COVID-19: vakcinacijos tempai mažėja, Klaipėdos rajonas didina testavimo apimtis

Koronavirusas, Svarbu

Šiandien, vasario 1 d., darbą baigia Klaipėdos vakcinacijos centras, esantis Paryžiaus Komunos g., Futbolo mokyklos teritorijoje. Visi, norintys pasiskiepyti, nuo šiol tai galės padaryti pirminės sveikatos priežiūros centruose, kuriuose yra prisirašę.

Antradienį Vakcinavimo centras Paryžiaus Komunos g. baigia darbą. Martyno Vainoriaus nuotr.
Paros rodikliai

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį šalyje patvirtinti 8662 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – 2869 atvejais daugiau nei sekmadienį. Iš jų 497 fiksuoti Klaipėdoje – 272 daugiau nei parą prieš tai.

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo 61,5 proc., Klaipėdoje – 27,6 proc.

Tuo metu susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis šalyje išaugo nuo 3886,5 atvejo iki 4043,5, o Klaipėdoje – nuo 4683,5 iki 4825 atvejų. Pagal šį rodiklį uostamiestis išlieka 5-oje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių, o geriausioje pozicijoje ir toliau laikosi Neringos savivaldybė (1043,7).

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 139 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1354 tokie ligoniai – 15 daugiau nei parą prieš tai. 79 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 8 mažiau nei sekmadienį.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 12 žmonių, iš kurių pasiskiepiję buvo 5: jauniausias priklausė 50-59 metų amžiaus grupei, vyriausias – 80-89 m. grupei.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 7898. Klaipėdoje mirčių išvengta ir aukų skaičius nuo pandemijos pradžios lieka 361.

Šiuo metu šalyje dar serga 77 516 gyventojų, pasveiko 592 587, tarp jų – 43 012 klaipėdiečiai: per parą išgijo 18 miestiečių. Uostamiestyje vis dar serga 4437 žmonės.

Per praėjusią parą šalyje paskiepyti 3402 gyventojai, iš kurių trečią skiepą gavo 2375. Tuo metu iš 132 paskiepytųjų uostamiestyje trečią kartą vakcinuoti 104 žmonės.

Rajone – daugiau galimybių testuotis

Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė didinanti testavimo dėl COVID-19 apimtis: mobilusis punktas veiks ilgiau, sudaryta sutartis su privačia klinika dėl nemokamų PGR tyrimų, jie taip pat bus atliekami ir poliklinikose.

Šiuo metu Klaipėdos rajone nemokamus PGR tyrimus galima atlikti dviejose vietose: nuo pandemijos pradžios veikiančiame mobiliajame punkte, esančiame Gamyklos g. 29, Gargžduose, arba UAB Diagnostikos laboratorija „Antėja“, esančioje Klaipėdos g. 40 Gargžduose (įėjimas iš kiemo pusės).

Mobilusis punktas Gamyklos g. 29 dirba nuo 8 iki 20 val. darbo dienomis ir šeštadieniais. Čia tyrimai atliekami atvykus automobiliu. Sudarius sutartį su UAB Diagnostikos laboratorija „Antėja“, čia nemokami PGR tyrimai atliekami 4 valandas per dieną. Į šį mobilųjį punktą atvykstama pėsčiomis.

Registracija PGR tyrimui į abu mobiliuosius punktus vykdoma karštąja linija 1808 arba internetu – 1808.lt. Registruodamiesi per sistemą gyventojai matys laisvą laiką ir vietas, kur gali atlikti tyrimus ne tik Klaipėdos rajone, bet ir visoje Lietuvoje.

Asmenims, turintiems simptomų, būdingų koronavirusui, PGR tyrimai gali būti atliekami ir poliklinikose. Asmuo turi kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris turi užtikrinti, kad tyrimas būtų atliekamas kaip įmanoma greičiau pačioje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje.

INFORMACIJA

Vyriausybės sudaryta Nepriklausomų ekspertų patariamoji taryba pritarė siūlymui stabdyti galimybių paso taikymą. Dėl to Vyriausybė galutinai žada apsispręsti jau rytoj.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Atkeliauja ir Klaipėdos rajono Gyventojo kortelė

Kitą savaitę Klaipėdos rajono gyventojams bus pasiūlyta dar viena paslauga – Gyventojo kortelė. Ji bus išduodama nemokamai ir kortelės turėtojams ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This