Uosto direkcija su savo naujų rūmų projektu žengs į marias

Svarbu, Uostas ir jūra

Ketvirtadienį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė savo krantinių Nr. 21, 22, 23 rekonstravimo ir krantinių Nr. 21A, 22A, 23A statybos bei administracinės paskirties pastato Naujojo Sodo gatvėje rekonstravimo bei statybos techninių specifikacijų projektą. Administracinis pastatas ir terminalas planuojami greta vystomos „Memelio miesto” teritorijos.

Uosto direkcijos nuotr.

Vadovaujantis gerąja praktika būsimo viešojo pirkimo sąlygos skelbiamos tam, kad potencialūs konkurso dalyviai galėtų pateikti klausimus, pastabas. Numatyta, kad objekto statyba skaidoma į etapus (krantinių rekonstravimo/statybos ir pastato statybas gali vykdyti skirtingi rangovai). 

Projekte rašoma, kad išplečiamos sausumos plotas Kuršių marių sąskaita – apie 24 400 kvadratinių metrų. 

Administracinio pastato bendrasis plotas, įskaitant ir automobilių saugyklą siektų apie 7 000 m². Leistinas pastato aukštis – 30 m. Antrojo pastato plotas – 2 771 m², aukštis – 12 m.

Administracinio pastato poreikiams numatoma 200 automobilių stovėjimo vietų. 15 stovėjimo vietų turi būti išskirta Uosto kapitono tarnybai. 

„Vidinės erdvės turi būti suprojektuotos taip, kad būtų orientuotos į vaizdingiausius apžvalgos taškus (į Danės upę, Kuršių neriją, marias, jūros vartus, senamiestį ir Naujamiestį)”, – rašoma techninėje specifikacijoje.

Atskiri kabinetai turi būti suprojektuoti direktoriams, skyrių viršininkams ir uosto kapitonui. Laivų valdymo postas turi būti su maksimalia uosto apžvalga. Pastato viršutinėje dalyje planuojama numatyti apžvalgos aikštelę.

Uosto direkcija pernai jau buvo paskelbusi tarptautinį naujo jos pastato ir ir kruizinių laivų terminalo projektinių pasiūlymų konkursą.

Tada direkcija savo pranešime rašė, jog ji tikisi, kad „bus suprojektuotas išskirtinės architektūros pastatas, atitinkantis urbanistinio integralumo principus, savo architektūra išsiskiriantis iš esamos aplinkos bei sukursiantis jungtis su esama visuomeninių erdvių sistema, išsaugant miestui ir visuomenei svarbius vizualinius–erdvinius koridorius ir apžvalgos taškus”.

Šis konkursas buvo sukritikuotas Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos.

Pernai lapkritį direkcija paskelbė, kad visi trys konkursui pateikti pasiūlymai atmesti, nes gerokai viršijo šiam pirkimui suplanuotas įmonės lėšas. Be to, atlikus pirminį vertinimą taip pat nustatyta, kad du pasiūlymai neužtikrino konfidencialumo reikalavimų.

17 Comments

  1. Judas

    To tikrai nebus.
    Klaipėdiečiai ne avinų banda.
    Palapinę pasistatykit nukėlę iš miesto centro, daugiau nesat verti, valdžiažmogai..

    Reply
  2. Anonimas

    Tikėtina valdiškos biznio plano schema yra tokia : vėliau už šio pastato kainą bus „brangiai” privatizuota uosto direkcija, t.y. valstybė atgaus pinigus už statinio statybai išleistus milžiniškus pinigus, tačiau pusdykiai , o gal ir veltui (atskaičius pastato vertę) parduos patį verslą. Taigi apie viską pagalvota.

    Netoli esame pažengę nuo rytinių kaimynų, pas kuriuos populiarūs auksiniai unitazai.

    Reply
  3. G

    Ale ir prisvilo gi lojantiems tas karavano ėjimas, gerai, kad vadeliotojai žino kryptį…

    Reply
  4. G

    Ale ir prisvilo gi lojantiems tas karavano ėjimas, gerai, kad vadeliotojai žino kryptį…

    Reply
  5. Niu ir kur " žiūri " liberali Šimonytės vyriausybė ?

