Klaipėdos istorijos mėgėjams – dar vienas rašinių ciklas

Centrinis archyvas: Klaipėda

Nuo šio sekmadienio „Atviroje Klaipėdoje” bus galima rasti dar daugiau informacijos apie mūsų miesto ir Klaipėdos krašto praeitį.

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo ekspertai šiems metams skyrė finansavimą ir „Atviros Klaipėdos” sugalvotam projektui „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda”.

Mintis kartas nuo karto nuvažiuoti į Vilnių „pasirausti” tarp Lietuvos centriniame valstybės archyve (LCVA) saugomų dokumentų gimė besilankant Klaipėdos regioniniame valstybės archyve, kuriame saugomi Vykdomojo komiteto dokumentai, pagal kuriuos jau antrus metus iš eilės rengiame rašinius apie pokario Klaipėdą. Azartą pabandyti užsiimti tokiu reikalu padidino ir istorikas, Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktorius, dr. Vasilijus Safronovas tarstelėjęs, kad LCVA yra „kilometrai bylų apie viską”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Tad pirmasis vuajažas į Vilnių jau įvyko. Diena, praleista LCVA skaitykloje, bent jau man pačiam buvo pilna įdomių atradimų. Jie tikriausiai nenustebins istorikų, tačiau tikiuosi, kad bus įdomūs mūsų skaitytojams, besidomintiems Klaipėdos istorija.

Savaitgalinį šio projekto rašinių ciklą pradėsime nuo pasakojimo apie Lietuvos vyriausybės atstovo Klaipėdos krašte Leopoldo Dymšos 1920-1921 metais rašytus pranešimus.

1 Comment

  1. Asd

    Super, laukiame straipsnių!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

300 metų sulaukęs Imanuelis Kantas kviečia į svečius pas Herkų Kantą

Balandžio 22-ąją sukanka 300 metų nuo vieno ryškiausių žmonijos filosofinio paveldo kūrėjų – Imanuelio Kanto – gimimo. Kad ši data ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Piliavietės grįžimas miestui: istorija jau siekia pusšimtį metų

Vienas iš ryškiausių sovietmečio urbanistinių Klaipėdos pokyčių – miesto gimimo vieta, kurioje iki XVIII a. pabaigos stovėjo pilis, tapo uždara ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: laukiama lemiamo savivaldybės sprendimo 

Beveik metus su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir naująja Klaipėdos valdžia dėl užtvertosios Giruliuose esančios Skautų gatvės likimo Gyvenamųjų namų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This