Dėl ankstyvų darbų stadione keliamo triukšmo – gyventojų priekaištai

Miestas, Svarbu

Ilgą laiką skundęsi tarša, esą sklindančia iš uosto įmonių, vėliau sužinoję apie chromu užterštą Vitės progimnazijos stadiono dirvožemį, pastaruoju metu Švyturio ir aplinkinių gatvių gyventojai teigia ramybės neturintys ir dėl anksti rytais iš remontuojamo stadiono sklindančio triukšmo.

Dar prieš šventes klaipėdietė Rima „Atvirai Klaipėdai” siuntė vaizdo įrašus su gerai girdimais dirbančios technikos garsais, sklindančiais iš minėto stadiono, skendinčio ryto tamsoje.

Rangovai skuba atlikti darbus – išvežti užterštą gruntą, kol jis neįšalo. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Mūsų, Sportininkų kvartalas, bunda nuo 6 val. ryto. Statybininkai dirba išsijuosę ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais, net sekmadieniais”, – teigė ji.

Pasak moters, neapsikentusi triukšmo, ji per mesendžerio programėlę kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją. Kažkas iš jos atstovų esą dar prieš šventes, gruodžio 23-ąją, atsakė, jog su rangovais aiškinamasi situacija.

Tačiau esą ir po švenčių, klaipėdietės teigimu, padėtis nepasikeitė – triukšmas iš stadiono sklinda jau nuo pusės septynių ryto.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėjos Dianos Gerasimovienės, rangovai skuba atlikti darbus – išvežti užterštą gruntą, kol yra tinkamos oro sąlygos, t.y. kol neįšalo gruntas. Jos teigimu, minėti darbai jau eina į pabaigą.

„Reaguodami į gyventojos pretenzijas, susisiekėme su darbus atliekančios įmonės vadovu ir nurodėme darbus organizuoti taip, kad gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų, t.y., kad rangovas darbus pradėtų laikantis mieste nustatytų taisyklių – nuo 7 val. ryto darbo dienomis ir nuo 8 val. ryto – poilsio dienomis”, – teigė ji.

Kartu ji savivaldybės vardu atsiprašė gyventojų už patiriamus laikinus nepatogumus.

Tuo metu internete nurodytu darbus atliekančios bendrovės „Vilniaus BDT“ telefonu atsiliepusi ir prisistatyti nepanorusi moteris teigė, jog jie jokių nusiskundimų dėl keliamo triukšmo iš gyventojų nėra sulaukę.

„Pusę septynių į darbus pradeda rinktis darbuotojai, o paprastai mes darbus pradedame septintą, kaip ir nurodyta visur”, – sakė ji.

INFORMACIJA

Pagal Klaipėdos savivaldybės ir UAB „Vilniaus BDT“ sudarytą rangos sutartį dėl Vitės progimnazijos teritorijos tvarkymo darbų bendrovė turi ne tik pašalinti, išvežti ir utilizuoti chromu užterštą dirvožemį, bet ir išardyti stadiono asfalto dangas bei krepšinio stovus, pašalinti kai kuriuos medžius ir krūmus, atvežti švaraus grunto ir juodžemio, visa tai sutvarkyti ir apsėti stadioną nauja veja. Preliminari darbų kaina su PVM – 721 076 eurų. Rangovas darbus įsipareigoja atlikti per 5 savaites.

6 Comments

  1. Gyventoja

    Visas jėgas reikia telkti kad daugiau KLASCO nekrautu geležies rūdos. O ne dabar skųstis kad tvarko, nes triukšmas laikinas dabar.

    Reply
  2. Fui..

    Vėl negerai ? 🙂 Gal poniai pagalbos reikia ? Kaip nusibodo tik aimanuojantys …

    Reply
    • NE triukšmui

      Keista, kad tiek daug lietuvių vis dar nesupranta triukšmo ir poilsio stygiaus žalos.

  3. Senjoras

    Dirba blogai, nedirba irgi blogai. Yra žmonių kuriems niekaip neįtiksi, savo asmenines problemas kelia į visuomeninį lygį. Manau, jei žmogui viskas gerai šeimoje, pašaliniai triukšmai netrukdo.

    Reply
    • Dovilė

      Triukšmas nekenkia nebent užzombintiems arba tiems – apkurtusiems nuo ” bumčikų”

  4. Rimtai?

    O Dievuli, kaip blogai, nepakentės mėnesį. Ką daryti žmonėms senamiestyje kur nuo pusės 6 pradeda autobusai per akmenus važinėti, ir tai visus metus!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Tarp apdovanotų pedagogų - ir šilutiškė bei klaipėdietis

Penktadienį apdovanojimų „Lietuvos mokytojas 2024“ nugalėtojais paskelbti devyni švietimo srities profesionalai, jie įvertinti už išskirtines pastangas ir atsidavimą mokytojo pašaukimui, ...
2024-03-02
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos apskrities mokykloms pristatyta „Eco-schools" programa

Projekto interaktyvi pamoka „Kodėl nemiega miegapelė?“ vykdytojai, siekdami pristatyti „Eco-schools” (Gamtosauginių mokyklų) programą, lankosi šalies švietimo įstaigose. Klaipėdos apskrityje aplankytos ...
2023-04-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Atnaujintas Vitės progimnazijos stadionas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Klaipėdos Vitės progimnazijos sporto aikštyno rekonstravimo darbai. Kaip numatyta atnaujinimo projekte, Vitės sporto aikštyne įrengta ...
2022-10-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This