Iki šiol – nematyti COVID-19 skaičiai: 6234 nauji atvejai per parą

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, antradienį šalyje patvirtinti 6234 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – tai didžiausias paros rodiklis nuo pat pandemijos pradžios arba 1675 daugiau nei buvo registruota pirmadienį. Klaipėdoje fiksuoti 428 nauji šios ligos atvejai ir tai yra 71 daugiau nei pirmadienį.  

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo 34,8 proc., Klaipėdoje – 41,3 proc. Didėja ir susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis: Klaipėdoje jis išaugo nuo 2860,7 iki 2996,2 atvejo, šalyje – nuo 1774 atvejų iki 1861,7.

Uostamiestis tarp visų šalies savivaldybių pagal šį rodiklį ir toliau yra paskutinėje vietoje, o geriausiai ir toliau laikosi Pagėgių savivaldybė (196,5). Šiuo metu jau visa šalies teritorija yra nudažyta juoda spalva.

Klaipėdoje – dar viena netektis

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 126 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1070 tokių ligonių – 4 daugiau nei parą prieš tai. 94 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – trimis daugiau nei pirmadienį.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 9 žmonės, iš kurių pasiskiepiję buvo du 80-99 metų amžiaus pacientai.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 7696, Klaipėdoje – 354: čia per parą mirė vienas žmogus.

Šiuo metu šalyje dar serga 38 787 gyventojai, pasveiko 525 046, tarp jų – 37 608 klaipėdiečiai: per parą išgijo net 661 miestietis. Uostamiestyje dar serga 3186 žmonės.

Skiepys „Akropolyje“

Per praėjusią parą šalyje paskiepyti 9428 gyventojai, iš jų trečią skiepą gavo 7674. Iš 463 antradienį Klaipėdoje paskiepytųjų trečiąją kartą vakcinavosi 358.

Nacionalinis kraujo centras (NKC) skelbia, kad jo iniciatyva skiepyti gyventojus nuo koronaviruso didžiausiuose šalies prekybos ir pramogų centruose pasitvirtino, todėl tęsiant vakcinacijos turą mobiliosios komandos pakartotinai vyks ir į tuos pačius centrus, kur jau buvo skiepijama.

Ketvirtadienį, sausio 20-ąją, 12-17 val. bus galima pasiskiepyti Klaipėdos „Akropolyje“. Čia visi suaugusieji ir vaikai nuo 12 metų galės pasiskiepyti be išankstinės registracijos sustiprinančiąja trečiąja, pirmomis bei antromis dozėmis kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta vakcina „Comirnaty“. Atvykstant būtina turėti asmens tapatybės dokumentą, kad tą pačią dieną būtų galima pratęsti galimybių paso galiojimą.

„Visų iki šiol buvusių išvykų metu į didžiuosius prekybos centrus driekėsi norinčiųjų skiepytis eilės. Akivaizdu, žmonėms yra patogu, kai vakcina atvyksta kuo arčiau jų ir nereikia papildomai registruotis, planuotis laiko. Užtenka tiesiog stabtelėti keliolikai minučių mobilioje vakcinacijos vietoje, vykstant su reikalais ar apsipirkti į prekybos centrus. Tad įvertinę, kad šios paslaugos poreikis yra didžiulis, į kai kuriuos prekybos ir pramogų centrus jau suplanavome vykti dar kartą“, – pranešime spaudai cituojamas NKC direktorius Daumantas Gutauskas.

Pirmosios išvykos metu Klaipėdos „Akropolyje“ buvo paskiepyti 208 gyventojai.

INFORMACIJA

Pranešama, jog pasikeitus izoliacijos bei nedarbingumų išdavimo tvarkai, nedarbingumo pažymėjimus izoliuotiems asmenims nuo šiol išduos Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Iki šiol sąlytį su COVID-19 sergančiaisiais turėjusiems arba iš užsienio grįžusiems asmenims privalomos izoliacijos atveju nedarbingumo pažymėjimą išduodavo šeimos gydytojai po to, kai NVSC pateikdavo jiems pažymas apie privalomą izoliaciją.

Nuo šiol tokių pažymų nebelieka, o sąlytį turėję asmenys, taip pat iš užsienio grįžę asmenys, kuriems privaloma izoliuotis, dėl nedarbingumo turi kreiptis į NVSC patys.

5 Comments

  1. Nu jei tokie skaičiai,tai jau visos reanimacijos turbūt perpildytos?
    Bus karantinas?

    Reply
  2. Klaipėdoje mirė 816 infekuotų asmenų, iš jų 354-ių tiesiogine mirties priežastimi medikai įvardino COVID-19 ligą

    Reply
    • Žmones miršta ne nuo covido,o nuo jo komplikaciju.

  3. Po 3skiepo susirgo 8 mano pažistami. Gal su 3 skiepu užkrečia virusu?

    Reply
    • Matyt po 3 skiepo buvo labai atsipalaidave tavo pazistami ir bujojo visur ir su visais.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui padedantis mero bendražygis - kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui Beitui. 40-metis V. Beitas, ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Sergančiųjų koronovirusu šalyje - 677, Klaipėdoje - 21

Pirmadienį Lietuvoje patvirtinti 52 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 11 žmonių užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje užsikrėtė ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This