po oficialiosios šventės dalies scenoje su grupe „The Others“ grojo licėjaus absolventas.

Prie šventės prisidėjo ir Klaipėdos licėjaus jauniausi auklėtiniai – „Mažojo Klaipėdos licėjaus“ ikimokyklinukai, šiemet pradėję lankyti naujai pastatytą vaikų darželį-mokyklą Dragūnuose.

Kalėdiniame licėjaus miestelyje įrengtoje scenoje su dideliu LED ekranu renginio svečius džiugino beveik 3 valandas trukęs šventinis koncertas. Jo metu publika išvydo 27 skirtingus pasirodymus, kurių metu licėjaus mokiniai ir net drąsiausi mokinių tėvai demonstravo savo talentus muzikos, teatro ir šokio srityse.

Didžiajame kalėdinio labdaros projekto renginyje simboliniu pavadinimu „Gerumo pamokos“ vyko ir tradicinis aukcionas, kurio metu renginio svečiai galėjo įsigyti žinomų Lietuvos žmonių renginiui padovanotų daiktų. Už marškinėlius su Andriaus Mamontovo autografu ir asmeniniu linkėjimu aukciono laimėtojas nepagailėjo daugiau nei šimto eurų. Už panašią pinigų sumą buvo įsigyti ir krepšininko Renaldo Seibučio dovanoti jo asmeniniai „Neptūno“ komandos krepšinio marškinėliai su visos komandos autografais.

Šventinio koncerto vinimi šiemet tapo Andriaus Mamontovo ir Klaipėdos licėjaus mokinių choro bendrai atlikta autorinė daina „Laužo šviesa“.

„Spręsdamas, kokiame renginyje dalyvauti, labiausiai vadovaujuosi savo nuojauta. Šį kartą mano intuicija sakė, kad reikia prisidėti prieš šio gražios iniciatyvos ir ji vėl neapvylė. Be to, paskutinį kartą su mokinių choru dainuoti teko dar pačiam būnant mokykloje. Tad savo kūrybos dainos atlikimą scenoje su mokiniais galiu vadinti nauja patirtimi muzikinėje karjeroje“, – įspūdžiais dalijosi A. Mamontovas.

„Galiu drąsiai teigti, kad mūsų gerumo pamokos tikrai pranoko gražiausias vizijas. Labai didžiuojuosi licėjaus bendruomene, visais mokiniais ir jų tėveliais, kurie šiemet sugebėjo sukurti didžiulę šventę ir nepagailėjo nei savo laiko, nei lėšų, kurios artimoje ateityje efektyviai prisidės prie kokybiškų socialinių iniciatyvų įgyvendinimo. Dar kartą įrodėme, kad Klaipėda yra gerų ir socialiai atsakingų žmonių miestas“, – teigė mokyklos vadovė ir labdaros projektų iniciatorė dr. Regina Kontautienė.

Per 18 metų trunkančią Klaipėdos licėjaus paramos labdaros renginio istoriją įvairiems socialiniams projektams ir įstaigoms jau surinkta daugiau nei 120 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Už nuopelnus švietimui ir kultūrai įteikti Karalienės Luizės medaliai

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre įvyko jau tradiciniu tapęs, nuo 2013-ųjų organizuojamas renginys – Karalienės Luizės atminimo medalių įteikimo šventė, ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This