Per savaitę COVID-19 susirgo daugiau nei 2300 klaipėdiečių

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje patvirtinti 2603 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – 832 atvejais mažiau nei šeštadienį. Klaipėdoje fiksuoti 319 nauji susirgimai COVID-19.

Šeštadienį tokia diagnozė buvo patvirtinta 347, penktadienį – 460, ketvirtadienį – 330, trečiadienį – 361, antradienį – 306, pirmadienį – 187 klaipėdiečiams.

27,7 proc. visoje šalyje sekmadienį ištirtų mėginių buvo su virusu. Klaipėdoje šis rodiklis siekė net 34,4 proc. 

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo 30,1 proc., Klaipėdoje – 29,8 proc. Didėja ir susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis: Klaipėdoje jis išaugo nuo 2582,3 iki 2743,9 atvejo, šalyje – nuo 1609 iki 1660,6 atvejo.

Uostamiestis tarp visų šalies savivaldybių pagal šį rodiklį antrą parą yra paskutinėje vietoje, o geriausiai ir toliau laikosi Pagėgių savivaldybė (210,5).

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 69 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1072 tokie ligoniai – 26 daugiau nei parą prieš tai. 84 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose (penkiais mažiau nei šeštadienį). 87 proc. iš tokių ligonių yra nesiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso, tarp gydomų infekciniuose skyriuose šis rodiklis siekia 75 proc.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė šeši žmonės (dvi mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Visi keturi praėjusią parą mirę žmonės buvo nepasiskiepiję.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 7660, Klaipėdoje – 352. Uostamiestyje trečią parą mirčių nuo koronavirusinės infekcijos nefiksuota.

Šiuo metu šalyje dar serga 35 880 gyventojų, pasveiko 516 839, tarp jų – 36 902 klaipėdiečiai: per parą išgijo 21 miestietis. Uostamiestyje dar serga 3 092 žmonės.

Per praėjusią parą šalyje paskiepyti 887 gyventojai (79 skiepijosi pirmą kartą, 705- trečią). Klaipėdoje sekmadienį skiepijosi 36 žmonės: pirmą kartą – trys, trečiąją dozę gavo 33.

INFORMACIJA

Nuo pirmadienio žmonės, kuriems bus nustatyta besimptomė COVID-19 liga, galės izoliuotis trumpiau – nebe 10 dienų, o 7 dienas.

Taip pat iki 7 dienų trumpinamas izoliacijos terminas ir gyventojams, turėjusiems sąlytį su COVID-19 liga sergančiu asmeniu. Izoliacija bus taikoma tik kartu gyvenantiems bei didžiausios rizikos sąlytį darbe turėjusiems asmenims.

Izoliuotis privalės visi asmenys, nepaisant jų imunizacijos statuso, t. y. ir paskiepyti žmonės, išimtis bus taikoma tik ne anksčiau kaip prieš 90 dienų COVID-19 liga persirgusiems asmenims (kuriems liga patvirtinta teigiamu PGR ar greitojo antigeno tyrimo, atliekamo laboratorijoje, rezultatu).

Taip pat nuo pirmadienio visi vyresni nei 6 metų amžiaus žiūrovai ir dalyviai bei renginį aptarnaujantis personalas privalo viso renginio uždarose erdvėse metu dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį ir burną.

Respiratorių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems žmonėms, kurie dėl savo sveikatos būklės respiratorių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei. Tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

Renginio organizatoriai privalo užtikrinti respiratorių dėvėjimo kontrolę viso renginio uždaroje erdvėje metu ir neaptarnauti respiratorių nedėvinčių žmonių.

Dėvėti respiratorius ar arba medicinines kaukes, kurios priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną vyresniems nei 6 metų žiūrovams ar dalyviams rekomenduojame ir tokiu atveju, jei renginys vyksta atvirose erdvėse, tačiau nėra išlaikomas saugus, ne mažesnis kaip 2 metrų, atstumas, nuo kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This