Partijos „Vardan Lietuvos” pirmininku išrinktas Saulius Skvernelis, Darius Jasaitis – vienas iš pavaduotojų

Politika

Šeštadienį Palangoje nuo pat ryto vykusiame Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos” steigiamajame suvažiavime antroje dienos pusėje buvo išrinktas naujosios partijos pirmininkas, o pavakary – ir 8 jo pavaduotojai.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos” steigiamasis suvažiavimas vyko Palangos koncertų salėje. Elidos Mantulovos nuotr.

Kaip ir galima buvo tikėtis, partijos pirmininku tapo Saulius Skvernelis, didele balsų persvara aplenkęs kitus du kandidatus – Ausmą Miškinienę ir Vytautą Baką.

Pasak suvažiavime dalyvavusios klaipėdietės Elidos Mantulovos, iš apie 760 dalyvių gerokai per 600-us savo balsą atidavė už S. Skvernelį.

Pavakary taip pat išrinkti net 8 pirmininko pavaduotojai.

Paaiškėjo, jog vienu iš jų tapo Neringos meras Darius Jasaitis, kuris kartu su beveik visais buvusiais Neringos savivaldybės Socialdemokratų partijos nariais prieš kurį laiką perėjo į buvusio premjero kuriamą partiją.

Prie „Vardan Lietuvos” taip pat prisijungė ir dalis Klaipėdos politikų, prieš 10 dienų miesto taryboje įkūrę „Vardan Klaipėdos“ frakciją.

Visgi naujosios partijos pagrindą sudaro buvę Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai, dėl jos pirmininko Ramūno Karbauskio autoritarinio vadovavimo stiliaus bei kitų priežasčių palikę „valstiečius”.

Paskutinysis, suvažiavimo išvakarėse prisijungęs prie S. Skvernelio kuriamos partijos – jo Vyriausybėje aplinkos ministru buvęs Kęstutis Mažeika.

Skelbiama, jog šiuo metu partija jau turi 3000 narių.

Kai kurie politologai S. Skvernelio įkurtą partiją jau pakrikštijo „naujųjų gelbėtojų” vardu.

1 Comment

  1. Išdavė

    vienus, išduos ir kitus! Negalima pasitikėti tuo, kuriuo bent kartą suabejojai. Paliko pirmą žmoną/vyrą, paliks ir antrą, trečią… Šita alia partija – netikrų ežiukų susibėgimas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This