„Grigeo Klaipėda” bylą nagrinės Šiauliuose

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi „Grigeo Klaipėda” baudžiamoji byla perduota Šiaulių apygardos teismui.

Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkės nutartimi byla buvo išsiųsta į Lietuvos apeliacinį teismą, kad būtų išspręstas jos teismingumo klausimas, t. y. kuriam teismui perduoti nagrinėti šią bylą. Tokio sprendimo pagrindas – kaltinimai byloje pareikšti asmeniui, kuris yra Klaipėdos apygardos teismo teisėjos tėvo šeimos narys.

Klaipėdos apygardos teismo nuomone, „ši aplinkybė tiek proceso dalyviams, tiek pašaliniam stebėtojui gali kelti abejonių Klaipėdos apygardos teismo nešališkumu”.

Lietuvos apeliacinis teismas sutiko su tokiu vertinimu ir atsižvelgiant į apygardų teismų darbo krūvius bei tai, kad kad dauguma proceso dalyvių gyvena Klaipėdos mieste ir rajone, bylą perdavė nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Kaltinimai piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir disponavimu, sistemingu teisės aktų pažeidimu, darant žalą gamtai yra pareikšti akcinei bendrovei „Grigeo Klaipėda” ir 14-ai fizinių asmenų. Tarp kaltinamųjų yra ir bendrovės „Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis, ir dabartinis AB „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Tomas Eikinas bei dar trys ankstesni šios įmonės vadovai ir kiti atsakingi įmonės darbuotojai.

Aplinkos apsaugos departamentas byloje yra pareiškęs didesnį nei 48 mln. eurų civilinį ieškinį dėl gamtai padarytos žalos.

Už minėtas nusikalstamas veikas fiziniai asmenys griežčiausiai gali būti baudžiami laisvės atėmimu iki 7 metų, o bendrovei gali grėsti bauda iki 5 mln. eurų arba net likvidavimas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This