Žala dėl taršos Dangėje gali siekti 35 000 eurų

Aplinkosauga

Atsakomybė už taršą pavojingomis cheminėmis medžiagomis Dangės upėje Klaipėdoje gali siekti iki 35 tūkst. eurų, sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Tarša Dangėje aptikta paskutinę praėjusio metų, penktadienio, naktį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai toliau šalina teršalų likučius ir ieško nelaimės kaltininko – taršos šaltino, tačiau darbus apsunkina nuolat besikeičiančios oro sąlygos.

Nuo darbų pradžios surinkta apie 11 konteinerių teršalais išteptų meldų ir išvežta apie 80 kub. m užteršto vandens.

AAD Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkės Lauros Dagilienės žodžiais, tarša lokalizuota, bet vis dar likę taršos pėdsakų – tai naftos produktų plėvelė, ant vandens atsirandanti nuo upės krantinių, laivų ir kitų objektų.

Vandeniui pasidengus naftos plėvele, didžiausia grėsmė kyla jūros paukščiams ir žinduoliams, kurie maitinasi vandens paviršiuje arba nardydami.

Ieškant teršėjo AAD patikrino UAB „Klaipėdos vanduo“ išleistuvus, toliau apžiūri įmonių teritorijas. Įvykio vietoje nuolat budi AAD pareigūnai, specialiųjų tarnybų pajėgos, laukiama laboratorinių tyrimų rezultatų.

„Upėje buvo susidariusi 50 m ilgio ir 20 m pločio naftos produktais užteršta ledų sangrūda, – Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pranešime cituojamas Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Marius Garbenis. – Naftos produktais užterštą ledą reikėjo surinkti ir sudėti į specialias talpyklas. Labai gerai, kad vietoje buvo laivas su specialia gerve, kuria buvo kilnojamas ledas. Ugniagesiai gelbėtojai tris dienas rinko ledą, statė bonines užtvaras, plaukiojo valtimi ir purškė teršalus. Užterštas ledas buvo surinktas sausio 2-osios vakare, tačiau ir vakar, ir šiandien jiems dar teko purkšti atskiras teršalų dėmes upėje. Manau, kad šį darbą dar teks pratęsti ir kitomis dienomis.“

Tarša Dangėje aptikta paskutinę praėjusio metų, penktadienio, naktį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Miestas

Savivaldybė pateikė potvynių suvaldymo priemones

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša Aplinkos ministerijai pateikusi naujas priemones, kurios padėtų suvaldyti potvynius. Dėl to Nacionalinio vandenų srities 2022-2027 metų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This