    Ministrai iš konservatorių , liberalių ir laisvų 🙂 Uostas dar valstybės įmonė , taigi virkaukite valstybę valdantiems į ausis .

    Reply
  6. Silkė

    Nėra jokios durnysrės kurios nebūtų galima įgivendinti Klaipėdoje…..

    Reply
  7. Edmundas

    Iš tiesų, neatlyžtantis Uosto direkcijos noras įlipti į marias racionaliai motyvacijai nepasiduoda. Dariaus ir Girėno gatvėje esantis Direkcijos kompleksas , jei jau taip reikia , gali būti išplėstas dykroje į rytus. Toks išplėtimas kartu su esamų pastatų remontu tikrai bent keletą kartų kainuos mažiau , nei Žiemos uosto darkymas- o kaip be dėliotum , tai Lietuvos žmonių pinigai. Beje , buvusių ir esamų Uosto direktorių argumentai , esą jie palieka turimus pastatus , nes jų neįmanoma / neleidžiama apšiltinti iš išorės , gali įtikinti tik aritmetikos nemokančius…

    Reply
    • Anonimas

      Tai kad tie švinderiai ir neslepia, kad naujo statinio statyba n kartų brangesnė, nei kainuotų remontas.

  8. Akibrokštas

    Nusipelne gyvento geriau!?

    Reply
  9. Ofisiukas

    Gaus kompensiuką iš PIŠ dėl prarastų kroviniukų ir pasistatys naują ofisiuką vietoje muzikinio teatriuko !

    Reply
  10. GintarasR

    Kaip lakštingalos negali nedainuoti, taip Direkcija negali nebetonuoti. Vienas direktorius tiesiais keliais ėjo neparėjo į kiniškai milijardinį projektą Melnragėje, kitas mariose pusiasalį betonuosis. Kartu su marių betonavimu naujo garažo ir biurų statybos apie šimtą mln. niekieno pinigų gali patempti. Irgi neblogai.

    Reply
  11. Direkcijai

    Tai Uosto direkcija KIPIS sistemai iš verslo 200 tūkst. reikalauja, nors tik šia sistema gali atlikti valdiškų, iš biudžeto išlaikomų iįstaigų procedūras, o čia taip poniškai savo gerovę kurs? Ar bereikės uosto direkcijos Klaipėdoje, kai krovniai ir verslas išeina į Rygą ir Taliną? Kažkokia šizofrenikų puota maro metu!

    Reply
  12. Gerovė

    su Portorganų kūryba. Žavingas sumanymas užpilti 2,4 ha Kuršių marių ir priešais būsimą Memelio miestą pasistatyti sau kelių aukštų garažus ir autobusų aikštę miesto reprezentacijai ir bandomam sukurti darnaus judumui labai žaliame mieste. Miesto jachtklubų, miesto marinos, prieigų prie marių pakrančių miesto žmonės palauks, nes kol kas tik uosto administracija nusipelnė gyventi geriau.

    Reply
  13. 2,4 HA MARIŲ UŽPYLIMAS VARDAN 1 PASTATO?

    Kas sakė, kad mes biedni ir kad dėl to negalim iškelti taršios uosto krovos iš miesto centro, kad negalim suformuoti dirbtinės salos išorinio giliavandenio uosto statybai, kad uostas galėtų krauti, krauti ir dar kartą krauti? Negalim, nes labai brangu. Brangu. Su kuo lyginant, žinoma. Bet kuriuo atveju tai jau pasidaro pigu, kai uosto direkcija sumano pasistatyti sau naują administracinį pastatą (vietoj esamo veikiančio), beje, UŽ MŪSŲ PINIGUS. Po to (pasistačius) bus jau galima VĮ KVJU paversti ir akcinė bendrove su nauju administraciniu pastatu, pastatytu vandenyje. Taip, kad 2,4 ha užpiltų Marių vardan 1 KVJU direkcijos pastato yra ir teisinga, ir gražu, ir, žinoma, pigu. Tikrai pigiau, nei sala uosto krovai iš miesto iškelti.

    Reply
  14. Ana

    A čia žiemos uostą naikina?

    Reply
  15. gerĄja

    Vadovaujantis gerĄja praktika, bet ne geraja.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This