Ketvirtadienį Klaipėdoje COVID-19 rastas beveik kas ketvirtame mėginyje

Koronavirusas, Svarbu

Ketvirtadienį šalyje patvirtinti 3947 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Tai – 163 atvejais mažiau nei trečiadienį. Klaipėdoje patvirtinti 324 nauji susirgimai COVID-19. Patikslintais duomenimis, trečiadienį šia infekcija susirgo 358, antradienį – 306, pirmadienį – 187 klaipėdiečiai.

Šalyje 17,3 proc. iš ketvirtadienį ištirtų mėginių buvo su virusu. Klaipėdoje šis rodiklis siekė net 23,6 proc.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdoje – viena mirtis

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo 40,7 proc., Klaipėdoje – 43,4 proc. Didėja ir susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis: Klaipėdoje jis išaugo nuo 2054,3 iki 2160,9, šalyje – nuo 1366 iki 1438,5 atvejo.

Uostamiestis tarp visų šalies savivaldybių pagal šį rodiklį trečią parą yra priešpaskutinėje vietoje (paskutinėje yra Vilnius), o geriausiai ir toliau laikosi Pagėgių savivaldybė (182,4 atvejo).

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 105 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1054 tokie ligoniai – 33 mažiau nei parą prieš tai. Iš jų 88 gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – keturiais mažiau nei trečiadienį. 90 proc. tokių ligonių yra nepasiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso. Tarp gulinčiųjų infekciniuose skyriuose šis rodiklis yra mažesnis – 74 proc.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 15 žmonių (penkios mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Iš dešimties mirusių ketvirtadienį pasiskiepijęs buvo tik vienas 80-89 metų amžiaus grupei priklausęs asmuo.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 7618, Klaipėdoje – 352. Uostamiestyje praėjusią parą virusas nusinešė vieną gyvybę, dar trys aukos į sąrašą įtrauktos gavus vėlavusius duomenis.

Šiuo metu šalyje dar serga 30 981 gyventojas, pasveiko 511 229, tarp jų – 36 424 klaipėdiečių: per parą išgijo 207 miestiečiai. Uostamiestyje dar serga 2 433 žmonės.

Per praėjusią parą šalyje paskiepyti 13886 gyventojai, iš jų pirmą kartą – 1277, trečiąją dozę gavo 10 482. Klaipėdoje pirmą kartą skiepijosi 59 žmonės (tarp jų – septyni 5-12 metų amžiaus vaikai), antrą – 46, trečią – 453 žmonės.

Vaikams galimybių pasas – nuo kovo 1 d.

Vyriausybės sprendimu iki kovo 1 d. atidedama sąlyga vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių iki 16 metų amžiaus turėti galimybių pasą, norint patekti į prekybos, paslaugų ir pramogų vietas.

Šio sprendimo tikslas – suteikti daugiau laiko vaikams pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos. Sveikatos apsaugos ministerija ragina tėvus neatidėlioti atžalų vakcinacijos ir kuo greičiau užtikrinti jiems apsaugą nuo šios klastingos ligos.

Ugdymo įstaigose ne visi vaikai testuojami profilaktiškai, o jų atliekamų savikontrolės testų kol kas negalima susieti su galimybių pasui keliamais kriterijais, o imunizuotų vaikų yra pakankamai nedaug, tad galimybių pasu kol kas gali naudotis nedidelė vaikų dalis.

5–11 metų amžiaus vaikai šiuo metu gali būti skiepijami mažesnio tūrio „Comirnaty“ (gam. „BioNTech ir Pfizer“) vakcina (dviem dozėmis, 21 d. skirtumu). Vaikai nuo 12 metų amžiaus – „Comirnaty“ (gam. „BioNTech ir Pfizer“, skiepijama dviem dozėmis, 21 d. skirtumu) arba „Spikevax“ (gam. „Moderna“, skiepijama dviem dozėmis, 28 d. skirtumu) vakcinomis.

 Skiepijimui nuo COVID-19 ligos savo vaikus registruoja tėvai (įtėviai), globėjai arba rūpintojai. Tai galima padaryti internetu www.koronastop.lt arba Karštąja linija 1808.

Užregistravus vaiką vakcinacijai, bent vienas iš tėvų (įtėvių), globėjų arba rūpintojų turi kartu atvykti į vakcinacijos centrą. Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis.

Paaugliai nuo 16 metų amžiaus sutikimą skiepytis gali pasirašyti patys, todėl  skiepytis gali ateiti vieni.

INFORMACIJA

Siekiant išvengti didelių COVID-19 protrūkių šalies ugdymo įstaigose ir toliau tęsti kontaktinį ugdymą, nuo šiol kiekvieną penktadienį bendrojo ugdymo ir pirminio profesinio mokymo mokiniams penktadieniais bus dalijami savikontrolės testai.

Savikontrolės tyrimai ugdymo įstaigose atliekami kas 3-4 dienas, todėl mokiniai testuojasi du kartus per savaitę. Įsigaliojus pakeitimams, mokiniai vieną iš šių testų galės atlikti namuose prieš grįžtant į ugdymą po savaitgalio, antruosius testus bus galima atlikti savaitei įsibėgėjus.

Tuo metu Registrų centras atšaukė planuotus E. sveikatos sistemos atnaujinimo darbus.

1 Comment

  1. Žmogus

    Man atrodo ,kad Klaipėda visa už sikretusi,tai būtų tuščias miestas.Valio arkliasnukia žiūrėk į veidrodį ir neapsiriksi.iki

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This