COVID-19: per parą Klaipėdoje mirė 4 žmonės, tokių jau yra 326

Koronavirusas, Svarbu

Antradienį šalyje registruoti 1655 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 155 – Klaipėdoje, skelbia Lietuvos statistikos departamentas. Pirmadienį, patikslintais duomenimis, uostamiestyje COVID-19 liga diagnozuota 135 gyventojams.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 7,1 proc., Klaipėdoje jis antra para didėja, šįkart – 12,2 proc. Taip pat uostamiestyje padidėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – per parą nuo 1071,4 iki 1096,2 atvejo, o šalyje jis sumenko nuo 782 atvejų iki 771. 

Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka 7-oje vietoje nuo galo. Iš geriausios padėties Kelmės rajono savivaldybę išstūmė Neringa (164,8), o paskutinėje vietoje toliau išlieka Druskininkai su 1788 atvejais. 

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 123 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1151 tokių ligonių – net 173 mažiau nei parą prieš tai, iš jų 120 gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 6 daugiau nei pirmadienį.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 23 žmonės, iš kurių pilnai pasiskiepiję buvo 6: vienas priklausė 50-59 metų amžiaus grupei, kiti – 70-89 m. Klaipėdoje mirė 4 žmonės – čia aukų skaičius jau yra 326, o Lietuvoje koronavirusas iki šiol nusinešė 7200 gyvybių. 

Šiuo metu šalyje šia infekcine liga serga 17 088 gyventojai, pasveiko 472 360, tarp jų – 33 318 klaipėdiečiai: per parą pasveiko 105 uostamiesčio gyventojai. Šiuo metu dar serga 1318 klaipėdiečių. 

Antradienį šalyje iš viso pasiskiepijo 16 088 žmonės, daugiausiai – 13 008 – skiepijosi trečiąja, sustiprinančia doze. Klaipėdoje iš viso antradienį paskiepyti 634 žmonės, iš jų 480 skiepijosi trečią kartą. 

INFORMACIJA

Pasaulio sveikatos organizacija antradienį pritarė JAV farmacijos kompanijos „Novavax“ sukurtos dvidozės vakcinos nuo COVID-19 naudojimui. Anksčiau ją jau rekomendavo Europos vaistų administracija.

Vakcina sukurta naudojant labiau tradicinę technologiją nei kitos iki šiol patvirtintos vakcinos. „Novavax“ vakcinoje naudojamos labai mažos, laboratorijoje pagamintos baltymo dalelės, randamos dyglio pavidalo koronaviruso paviršiaus dariniuose. Patekusios į žmogaus organizmą jos sužadina imuninės sistemos reakciją, todėl kitą kartą susidūrusi su COVID-19 virusu sistema žino, kad jį reikia atakuoti. „Novavax“ sukurtas preparatas yra paremtas gerai išbandyta vadinamąja baltymo subdalelių technologija, kuri jau dešimtmečius naudojama skiepijant žmones nuo tokių ligų kaip hepatitas B ar kokliušas.

4 Comments

  1. Svajonė

    Ligoninėje su naujausia aparatūra marina žmones

    Reply
  2. Asteriksas

    Ar jums neatsibodo mulkinti žmonių.Melagiai paskutiniai.

    Reply
  3. Rrrr

    Geriausia apsauga kai persergi,nes igauni imuniteta nuo visu busimu atmainu.Cia mano nuomone.O kai pasiskiepiji-neaisku kaip ten su tuo imunitetu ir ilgalaikemis pasekmemis.Ir kad mus smaugia Dulkius skiepytis-tai mano nuomone medicinoje jus toks zalias,kaip agurkas

    Reply
    • Lina

      Gerai jai petsirgsi….o jai mirsi?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This