Tarybos nariai sutiko parduoti kolegai sandėliuką (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės struktūroms vėl teko priimti sprendimą dėl miesto Tarybos nario Alvido Šimkaus. Šį pavasarį savivaldybės viešosios įstaigos „Klaipėdos butai“ direktorius turėjo apsispręsti, ar be konkurso A. Šimkų įdarbinti vadybininku, o dabar jau visa Taryba turėjo spręsti, ar kolegai parduoti jau seniai naudojamą sandėliuką. 

Savivaldybės administracija buvo parengusi sprendimo projektą, pagal kurį A. Šimkui būtų parduodamas 30 kv. m ploto sandėliukas, esantis S. Nėries g. 8 ir 10 namų kieme.

S. Nėries g. 8 ir 10 namų kieme stovi nemažai sandėliukų-garažų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Politikas gyvenama viename iš šių daugiabučių. Sprendimo projekte rašoma, kad ši aplinkybė suteikia pirmenybę įsigyti tokį turtą. 

Sandėliukas A. Šimkui būtų parduodamas už UAB „OBER-HAUS“ nustatytą rinkos vertę – 11 000 eurų, pridedant dar 70 eurų už vertės nustatymo paslaugą.

A. Šimkus „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad šiuo sandėliuku naudojasi jau nuo 1994-ųjų ir dabar sako galintis tik apgailestauti, kad laiku neprisiruošė jo privatizuoti, nes viskas būtų atsiėję nepalyginamai pigiau. 

„Vis atidėliojau, nes savivaldybėje sakė, kad kaip naudojausi taip ir galiu naudotis, niekas nekrapštys lauk, bet laikas bėga ir pagalvojau, kad visgi reikia susitvarkyti, bet dabar teks pirkti už labai didelius pinigus”, – teigė pašnekovas. 

Anot A. Šimkaus, sandėliukas buvo labai apleistas ir jis jį sutvarkė savo lėšomis taip gerokai padidindamas objekto vertę, kurią dabar dar ir turės padengti. 

„Būtų galima bandyti per teismus pasiekti, kad būtų kompensuota, kas įdėta, bet savivaldybė laikosi pozicijos, kad niekas neprašė remontuoti”, – pasakojo Tarybos narys, paminėjęs, kad už savo pinigus turėjo atlikti ir kadastrinius matavimus, ir apmokėti turto įregistravimą savivaldybės vardu. 

Name, kuriame gyvena A. Šimkus, iš viso yra 10 butų ir trys negyvenamosios patalpos. Pasak politiko, kaimynai naudojasi kitais sandėliukais ir į šį tikrai nepretenduoja. Kai kurie, anot A. Šimkaus, sužinoję apie jo pradėtas procedūras irgi nusprendė pasekti tokiu pavydžiu bei įsigyti sandėliukus, kuriais naudojasi.

Politikas taip pat pastebėjo, kad visos procedūros trunka labai ilgai, o per visą tą laiką turtas tik brangsta. 

„Pradėjau popierius tvarkytis gal prieš pusantrų metų, tikėjausi, kad reikės sumokėti apie 5 000 eurų, o dabar jau kaina siekia 11 000 eurų”, – sakė A. Šimkus.

Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis aiškino, kad toks sandoris būtų vykdomas pagal Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą. 

Pastarojo 25 straipsnyje numatyta, kad pagalbinio ūkio paskirties pastatai bei jų dalys už rinkos vertę teikianti pirmenybę gali būti parduodami teisėtai juos naudojantiems asmenis. 

Anot E. Simokaičio, prie šių daugiabučių jau yra privatizuota arba parduota apie 90 proc. sandėliukų. 

Tokiam sprendimo projektui jau pritarė miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas. Jo posėdžio metu dėl sandorio vienintelį klausimą uždavė Rimantas Taraškevičius, pasiteiravęs, ar vėliau nebus taip, kad savivaldybei šioje vietoje teks išpirkinėti sandėliukus. 

E. Simokaitis politikus patikino, jog prieš rengiant tokį sprendimo projektą buvo išanalizuoti šios teritorijos detalieji planai – jie nenumato sandėliukų griovimo. 

ATNAUJINTA. Miesto tarybos posėdžio išvakarėse su „Atvira Klaipėda” susisiekė klaipėdietis, gyvenantis viename iš šių namų ir išdėstė tiek savo istoriją, tiek ir nuomonę, kad savivaldybė ketina pernelyg pigiai parduoti sandėliuką A. Šimkui. 

„Turiu ir aš sandėliuką šiame komplekse. 2017 metais prašiau savivaldybės, kad parduotų kitą, sieną besiribojantį su maniškiu. Klausiau, ar įmanoma kokia nors lengvata – pasakė, kad tik aukcionas. Surengė tą aukcioną, pradinė apie 9 kvadratinių metrų ploto sandėliuko kaina buvo apie 2800 eurų. Tų metų rugsėjį vykusiame aukcione teko rungtis aktyviai su kitais dviem kaimynais ir galutinė mano pasiūlyta kaina buvo 6000 eurų. Tai kodėl dabar savivaldybė nenori surengti aukciono? Mielai sudalyvaučiau ir aš, ir, ko gero, kiti kaimynai. Ar čia tokia privilegija dėl to, kad politikas priklauso valdančiajai daugumai””, – kalbėjo klaipėdietis, kurio vardas ir pavardė redakcijai žinomi.  

ATNAUJINTA II. Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu liberalė Lina Skrupskelienė retoriškai teiravosi, ar daug dar sąlygų už lojalumą turi iškėlęs A. Šimkus valdantiesiems ir ar ne per brangiai jis kainuoja.  

