COVID-19: rekordas po rekordo

Koronavirusas, Svarbu

Šalyje trečią parą iš eilės fiksuojamas naujas patvirtintų naujų COVID-19 atvejų rekordas – ketvirtadienį jų jau buvo 11 365. Klaipėdoje ketvirtadienį ši liga diagnozuota 684 žmonėms – tai irgi yra didžiausias paros atvejų skaičius.

Šalies mastu mėginių su virusu skaičius antradienį siekė 33,6 proc., Klaipėdoje – 35,6 proc. (čia iš viso ištirta 1920 mėginių).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Patikslintais duomenimis, trečiadienį teigiamo tyrimų atsakymo sulaukė 647, antradienį – 598, pirmadienį – 402 klaipėdiečiai.

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo 54,8 proc., Klaipėdoje – 20,6 proc.

Toliau didėja ir susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis: Klaipėdoje jis išaugo nuo 4174,3 iki 4412,4, šalyje – nuo 2985,3 iki 3261,4 atvejo. Uostamiestis tebėra priešpaskutinėje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių, o į geriausią poziciją po paros pertraukos vėl sugrįžo Pagėgių savivaldybė su 1052,5 atvejo.

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldytas 161 pacientas. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1212 tokių ligonių – 133 daugiau nei parą prieš tai. 97 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – keturiais daugiau nei trečiadienį. Tarp gydymų reanimacijos skyriuose žmonių 79 proc. yra nepasiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso, infekciniuose skyriuose šis rodiklis siekia 68 proc.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 14 žmonių (dvi mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Iš 12 mirusių ketvirtadienį pasiskiepijęs buvo tik vienas 60-69 metų amžiaus žmogus.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 7829, Klaipėdoje – 358: čia per parą nemirė nė vienas žmogus.

Šiuo metu šalyje dar serga 90 122 gyventojai, pasveiko 542 777, tarp jų – 39 143 klaipėdiečiai: per parą išgijo 65 miestiečiai. Uostamiestyje vis dar serga 6210 žmonių.

Per praėjusią parą šalyje paskiepyti 7 105 gyventojai: pirmą kartą skiepijosi 554 (tarp jų – 42 penkių-vienuolikos metų amžiaus vaikai), trečią skiepą gavo 4783. Iš 329 pasiskiepijusių Klaipėdoje pirmą kartą skiepijosi 25 (tarp jų – vienas 5-11 metų amžiaus vaikas), trečią – 264.

INFORMACIJA

Iki šiol neskiepyti ir nepersirgę asmenys, atvykstantys į Lietuvą ne vežėjų transportu ar kitais nustatytais atvejais, ir neturintys neigiamo COVID-19 tyrimo atsakymo, privalėjo per 24 val. nuo atvykimo užsiregistruoti tyrimo atlikimui Lietuvoje. Tokį tyrimą jie galėjo atlikti ir mobiliajame punkte, tačiau nuo pirmadienio COVID-19 tyrimą tokie asmenys turės atlikti savo lėšomis, registruojantis į COVID-19 tyrimus atliekančią įstaigą.

Nuo vasario 1 d. visoje Europos Sąjungoje (ES) įsigalios atnaujinta ES skaitmeninių COVID pažymėjimų išdavimo tvarka. Pagal pilną vakcinacijos schemą pasiskiepijusiems gyventojams šis dokumentas bus išduodamas 270-čiai dienų, o pasiskiepijusiems sustiprinančiąja doze – neribotam laikui. Tiesa, pažymėjimo galiojimo laikas gali skirtis priklausomai nuo konkrečios šalies taisyklių. Kontaktinėms veikloms Lietuvoje po pilnos vakcinacijos ES skaitmeninis COVID pažymėjimas galios 210 dienų, o pasiskiepijus sustiprinančiąja doze – neribotą laiką.

Anksčiau nei prieš 270 dienų pilnai paskiepytų žmonių ES skaitmeniniai COVID pažymėjimai vasario 1 d. nustos galioti, o pratęsti dokumento galiojimą galima pasiskiepijus sustiprinančiąja vakcinos doze.

Sustiprinančiąja trečiąja doze jau paskiepytiems asmenims nieko daryti nereikės – jų turimi ES skaitmeniniai COVID pažymėjimai ir toliau galios neribotą laiką.

Atsisiųsti atnaujintą ES skaitmeninį COVID pažymėjimą reikės tiems gyventojams, kurie buvo paskiepyti tik viena vakcinos doze (jeigu skiepijosi „Janssen“ vakcina arba kitos vakcinos viena doze po persirgimo) ir kuriems sustiprinančioji dozė buvo antroji. Jų turimi pažymėjimai su dozių žymėjimu 2/2 bus sugeneruoti iš naujo pakeičiant žymėjimą į 2/1.

Atnaujinti pažymėjimai e. sveikatos sistemoje bus sugeneruoti vasario 1 d., juos atsisiųsti galima bet kuriuo metu prisijungus prie savo paskyros sveikatos portale www.esveikata.lt.

ES skaitmeniniai COVID pažymėjimai išduodami asmenims, kurie pasiskiepijo nuo COVID-19 ligos, persirgo šia liga, atliko PGR tyrimą arba greitąjį antigeno testą.

ES skaitmeninis COVID pažymėjimas gali būti naudojamas ir Lietuvoje, tokiu atveju jam galioja galimybių paso kriterijai. Po pilnos vakcinacijos negavusiems sustiprinančiosios vakcinos dozės abu šie dokumentai galioja 210 dienų.

4 Comments

  1. Iš to, kiek

    skiriama krašto apsaugai (nors niekas nepuola), sienos tvorai(kurią per lipa išradingesni), GP (kurio įvedimas buvo bevertis), marmalų reklamai (kuria jau seniai niekas nebetiki), geriau skirtų bent po 1 mljn. kiekv. Lt piliečiui – ot būtų nauda visiems ir gerovė!

    Reply
  2. Tiek, kiek

    skiriama tipo krašto gynybai (nors niekas nežada pulti), sienos tvorai (kurią perlipa bele koks racionalistas), marmalų reklamai (kuria jau seniai niekas nebetiki), GP (kurio nereikalingumas jau įrodytas ir galiojimas atšauktas), skirtų bent po 1mljn. kiekvienam Lt piliečiui –

    Reply
  3. Anonimas

    Pagal jusu tokia perdeta statistika EU bankrutuos ismokoms….kiek seimui reike… Vis maza ir maza…. Zmones badauja bet tai po*ui sociam pilvui.. ?

    Reply
  4. Dieds

    Nieko baisaus,sloga.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This