Agresyviam stintautojui teko kviesti policiją

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-01-28

Ketvirtadienį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami reidą Klaipėdoje, Malkų įlankoje, tikrino, ar stintas gaudantys žvejai laikosi mėgėjų žvejybos taisyklių.

Patikrinus 20 žvejų, nustatyti 5 pažeidimai. Be to, vienas iš pažeidėjų patrauktas administracinėn atsakomybėn už agresyvų elgesį ir pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą.

Jis elgėsi itin agresyviai, įžeidinėjo aplinkosaugos pareigūnus, todėl buvo iškviesta policija ir, panaudojus specialiąsias priemones, stintautojas išvežtas į policijos komisariatą.

Asmeniui surašyti du administracinio nusižengimo protokolai, vienas už pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą, kitas – už aplinkosaugos pareigūno garbės ir orumo pažeminimą.

Per reidą aplinkosaugos pareigūnai taip pat nustatė kitą asmenį, turėjusį ne mėgėjų žvejybos įrankį – mėtomąjį tinklą, ir naudojusį per daug kabliukų. Už šiuos pažeidimus jam gresia iki 260 eurų bauda.

Dar vienas pažeidėjas žvejojo be žvejybos leidimo ir už tai jam gresia bauda iki 60 eurų.

„Aplinkos apsaugos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymas gali užtraukti nemalonumų. Nevertėtų stebėtis, kad atsisakius parodyti dokumentus, piktybiškai nesidalijant informacija pareigūnas jums gali surašyti protokolą. O šiuo konkrečiu atveju, kai asmuo elgiasi agresyviai, keikia ir įžeidinėja pareigūną, taikoma administracinė nuobauda ir už pareigūno garbės ir orumo pažeidimą. Taip piktybiškai nusiteikusiam asmeniui gresia iki 1800 eurų bauda“, – pranešime pažymi Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Pakeistos žvejybos jūroje taisyklės: nuo kitų metų reikės naudotis mobiliąja programėle eLaimikis

Šių metų gegužę startavo nauja programėlė eLaimikis, skirta žvejybos duomenų rinkimui ir kontrolei. Tai inovatyvus, žvejų mėgėjų duomenų rinkimui ir ...
2024-06-27
Skaityti daugiau

ELTA

Pasitraukti iš žvejybos verslo Kuršių mariose planuoja trečdalis įmonių

Nuo pirmadienio verslinę žvejybą vidaus vandenyse nutraukiančios šalies įmonės ir fiziniai asmenys gali pretenduoti į paramą, kuriai šiemet iš valstybės ...
2024-06-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Pažvelkime į meškeriotojų mokesčius iš arčiau

Numatomas mokesčių už meškeriojimą kėlimas ir iš to kylančios aršios diskusijos bei žiniasklaidos dėmesys paskatino mane pasisakyti apie meškeriojimo sektoriaus ...
2023-11-09
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This