„Kalėdų metas ir turime Tarybos narį, prie kurio rankų viskas limpa. <…> Toks mūsų sprendimas ir nuskambėtų mieste, ir jau skamba. Siūlau laikyti aukštai iškeltą miesto Tarybos kartelę ir nedovanoti tokių dovanų Tarybos nariui”, – siūlė Nina Puteikienė. 

Tačiau jos raginimo dauguma politikų neišgirdo – sprendimo projektą palaikė 17 Tarybos narių, prieš buvo vienas, susilaikė septyni. 

Po balsavimo N. Puteikienė jį pavadino „tam tikra dovana visiškai neskurstančiam piliečiui”. 

15 Comments

  1. Bosas

    Shema aiski…nusipirkau viena sandeliuka,po to kita..dar viena…dar jei žeme išpirktu po jais..tai biznis!!!..Kiek vietu Klaipedoje yra?!kur buvo “sandeliukai” o po kiek laiko išdygo daugiaaukštis namas-))))..VSE ZAKONNO-))))..

    Reply
  2. Antanas

    Siūlau lozungą 2022-iems metams „Papuoškime Klaipėdą sandėliukais 2022-siais metais”. Man to sandėliuko tikrai nereikia, toli gyvenu ir neturiu ką dėti, bet pardavinėti turtą be aukciono… kažkaip tiesiog keista… Taip viskas gražiai įvyniota, kad viskas tampa aišku. Dažnai po tokių biznelių pagalvoju, o ką šioje situacijoje pasakytų šviesios atminties Alfonsas Žalys? Tai buvo miesto sąžinė.

    Reply
  3. Antanas

    Tokius sandėliukus reikia griauti, o ne pardavinėti tarybos nariams, kokie jie bebūtų. Toks sprendimas jau seniai buvo priimtas miesto Tarybos, kad senamiestį reikia išvalyti nuo sandėliukų, bet administracijos direktorių ir turto skyriaus vedėją užpuolė amnezija , viską pamiršo …..
    … vogėme, vagiame ir vogsime, kol turtėsime iš ko…

    Reply
    • Griauti

      Pritariu. Tie griuvėsiai buvo skirti kažkada laikyti kurą šildymui. Kaip tie sandėliukai, garažai darko Klaipėdos senamiestį.

  4. Keista

    Kad kai kas tai vadina dovana, rašoma: Sandėliukas A. Šimkui būtų parduodamas už UAB „OBER-HAUS“ nustatytą rinkos vertę – 11 000 eurų, pridedant dar 70 eurų už vertės nustatymo paslaugą. Ar tikrai žmogus sumokantis tokią sumą gauna dovaną, kur čia dovana?

    Reply
  5. Kaimynas

    Citata : ”Pasak politiko, kaimynai naudojasi kitais sandėliukais ir į šį tikrai nepretenduoja.” – šiame name yra kaimynų, kurie neturi , nei rūsių ,nei sandėliukų. Tad tikrai pretenduotų į sandėliuką.

    Reply
  6. Jūratė

    Šimkaus kaimynas šioks ir toks. Pats Šimkus visada gyriasi, jog gyvena Vites rajone, nuosavame name. Čia tik jo įsigytas nekilnojamas turtas, kurio vis jam trūksta,
    įsigeide sandėliuko

    Reply
  7. Kaimynas

    Skambinosio pavardė žinoma ne tik redakcijai, žinoma ir kaimynams tai tikriausiai buvęs miesto tarybos narys Marius Us….Žmogus trykštantis arogancija ir panieka kitiems žmonėms. Sandėliukas kurį jis pirko aukcione, jis nesinaudojo, todėl ir buvo skelbiamas aukcionas. Kadangi arogancija šiam tipeliui neleido pralaimėti, tai sumokėjo didžiulius pinigus. Kaip ir sumokėjo didžiulius pinigus, kad „suėstų” šalia gyvenusią kaimynę. Galite pasguglinti apie jo žygius prieš vienišą moterį, kuri gavo išsikraustyti dėl M.U. nežmoniško puolimo. Buvo TV reportažas kaip jis prie kaimynės buto pastatė ir prirakino šiukškių dėžę į kurią krovė gendančius produktus. Buvo straipsnis Lryte, kaip nusipirkęs patalpas Vilniuje visiems kaimynas užsuko vandenį ir juo terorizavo,kad jie duotų sutikimus jam patalpose įrengti tai ko jis nori, bet nenori kaimynai. Tai ir dabar nori, kad kaimynai jam paklustų besalygiškai, taip kaip jis nori. Yra kaimynas kuris jo neklauso, tai M.U. ambicijos ir pavydas varo iš proto.

    Reply
  8. Jūratė

    Atejo A. Šimkus į miesto tarybą, kad taptų sandėliuko ir kitokio turto prichvatizatoriumi. Gerai jam sekasi

    Reply
  9. Anonimas

    Kam pardavinėti miesto centre tokius menkaverčius pastatėlius, žiauri vizualinė tarša, potecialus gaisrų židinys…

    Reply
  10. Ruta

    ar dabar taip vadinasi garažai? Sandėliukai su garažo vartais?

    Reply
  11. Studentas

    Ar tokiems sandėliukams čia vieta? Neparduoti nei vienam, nugriauti, suformuoti sklypą ir taip papildyti miesto biudžetą.

    Reply
    • Taip

      Pritariu

    • Husky

      Na jūs ir kaušeliai,leis nupirkti vieną,paskui iš savininkų supirks kitus,maždaug po 1000 eu.,o čia pist ir sklypukas neblogas… Toks įspūdis,kad komentaruose tik „malalėtkos”,kurie nesupranta,kaip vyksta turto užgrobimas

    • ezys

      >>>Husky. Ilgai galvojot, kol paraset? 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This