Šalyje – naujų susirgimų COVID-19 rekordas, autsaiderių sąraše Klaipėdą aplenkė Vilnius

Koronavirusas, Svarbu

Antradienį šalyje patvirtinti 4635 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Tai – didžiausias naujų paros susirgimų skaičius šalyje nuo pandemijos pradžios. Iki tol didžiausias naujų susirgimų skaičius – beveik 4000 atvejų – buvo fiksuotas 2020-ųjų pabaigoje.

Klaipėdoje per parą patvirtinti 304 nauji susirgimai COVID-19 – 116 daugiau nei pirmadienį.

Ištirtų mėginių su virusu visos šalies mastu buvo beveik 17 proc., uostamiestyje – 18 proc.

Nuo šiol kiekvieną penktadienį bendrojo ugdymo ir pirminio profesinio mokymo mokiniams penktadieniais bus dalijami savikontrolės testai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Visi mirę antradienį – nesiskiepiję

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo beveik 60 proc., Klaipėdoje – net 88,3 proc. Didėja ir susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis: Klaipėdoje jis išaugo nuo 1827,5 iki 1897,9 atvejo, šalyje – nuo 1182,4 iki 1281,7 atvejo.

Uostamiestis tarp visų šalies savivaldybių pagal šį rodiklį pakilo iš paskutinės į antrą vietą nuo galo. Blogiausia padėtis dabar yra sostinėje (1976,1), geriausiai ir toliau laikosi Pagėgių savivaldybė (196,5).

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyta 120 pacientų. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1079 tokie ligoniai – 28 mažiau nei parą prieš tai. Iš jų 85 gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – penkiais mažiau nei pirmadienį. 74 proc. iš gydomų infekciniuose skyriuose žmonių yra nepasiskiepiję, reanimacijos skyriuose šis rodiklis siekia 93 proc.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 14 žmonių (aštuonios mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Visi šeši mirę praėjusią parą buvo 70-99 metų amžiaus grupės atstovai, nesiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 7579, Klaipėdoje – 347. Čia per parą mirčių nuo koronavirusinės infekcijos nefiksuota, juodoji statistika pasipildė vienu vėlavusiu įrašu.

Šiuo metu šalyje dar serga 28 351 gyventojas, pasveiko 505 798, tarp jų – 35 970 klaipėdiečių: per parą išgijo 160 miestiečių. Uostamiestyje dar serga 2 209 žmonės.

Per praėjusią parą šalyje paskiepyta 14440 gyventojų, pirmą kartą skiepijosi 1071, trečiąją dozę gavo 11 157. Klaipėdoje pirmą kartą vakcionavosi 34 (tarp jų – vienas 5-11 metų amžiaus vaikas), antrą kartą skiepijosi 59, trečią kartą vakcinuoti 466 klaipėdiečiai.

Mokiniams penktadieniais dalins testus

Siekiant išvengti didelių COVID-19 protrūkių šalies ugdymo įstaigose ir toliau tęsti kontaktinį ugdymą, nuo šiol kiekvieną penktadienį bendrojo ugdymo ir pirminio profesinio mokymo mokiniams penktadieniais bus dalijami savikontrolės testai.

„Norime mokyklas išlaikyti atviras ir kiek įmanoma saugias. Greitieji antigeno testai padeda identifikuoti sergančiuosius ir užkirsti kelią protrūkiams mokyklose. Savaitgaliais namuose atliekami testai pridės dar vieną saugiklį – pirmadieniais į mokyklas grįš tik sveiki vaikai. Labai raginame tėvus testuoti vaikus ar leisti atlikti testus patiems vaikams, kad virusas kuo mažiau plistų mokyklose. Kartu prašau savivaldybių vadovų pasirūpinti, kad testus vaikai gautų jau šį penktadienį“, – pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Savikontrolės tyrimai ugdymo įstaigose atliekami kas 3-4 dienas, todėl mokiniai testuojasi du kartus per savaitę. Įsigaliojus pakeitimams, mokiniai vieną iš šių testų galės atlikti namuose prieš grįžtant į ugdymą po savaitgalio, antruosius testus bus galima atlikti savaitei įsibėgėjus.

Testai į namus savaitgaliams taip pat bus dalijami ir kaupinių metodu testuojamiems vaikams. Be to, testai galės būti dalijami ir tiems mokiniams, kurių tėvai dar nėra pasirašę sutikimo testuoti vaikus ugdymo įstaigose. Mokiniams savikontrolės testus rekomenduojama atlikti sekmadienį, prieš grįžimą į ugdymo procesą.

Savikontrolės testai mokiniams į namus jau buvo dalijami prieš rudens ir žiemos atostogas.

Profilaktiškai testuotis kartu su mokiniais, o ne tik tada, kai fiksuojamas ligos atvejis klasėje, bus rekomenduojama ir to pageidaujantiems ugdymo įstaigų darbuotojams.

Testuotis nereikia mokiniams ir mokytojams, kurie COVID-19 liga sirgo mažiau nei prieš 90 dienų ir liga buvo diagnozuota atlikus PGR ar antigeno testą.

Lietuvos nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenys rodo, kad teigiami greitųjų antigeno testų rezultatai dažniausiai patvirtinami ir PGR testų rezultatais. 

6 Comments

  1. Žinios kitaip

    Du kartus skiepyti škotai dabar dažniau patenka į ligoninę nuo Covid nei neskiepyti, nes daugėja vyresnio amžiaus žmonių, sergančių dėl susilpnėjusio imuniteto. Tai daroma atsižvelgiant į „keistus“ duomenis, rodančius, kad neskiepytų žmonių sergamumo rodikliai yra mažesni nei tų, kurie gavo vieną, dvi ar net tris vakcinos dozes nuo tada, kai Omicron tapo dominuojančiu pasirinkimu Škotijoje. Prieštaringi Škotijos visuomenės sveikatos (PHS) duomenys prieštarauja ankstesnėms pandemijos tendencijoms, kurios nuolat rodė, kad infekcijų, hospitalizavimo ir mirtingumo rodikliai buvo didžiausi tarp neskiepytų asmenų.

    Reply
  2. Nesvarbu

    Nenuostabu, prasidėjo GRIPO sezonas. O beje, kur dingo gripas? Dingo, nes nepelningas?

    Reply
  3. Krenta marmaliuoti!

    Dar vienas futbolistas krito…
    Kataras: futbolo klubo pranešime teigiama, kad žaidėjas Ousmane Coulibaly patyrė širdies smūgį per „Al Wakra Club“ rungtynes ​​su „Al Rayyan“.

    Reply
    • Ass

      Kas per debilai skleidžia tokia info,nejaugi nenusibodo tuščiai vėjus leisti

  4. Tadas

    Istirkite per para 100000 gyventoju ir rekordai dar ne tokie bus viskas priklauso nuo tyrimu skaiciaus juo daugiau tiria juo daugiau nustato ir atvirksciai ir joks cia ne stebuklas ar rekordas nu bet klounu valdzioi cia rekordas.

    Reply
  5. Statistikos

    departamentas už skirtus milijonus savo juodą darbą vykdo stabiliai: pasitikrinkite, žmonės, el. sveikatoje savo duomenis – kai kurie galite nustebti, jei nebuvote pas gydytoją.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This