COVID-19: Klaipėda vėl ritasi į dugną

Koronavirusas, Svarbu

Ketvirtadienį šalyje registruotas 1581 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių 140 – Klaipėdoje, skelbia Lietuvos statistikos departamentas.

Patikslintais duomenimis, trečiadienį COVID-19 liga buvo diagnozuota 145, antradienį –  158, pirmadienį – 135 uostamiesčio gyventojams.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 10 proc., o Klaipėdoje jis toliau didėja, šįkart – 14,5 proc. Taip pat uostamiestyje toliau didėja ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – per parą išaugo nuo 1122,4 iki 1138,5 atvejo, o šalyje jis sumenko nežymiai – nuo 770,2 iki 765,9 atvejo.

Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių per parą nukrito iš 6 į 4-tą vietą nuo galo. Geriausia padėtis šiuo metu yra Kelmės rajono savivaldybėje (157,1), o paskutinėje vietoje toliau išlieka Druskininkų savivaldybė su 1630,2 atvejo.

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 104 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1127 tokie ligoniai – 95 mažiau nei parą prieš tai, iš jų 112 gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – trimis mažiau nei trečiadienį. 70 proc. gydomų infekciniuose skyriuose žmonių yra nepasiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso, o tarp gydomų reanimacijos skyriuose šis rodiklis siekia 82 proc.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 26 žmonės (penkios mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Iš 21 mirusio praėjusią parą pasiskiepiję buvo tik keturi 70-89 metų amžiaus grupių atstovai.

Klaipėdoje praėjusią parą mirė dar vienas žmogus – čia aukų skaičius jau yra 330, o Lietuvoje koronavirusas iki šiol nusinešė 7249 gyvybes.

Šiuo metu šalyje šia infekcine liga serga 15 327 gyventojai, pasveiko 477 368, tarp jų – 33 685 klaipėdiečiai: per parą pasveiko 255 uostamiesčio gyventojų. Šiuo metu dar serga 1 229 klaipėdiečiai.

Ketvirtadienį šalyje iš viso pasiskiepijo 16 306 žmonės, daugiausiai – 12 405 – skiepijosi trečiąja, sustiprinančia doze. Klaipėdoje pirmą kartą skiepijosi 27, antrą – 105, trečią – 656.

7 Comments

  1. Ir kada gi

    žmonės ims mąstyti, kad sveikas žmogus nieko negali užkrėsti – užkrečia tik skiepytas, kuris alia sveikas laksto po visas GP leidžiamas įstaigas.

    Reply
  2. As

    Didzioji dalis paskiepytu, bet susirgimu skaiciai kyla i virsu… Neskiepyti neturi GP ir nevaiksto i viesas vietas, tai vadinasi cia vakcinuoti infekcija platina tarp vakcinuotu, pasaka begalo.

    Reply
  3. AIDAS

    Vakcinavimo centre P.Komunos gatveje didziausias bardakas -treciadienį dirbo tik viena kabina t.y.kad visą Klaipedą vakcinavo viena sesele , išankstinis užsirašymas nieko nereiškia -visi į vieną eilę -eilėje apie 30 žmonių tai laiko sugaišti daug.

    Reply
  4. Virgis

    Ale kaip konkrečiai,,70 proc nepasiskiepije arba nebaigę vakcinacijos kurso”

    Reply
  5. Rima

    Skiepai nieko verti. Serga ir po pirmo ir po antro ir po tečio, gali ir 10 būti. Važiuoja sergantys, dirba sergantys, kol testa pasidaro dar kiek užkrečia

    Reply
  6. T

    Mero organizuota eglutės įžiebimo šventė viename grąžume!

    Reply
    • Paulina

      Kas tave prievartauja eiti į žiebimus, koncertus…barus. Gyvename savo galva

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This