Skęstančiųjų gelbėjimas – pačių skęstančiųjų reikalas

Miestas, Svarbu

Pasirodo, kad uostamiesčio valdžios sprendimas perduoti paviršinių nuotekų tinklus jos valdomai AB „Klaipėdos vanduo” nepagerins padėties visose itin problemiškose miesto vietose, nes ne visi tinklai yra savivaldybės nuosavybė. Viena iš tokių vietų – garažai Kaštonų gatvėje.

Skaitytojo nuotr.

Klaipėdos miesto taryba paviršinių nuotekų tinklus „Klaipėdos vandeniui” nusprendė perduoti sausio pabaigoje.

Sprendimo aiškinamuose raštuose buvo rašoma, kad šiuo metu Klaipėdoje paviršinių nuotekų tinklų ilgis sudaro apie 357 km. Iki tol tik 20,7 km tinklų buvo AB „Klaipėdos vanduo” nuosavybė, o likusius ji valdė pagal panaudos sutartį ir dėl to negalėjo vykdyti jų rekonstrukcijos ar kapitalinio remonto darbų.

Aiškinta, kad 75 proc. miesto paviršinių nuotekų tinklų šiuo metu yra senesni nei 30 metų, jų būklė yra bloga, dalies – net avarinė ir juos būtina rekonstruoti. Šiai dienai labai blogos arba avarinės būklės tinklai yra 46 miesto vietose, bendras jų ilgis – apie 9,2 km.

Kartu Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis akcentavo, kad toks tinklų perdavimas – nepaskutinis, nes nuolat vyksta tokių tinklų kadastravimas ir registravimas.

„Nuolat tvinsta Kaštonų gatvė 20A. Nuo metu pradžios jau 5 kartas. Praneši savivaldybei, jinai praneša „Klaipėdos vandeniui”. „Klaipėdos vanduo” atsako, kad jiems nepriklauso šita teritorija. Dar sklinda gandai, kad nuotekų vamzdis eina į geležinkeliečių teritoriją, kur jis yra užkimštas. Kaip prieiti iki savo garažo? Kaip išvežti šiukšlių konteinerius? Šalia – automobilių stovėjimo aikštelė, kurios klientai negali nueiti iki savo mašinų. Tai kur kreiptis ištikus nelaimei?” – rašė nuotraukas „Atvirai Klaipėdai” atsiuntęs Edmundas. 

Skaitytojo nuotr.

„Klaipėdos vandens” komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė patvirtino, kad įmonė šiuo atveju niekuo negali padėti semiamų garažų savininkams. 

„Klaipėdos vanduo“ neprižiūri paviršinių nuotekų tinklų Kaštonų gatvės garažų masyvuose „Miškas“ ir „Uostas“. Mūsų duomenimis, paviršinių nuotekų tinklais naudojasi tik šių garažų savininkai. Kam nuosavybes teise priklauso tinklai šioje vietoje, atsakyti negalime. Įprastai tokiose vietose paviršinių nuotekų tinklai priklauso juridiniams asmenims, pavyzdžiui, garažų masyvų bendrijai. Tokiu atveju savininkai patys prižiūri lietaus tinklus”, – sakė G. Butkienė.

5 Comments

  1. Apskritai

    Įdomu, ar dar naudojasi kas nors tais garažais pagal jų paskirtį šiais laikais. Kas galėtų laikyti mašinas tokioje tolybėje nuo namų, kad jos rūdytų ir mirktų vandenyje? Sutinku, kad sovietmečiu, kai prie chruščiovkės stovėjo tik kelios mašinos ir buvo pilna vagių, gal tie blėkiniai garažai turėjo kokią tai prasmę, bet dabar tai nonsensas ir pagal paskirtį, ir pagal išvaizdą.

    Reply
  2. Anonimas

    Sveiki, mielieji! Ko jūs dar vis stebites?! Jugi pas mus Klaipedoj taip vyksta metų metus! Tik mūsų dūdoriui su jo visa jo savivaldybes šutve , nė kiek nerūpi. Jam dabar rupi, kaip pasinaudoti valdiškais pinigais ir nuvykti su visa šeima pvz: į Dubajų, ar į Karibus, gal į Tenerife, nes jaucia, kad jo kafencijai galas. Tada reikia viska išnaudot, susodint i postus gimines, artimuosius pagal ” ranga”! Bene jam rūpėjo ta Klaipėda, ar jis iš viso suprato, kokias pareigas ir atsakomybes turėjo prisiimt.?! Plauke kaip š… pasroviui, kur kas ka liepe, tą ir dare. Geriau jau duda graziai pagrotų! Nors abejoju ar jis sugebėtų , ką nors širdžiai mielo sugrot?!

    Reply
  3. Hmm

    Bet ir geruliai tie Kaštonų garažistai – jau n metų kaip nesirūpina savo teritorija ir š…ka joje kaip balandžiai, ir dabar dar nori, kad miesto, tai yra ir mano pinigais visas tas š… būtų sutvarkytas. Aš nesutinku, kad mano, kad ir myzerna dalelė (turiu omeny apie mano dalies dydį bendrame katile – miesto biudžete, kurio dalis įplaukų yra ir iš GPM) sumokėtų mokesčių būtų skirta nevaloms.

    Reply
    • Alkūninis velenas

      Ką ten tokio nevalisko matai kaštonų garažų bendrijoi?kai pastate šiukšlių konteinerį nesu matęs kad būtų kažkas ten nevalisko kaip sakai.budavo laikai kai padangų metydavos nes pro šalį važiuojantys nu spręsdavo jom atsikratyti, dbr senai nematęs nieko tokio ten ?P.s ten 3 bendrijos per visą tą garažų teritorija.

  4. Baikit

    Senos nuotekos gerai dar veikia. Tik šiukšlės savi aldybė nevalo nuo šuliniu. O nuo nauju po Projektu paskandinti kiemai ir namo rūsiai. Rumpiškės kvartala visa Sa i aldybės Projektas paskandino

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Ketvirtadienį dalis klaipėdiečių neturės vandens

Ketvirtadienį, kovo 28 d., nuo 9 iki 17 val., Šiaulių gatvės gyventojai turės išsiversti be vandens. „Klaipėdos vanduo” praneša, jog ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia sužinoti daugiau apie e. paslaugas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ kovo 19 d. (antradienį), minint Tarptautinę klientų dieną, įmonės abonentus kviečia atvykti į Klientų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This