Penki brangiausi aukcione parduoti NT objektai – pajūryje

Regionas

Praėjusių metų pabaigoje Registrų centro administruojamame elektroninių varžytynių ir aukcionų portale pirkėjams atiteko ne vienas įdomus laimikis: nuo 1,8 mln. eurų vertės pastatų komplekso pajūryje iki senovinių gaisrinių automobilių ar nebenaudojamų ambulatorijų.

Paskutinįjį 2021 metų ketvirtį buvo paskelbta daugiau nei 2,8 tūkst. elektroninių varžytynių ir aukcionų, iš kurių įvyko beveik 400, o realizuoto kilnojamo ir nekilnojamo turto vertė siekė beveik 33 mln. eurų.

Už pastatų kompleksą Palangoje pirkėjas sumokėjo 1,8 mln. eurų. Turto banko nuotr.

E. varžytinių portale antstolių skelbtose varžytinėse per pastarąjį ketvirtį parduota turto už 6,8 mln. eurų, savivaldybių – už beveik 5 mln. eurų, nemokumo administratorių – už 0,7 mln. eurų, kitų institucijų varžytinėse – už 1,1 mln. eurų. Ketvirtąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už daugiau kaip 23 mln. eurų.

Paskutinį praeitų metų penki brangiausi nekilnojamojo turto objektai buvo parduoti pajūryje, o brangiausiu aukciono parduotu turtu tapo pastatų kompleksas Palangos mieste – jis naujiems savininkams atiteko už 1,8 mln. eurų.

Kito turto varžytinėse brangiausiai parduoto turto penketuke – įmonių akcijos, mėsinės įrenginiai bei traktoriai, brangiausiai – už 10 mln. eurų – parduotas Varėnos rajone įsikūrusios likviduojamos dėl bankroto įmonės „Matuizų plytinė“ turtas. Tarp įdomybių – keturi ZIL, URAL bei Mercedes senoviniai gaisrinės automobiliai ar sniegaeigis.

Iš viso per 2021 metus metus įvyko per 2,5 tūkst. elektroninių aukcionų ir varžytinių arba 12 proc. mažiau nei per 2020 metus.

Per praėjusius metus e. varžytinėse ir aukcionuose parduota turto už daugiau nei 133 mln. eurų, iš jų 113 mln. eurų sudarė nekilnojamojo turto sandoriai. Palyginti 2020-aisiais buvo parduota turto už 155 mln. eurų, o nekilnojamojo turto dalis sudarė daugiau nei 146 mln. eurų.

INFORMACIJA

Varžytinių ir aukcionų internete paslaugą Registrų centras teikia nuo 2013 metų. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko apie 21,9 tūkst. varžytinių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už maždaug 733 mln. eurų. 

E. varžytinių ir aukcionų informacinė sistema leidžia gyventojams ir verslo subjektams nuotoliniu būdu dalyvauti antstolių ir nemokumo administratorių vykdomose elektroninėse varžytinėse ir valstybės bei savivaldybių turto pardavimo elektroniniuose aukcionuose. Besinaudojantys sukurtomis elektroninėmis paslaugomis gali aktyviai dalyvauti varžytinėse bei aukcionuose patirdami mažiausias sąnaudas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This