Dovana gimtajam miestui – Tado Girininko koncertas

Veidai

Pajūrio išaugintas operos solistas Tadas Girininkas šiai metais koncertais minės savo 40-metį ir 15-os metų sceninės veiklos sukaktį.

Solisto pasirodymai numatyti Palangoje, Klaipėdoje ir kituose šio regiono miestuose.

Kovo 5 d. artistas dovanos programą palangiškiams ir svečiams, koncertas vyks Palangos kurhauze.

„Auksiniu scenos kryžiumi“ T. Girininkas apdovanotas ir už Dalando vaidmenį „Skrajojančiame olande“.

Gimtadienio koncertui vaikystės mieste solistas rengia vakarą „Tarp rytų ir vakarų“. Tai bus kamerinio pobūdžio renginys, kuomet scenoje pasirodys dainininko ir pianistės duetas. Skambės rusų kompozitorių Piotro Čaikovskio, Sergejaus Rachmaninovo, Antono Rubinšteino, Dmitrijaus Kabalevskio, kitų mums nuo seno įprastų kaimyninės šalies autorių romansai. Skirtingų epochų Vakarų kultūrai atstovaus fragmentai iš Georgo Friedricho Händelio, Gioachino Rossini, Charlio Gounod operų. Taip pat – kūriniai iš Franko Sinatros repertuaro, o kas ypač smalsu – Lietuvoje nepelnytai mažai žinomo 19-20 a. britų kompozitoriaus Roger Quiltero elegantiškosios dainos. Koncerte solistui akompanuos Olga Eleonora Taškinaitė – ilgametė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro pianistė.

T. Girininkas atlieka boso balsui parašytus vaidmenis. O šiam balsui paprastai patikimi solidžiausi ir komiškiausi amplua. Jis yra atlikęs Žynio (Wolfgango Amadeus Mozarto „Užburtoje fleitoje“), karaliaus fon Voglerio (Richardo Wagnerio „Lohengrine“), velnio Mefistofelio (Charlio Gounod’o „Fauste“)vaidmenis, Bartolo partiją komiškoje Mozarto operoje „Figaro vedybos“ ir humoristinę Alfonso partiją – Mozarto veikale „Visos jos tokios“.

Už keletą rimtųjų vaidmenų T. Girininkas yra net keletą kartų pelnęs garbingų Lietuvos scenos apdovanojimų. 2013 m. „Operos švyturio“ premija solistas išskirtas už įsimintinus metų vaidmenis. Jau kitais, 2014 metais, jis pastebėtas kaip minėtojo Wagnerio Karaliaus atlikėjas ir Giusepės Verdi operų „Ernanis“ (de Silva) bei „Rigoletas“ (Sparafučilė) artistas: solistas apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“.

Ši aukščiausia teatro gildijos premija pernai T. Girininkui buvo įteikta dar kartą – už Henriko vaidmenį Gaetano Donizzečio operoje „Ana Bolena“ ir už Zentos tėvo Dalando paveikslą išgarsėjusiame „Skrajojančiojo olando“ pastatyme Klaipėdos elinge.

Solistas bendradarbiauja su keliomis Lietuvos operos trupėmis – Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru, Lietuvos nacionaliniu operos ir baleto teatru, Vilnius City Opera. T. Girininką taip pat kviečia Šveicarijos ir Vokietijos teatrai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - ne tik tradicinė margučių alėja, bet ir ją lydinčios liaudies melodijos

Artėjant šv. Velykoms, Palangos J. Basanavičiaus gatvė tradiciškai pasidabino įspūdingais dviejų metrų aukščio margučiais. Spalvinga bene gražiausiai pavasario šventei skirta ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga kviečia turiningai leisti laisvalaikį

Šį pavasarį Palangoje ir Šventojoje žadama renginių gausa. Velykų šventė įsilies į jubiliejinį renginių ciklą „Palangos dienos“, čia veiklų galės ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Švietimas

Palangoje aptarti ir vienuoliktokų matematikos tarpiniai patikrinimai

Šiuo metu šalyje vykstantys vienuoliktokų tarpiniai patikrinimai jau sukėlė nemažai kalbų. Daug nepasitenkinimo sulaukė matematikos užduotys, apie jas pasisakė ir ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This