Ties įvažiavimu į Klaipėdą – daugiabutis iš korpusų su komercinėmis patalpomis

Svarbu, Verslas

Netoli Liepų ir Arimų gatvės sankryžos esantį 1,94 ha ploto sklypą valdančio bendrasavininkio, privataus asmens, užsakymu bendrovė „Uostamiesčio projektas” parengė ir viešina projektinius pasiūlymus, pagal kuriuos čia numatoma statyti kompleksą, kurį sudarys 196 butai ir 1166 kv. m ploto komercinių patalpų.

„Uostamiesčio projekto” vizualizcijos

„Atsižvelgiant į teritorijos infrastruktūrą, gerą susisiekimą su centrine miesto dalimi, bei įvertinant kad ji gana triukšminga ir ne itin patraukli ramiam didesnių šeimų gyvenimui, daugiausia projektuojami maži, vieno kambario butai, šiek tiek mažiau – dviejų ir trijų kambarių butai. Tokie butai būtų patrauklūs kaip pirmasis jaunos šeimos būstas, studentų gyvenamoji vieta ar miesto svečių antrasis būstas pajūryje. Esant poreikiui yra paliekama galimybė butus apjungti. Taip pat atsižvelgiant į didelį Liepų gatvės automobilių srautą bei numatomus būsimų sklypo gyventojų poreikius pirmame aukšte projektuojamos komercinės patalpos”, – apie Liepų g. 95 adresą turinčiame sklype planuojamas statybas rašoma projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė projekto vadovas Algirdas Stripinis bei architektė Miglė Paužaitė.

Kompleksą sudarys aštuoni korpusai. Palei Liepų gatvę esantys keturi korpusai bus sujungiami pirmu aukštu, kuriame numatomi septyni komercinių patalpų blokai ir rūsiu, kuriame projektuojama 78 vietų automobilių stovėjimo aikštelė (sklype numatytoje atviroje automobilių stovėjimo aikštelėje bus dar 169 vietos).

Septyni korpusai bus keturių aukštų, vienas (pietrytinis) – šešių.

„Keturių korpusų, esančių arčiau Liepų gatvės apdailai naudojamos tamsiai pilkos spalvos apdailinės aliuminio kompozito plokštės su baltomis lamelėmis. Korpusai apjungiami vientisu stikliniu pirmo aukšto fasadu. Keturių toliau nuo judrios gatvės esančių korpusų apdailai naudojamas šviesus dekoratyvinis tinkas. Šiose korpusuose projektuojami įstiklinti balkonai su sienele, apdaila – aliuminio kompozito plokštės su medžio imitacija. Vertikalių ryšių blokai apjungiantys korpusus tinkuojami dekoratyviniu tinku. Taip pat dviejuose vidiniuose fasaduose arčiau Liepų gatvės atkartojamas tinkuotas fasadas su balkonais. Naudojant skirtingus apdailos sprendimus korpusų grupėms siekiama suteikti pastatui dinamikos, tačiau visame pastate besikartojantis pabirusių langų ir balkonų motyvas bei atsikartojančios medžiagos ir spalvos detalėse apjungia korpusus į vientisą kompleksą. Apdailos medžiagos ir spalvos preliminarios ir bus tikslinamos techninio projekto metu”, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Į sklypą numatomas įvažiavimas šiaurės rytiniame jo kampe per naują C kategorijos gatvę. Tiek nuo jos, tiek nuo Liepų gatvės pusės numatomos daugiapakopių želdynų juostos.

Sklype taip pat projektuojami pėsčiųjų takai, vaikų žaidimų aikštelės, želdinių zonos, vietos dviračių saugykloms.

INFORMACIJA

Su projektiniais pasiūlymais galima susipažinti iki sausio 18 d. adresu Turgaus a. 27, Klaipėdoje, darbo dienomis 8-17 val., tel. 8 46 312458, arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp 

Pasiūlymus galima teikti iki sausio 18 d. raštu UAB „Uostamiesčio projektas“, Turgaus a. 27, Klaipėda; el. p. migle@uparchitektai.lt

Viešas susirinkimas vyks sausio 19 d., 15 val., nuotoliniu būdu. 

10 Comments

  1. Klaipėdietis

    Reikia tik pasidžiaugti, kad Klaipėda modernėja, gražėja. Projektas įdomus, architektūriškai stilius ramus. Spalvotų namelių, kaip vaikų darželiui, tikrai nereikia. Sėkmės projektų vystytojams.

    Reply
  2. Asd

    Vienaa blogiausių sprendimų, kuriuos padariau, buvo persikelti gyventi už miesto.

    Reply
  3. Virgis

    Ale gražus kvartaliuks prie įvažiavimo į miestą,jaunos šeimos su vaikučiais (arba turtingi studentai)labai džiaugsis.Jokio triukšmo(už poros metų vientik eletromobiliai pažeme sklęs), paukštukai pypaus,grynas oras(nebent homeopatai žolę utilizuotų, bet sako sveika). Užsisakau du butus anūkams,vistiek kadanors ves,o gal ištekės (Europoj gyvenam).O,kad Miglė Stripineja tai čia viskas normalu,jie tik muzikantai.

    Reply
    • Čia

      Pasišaipyti buvo parašyta??

    • Laimonas Bogušas

      Tiesą sakant, tikrai apgailėtinas Virgio komentaras.
      Ironiją dėl konteksto gal ir galima pateisinti, bet paslėpti asmeniškumai bet kokią gerą mintį nubraukia.

  4. Vizija

    Eilinis jokio įdomumo nesukeliantis pastatų kompleksas. Tuos būstus stato ir stato. Tiek Klaipėdoje gyvenančių „jaunuolių”, kurie norėtu įsigytį būstą, kurio kv.’m. kaina sieks 1500€ nėra. Visas tas miesto besipletimas ir daugiabučių statymas turės savo kainą, daug neapgyvendintų patalpų. Kurių niekas nepirks, kitaip tariant „daug tuščio nenaudingo ploto”

    Reply
    • Vizionieriams

      O tai koks tamstos reikalas? Nei pačio pinigai, vizijos, ketinimai. Praeitų skeptikai pro šalį. Ne, turi savo nuomonę išsakyti. Manot, vystytojai už jus kvailesni?

  5. Very nice

    Pilka dar neblogiausia, bet sovietikus urbanistika yra neišgyvendinama iš šios šalies, jau gerokai pasislinko 21 a., bet vis dar piešiamos parkovkės aplink pastatus, jokio street levelio. Koks darnumas – blockas su visu perimetru parkovkė – tikra urba life svajonė…, bet jei yra paklausa, tai ko nepiešt, taip pigiau…

    Reply
  6. Vel

    Pilkos spalvos,nupušimas …viskas aplink pilka.

    Reply
    • nupušusiems

      Bus viešas svarstymas, galėsit siūlyti savo spalvų gamą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Rekonstruos tik Santuokų rūmų aplinką, pačio pastato nelies

Klaipėdos savivaldybė siekia dar šiais metais rekonstruoti teritoriją prie  Santuokų rūmų, Stasio Šimkaus gatvėje. Tam jau ieško rangovų. O patys ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Liepų gatvėje vykdomų rekonstrukcijos darbų teisėtumo

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus (VIGS) prokuroro iniciatyva pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo, susijusio su ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This