Atsisveikinant su galimybių pasu Klaipėdoje virusas pasiglemžė dar dvi gyvybes, bet pasveiko 991 klaipėdietis

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį, paskutinę galimybių paso galiojimo dieną, šalyje patvirtinti 12 146 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (1993 atvejais žmonės užsikrėtė jau antrą kartą). 739 nauji susirgimai praėjusią parą fiksuoti Klaipėdoje.

39 proc. iš penktadienį šalyje ištirtų mėginių buvo su virusu, Klaipėdoje – 35,2 proc. (čia ištirti 2 097 mėginiai).  Martyno Vainoriaus nuotr.

Patikslintais duomenimis, ketvirtadienį koronavirusinė infekcija buvo patvirtinta 866, trečiadienį – 731, antradienį – 716, pirmadienį – 508 klaipėdiečiams.

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo 23,6 proc., Klaipėdoje – 25,3 proc.

Susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis šalyje išaugo nuo 4693,8 iki 4908,7, o Klaipėdoje – nuo 5379,2 iki 5555 atvejų. Pagal šį rodiklį uostamiestis išlieka penktoje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių, o geriausioje pozicijoje ir toliau laikosi Neringos savivaldybė, kur šis rodiklis per parą sumažėjo nuo 1208,5 iki 1043,7 atvejo.

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 189 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1440 tokių ligonių – dviem mažiau nei parą prieš tai. 99 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – septyniais daugiau nei ketvirtadienį. Tarp pastarųjų 76 proc. yra nepasiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 17 žmonių (trys mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Iš 14 mirusių praėjusią parą pasiskiepiję buvo penki, priklausę 70-99 metų amžiaus grupėms.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 7969, o Klaipėdoje – 368: čia per parą nuo viruso mirė dar du žmonės.

Šiuo metu šalyje dar serga 87 563 gyventojai, pasveiko 633 770, tarp jų – 45 639 klaipėdiečiai: per parą išgijo 991 miestietis. Uostamiestyje vis dar serga 4 814 žmonės.

Per praėjusią parą šalyje paskiepytas 3681 gyventojas, iš kurių pirmą kartą skiepijosi 368 (tarp jų – 35 penkių-vienuolikos metų amžiaus vaikai), trečią skiepą gavo 2453. Iš 92 Klaipėdoje pasiskiepijusių pirmą kartą tai darė dešimt, trečią kartą vakcinuoti 56.

INFORMACIJA

Nuo šeštadienio iš užsienio atvykstantiems asmenims, kurie buvo pilnai paskiepyti anksčiau nei prieš 270 dienų ir negavo sustiprinančiosios vakcinos dozės, nebus taikomos išimtys dėl izoliacijos (atvykus iš ne Europos ekonominės erdvės šalių) ir testavimo. Paveiktų šalių sąraše Europos ekonominės erdvės šalys iš raudonos zonos perkeliamos į geltoną – iš jų atvykstantiems keliautojams izoliuotis nereikės, tačiau nuo COVID-19 ligos nepaskiepytiems, 180 dienų laikotarpiu šia liga nesirgusiems arba anksčiau nei prieš 270 dienų pilnai paskiepytiems ir neturintiems sustiprinančiosios vakcinos dozės asmenims bus privaloma atlikti tyrimą. Atvykstant į Lietuvą taip pat bus pripažįstamos „Nuvaxovid“ ir „Covishield“ vakcinos.

Siekiant vienodinti reikalavimus keliautojams visoje Europos Sąjungoje (ES), reikalavimas atsivežti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą nebus privalomas asmenims, kurie atitinka ES Skaitmeninio COVID pažymėjimo reikalavimus dėl vakcinacijos ir persirgimo. Tyrimo atlikti nereikės iš užsienio atvykstantiems asmenims, kurie persirgo COVID-19 liga 180 dienų laikotarpiu, kai diagnozė buvo patvirtinta PGR tyrimu, taip pat asmenims, kurie buvo pilnai paskiepyti 270 dienų laikotarpiu (270 dienų terminas netaikomas asmenims iki 18 metų) arba gavo sustiprinančiąją vakcinos dozę. Šių kriterijų neatitinkantys asmenys COVID-19 tyrimą atlikti privalės.

Atvykstantiems iš ne ES ir Europos ekonominės erdvės šalių išlieka raudonai ir pilkai zonai galioję reikalavimai, t. y. asmenims, neatitinkantiems persirgimo ar paskiepijimo kriterijų, privaloma išsitirti prieš kelionę ir atvykus į Lietuvą izoliuotis 7 dienas.

Nuo vasario 7 d. ugdymo įstaigose laikinai stabdomi kaupinių tyrimai. Mokiniai ir toliau galės periodiškai testuotis savikontrolei skirtais testais kas 3-5 dienas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This