Nepasiturintieji jau gali teikti paraiškas paramai mažiau taršiam automobiliui

Transportas

Nepasiturintys gyventojai, utilizavę seną ir įsigiję mažataršį automobilį, jau gali kreiptis 2 tūkst. eurų kompensacijos. Aplinkos projektų valdymo agentūra paskelbė kvietimą ir priima prašymus nuo penktadienio. Tokioms kompensacijoms skirta 1 mln. eurų.

Išmokas bus galima gauti utilizavus taršų automobilį ir jį pakeitus M1 klasės transporto priemone, kurios bendras išmetamas anglies dioksido (CO₂) kiekis ne didesnis kaip 130 g/km, ji turi būti pagaminta ne anksčiau nei 2012 m. Kompensacijos dydis nustatytas įvertinus rinkos statistinių pirkimo – pardavimo sandorių mažiausias ir vidutines 2012 m. pagamintų automobilių įsigijimo kainas.

Norintieji gauti išmokas prašymą turės pateikti elektroniniu būdu – per Aplinkos valdymo agentūros (APVA) informacinę sistemą APVIS. Prašymai priimami iki rugsėjo 1 d. arba iki kol pakaks lėšų. 

Pagal tvarkos aprašą pareiškėjas, norintis gauti šią kompensaciją, turės sunaikinti M1 klasės transporto priemonę, kurios įregistruotu ir registracijos liudijimo blanke įrašytu savininku ir valdytoju arba įregistruotu valdytoju buvo ne trumpiau kaip 12 mėn. iki 2021 m. gruodžio 1 d.

Be to, jis turės gauti eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimą ir ją išregistruoti iš Kelių transporto priemonių registro. Po to įsigyti ir savo vardu įregistruoti mažiau taršų automobilį arba tapti jo valdytoju.

Nepasiturinčiu gyventoju laikomas fizinis asmuo, kuriam Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo nustatyta tvarka 6 mėnesius nepertraukiamai iki priemonės patvirtinimo metinėje sąmatoje dienos buvo teikiama piniginė socialinė parama. Šį statusą APVA tikrins Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje www.spis.lt

Su aprašu galima susipažinti Teisės aktų informacinėje sistemoje.

2 Comments

  1. Romas

    AR PENSININKAS GAUNANTIS 550 EUR.JAU YRA PASITURINTIS?

    Reply
  2. PensiJonas

    O vidutinis pensininkas jau laikomas pasiturinčiu? Jeigu ne, tai ar bent koks naujas smartukas už tą kompensaciją išeitų?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Klaipėdos valdžios planas - miestas be vaikų

Jei kitų miestų valdžios norėtų „išstumti“ vaikus iš savo teritorijų, nuoširdžiai rekomenduočiau pažvelgti į Klaipėdos miesto pavyzdį. Jaunų šeimų „išstumimo ...
2023-09-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

LVAT: skirtingas mokestis Klaipėdos rajono savivaldybėje už privačių darželių lankymą - neteisėtas

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjų kolegija paskelbė nutartį byloje dėl norminio administracinio teisės akto dalies teisėtumo. Pareiškėjas – Vyriausybės ...
2023-06-29
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Prašymą būsto šildymo išlaidų kompensacijai galima pateikti iki pavasario

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praneša, kad beveik trečdaliu išsiplėtus būsto šildymo išlaidų kompensacijų gavėjų ratui, gyventojų teikiamų prašymų skaičius ...
2022-10-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This