Klaipėdoje pastebimai sumažėjo vakcinacijos nuo COVID-19 tempai, šalyje – naujas rekordas

Koronavirusas, Svarbu

Pastaruoju metu vis mažiau gyventojų paskiepijama nuo COVID-19 ligos. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Astos Dirgėlienės duomenimis, uostamiestyje per savaitę vidutiniškai paskiepijama apie 2000 gyventojų, tuo metu Statistikos departamento duomenys rodo kur kas mažesnius skaičius: pagal statistikus, praėjusią savaitę mūsų mieste iš viso buvo paskiepyti tik 636 gyventojai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Rožės Perminienės, taip esą atsitiko dėl to, kad buvo atšauktas galimybių paso taikymas. Jos teigimu, dėl to vakcinacijos tempų sumažėjimas fiksuojamas ne tik uostamiestyje, bet ir visoje šalyje.

Savaitės pradžioje, A. Dirgėlienės duomenimis, uostamiesčio mokyklose SARS- CoV-2 liga sirgo 1175 mokiniai ir 107 pedagogai, nuotoliniu būdu mokėsi 103 klasės.

Paros rodikliai

Statistikos departamento duomenimis, antradienį šalyje patvirtintas naujas atvejų rekordas – 13 149 ir tai yra 3305 atvejais daugiau nei antradienį. Iš jų 1884 užsikrėtė antrą, o 9 – trečią kartą. 779 atvejai fiksuoti Klaipėdoje – 388 atvejais daugiau nei prieš parą.

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo 2,3 proc., Klaipėdoje – 13,6 proc.

Susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis šalyje išaugo nuo 5219,5 atvejo iki 5277, o Klaipėdoje – nuo 5828,7 iki 5954,8 atvejo. Pagal šį rodiklį uostamiestis išlieka 5-oje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių, o geriausioje pozicijoje ir toliau laikosi Neringos savivaldybė su 1263,4 atveju.

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti net 228 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1614 tokių ligonių – 5 mažiau nei parą prieš tai. 101 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 4 daugiau nei antradienį.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 15 žmonių, iš kurių pasiskiepiję buvo 4: vienas 50-59 metų, kiti – 80-99 metų amžiaus grupės.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 8031, o Klaipėdoje – 369: čia jau trečią parą mirčių išvengta.

Šiuo metu šalyje dar serga 94 467 gyventojai, pasveiko 663 334, tarp jų – 47 364 klaipėdiečiai: per parą išgijo 554 miestiečiai. Uostamiestyje vis dar serga 5462 žmonės.

Antradienį šalyje paskiepyti 1613 gyventojai, iš kurių trečią skiepą gavo 1113. Iš 106 paskiepytų Klaipėdoje, trečią kartą vakcinuoti 78.

11 Comments

  1. Ele

    Taip, skiepijimosi tempai sumažėję, kažkiek susiję su galimybių pasu, bet mano supratimu labiausiai susiję su tuo, kad žmonės masiškai serga dabar. Kam tas skiepas, jeigu sergi ar esi persirgęs.

    Reply
    • Jonas

      Tą visi puikiai supranta, vyresybė… Ne

  2. Arturas

    As kaip ir uz skiepus esu. Bet Saikingai. Nematau Logikos pries Vasara skiepytis nuo omikron, taip pat kaip ir nuo gripo. Pries Ziema tikrai skiepysiuos. Tikiuosi bus jau dvivalente vakcina. Mano nuomone i metus gauti 3-4 skiepus yra absurdas. Dbr toks chaosas reikia, nereikia nori skiepyti. Niekas neanalizuoja pavieniu zmoniu. Turetu imt pavizdi kaip vakcinacija vyksta nuo gripo. Viena vakcina i metus, ir tinkamu laiku.

    Reply
  3. Jooo...

    Pritariu „Darželio” komentarui ! Nors, aišku, tai liečia ir kt.žmones, kurie dėl darbo buvo priversti skiepytis.

    Reply
  4. fdsgdf

    Realybė, kurios nenori pripažinti antivaxeriai:
    – absoliuti dauguma mirusių – nepasiskiepiję
    – absoliuti dauguma su komplikacijomis ligoninėje – nepasiskiepiję
    – absoliuti dauguma išėję gyvi iš ligoninęs liks su pašlijusia sveikata – nepasiskiepiję

    Iš vienos pusės man gaila jų, dėl jų žemo intelekto. Iš kitos – kaip ir teisingumas.

    Reply
    • Darželis

      Realybe tu realybe…Man tai labiausiai gaila mokytojų. Pasiskiepijusi didžioji dauguma ir net trimis skiepais, o serga žmonės jau ir po antrą kartą ir tikrai nelengvai. Nes juk jie siunčiami į “priešakines linijas”, nes, pasirodo, be jų sugriūtų ekonomika, vaikai susirgtų depresijomis…O jie ką- jas išgyvens, tas…Nemiršta ir ačiū dievui, o kokios pasekmės, tai irgi kaip dievas duos….

    • Liolia

      Tavo intelektas pasirodys kai po metų tau bėgs krokodilo asatos kai islys visos uzsleptos ligos ir nebus įmanoma jų pagydyti prisimink tą komentara

    • Liolai

      Būtinai stengsiuosi prisiminti kai įvyks tai, kas moksliškai nėra įrodyta :DDDD

    • Vytautas

      Čia purvasklaidos melas.Daugiau tikėkite.

    • Be skiepo ir sveikas

      Jei bogu,padauginai degtinės,kai rašei…arba smegenis tv3 kapitaliai praplovė

    • Tas

      Jūsų nuomonė,kas yra skiepas?Is ko jis pagamintas,ir koks jo poveikis žmogaus organizmui?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This