Klaipėdoje – vėl sergamumo COVID-19 šuolis, šalyje ėmė mažėti du rodikliai

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį šalyje patvirtinta 11 940 susirgimų koronavirusu. 1745 žmonės užsikrėtė antrą kartą, 16 –  trečią kartą. 855 atvejai fiksuoti Klaipėdoje. Didesnis susirgimų skaičius uostamiestyje buvo fiksuotas tik praėjusį trečiadienį (867 atvejai).

Patikslintais duomenimis, uostamiestyje ši infekcija antradienį buvo patvirtina 785, pirmadienį – 408 žmonėms.

„Situacija blogėja”, – taip padėtį vertina Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovybė. Klaipėdos universitetinės ligoninės nuotr.

Iš 24 060 šalyje trečiadienį ištirtų mėginių beveik pusė buvo su virusu, Klaipėdoje tokių buvo beveik 45 proc. (ištirti 1905 mėginiai).

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą pagaliau ėmė mažėti – sumenko 2,6 proc., o Klaipėdoje jis vis dar auga – šįkart 14,6 proc.

Susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis šalyje irgi pagaliau sumažėjo nuo 5277 iki 5 265,4 atvejo, o Klaipėdoje jis toliau auga ir jau perkopė 6000 ribą – siekia 6095 atvejus. Pagal šį rodiklį uostamiestis išlieka 5-oje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių, o geriausioje pozicijoje ir toliau laikosi Neringos savivaldybė su 1538 atvejais.

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 222 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1652 tokie ligoniai – 38 daugiau nei parą prieš tai. 86 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 15 mažiau nei trečiadienį. 79 proc. iš gydomų reanimaciniuose skyriuose yra nepasiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso.

„Klaipėdos universitetinėje ligoninėje pastarosiomis dienomis išaugo COVID-19 sergančių pacientų skaičius. Šiuo metu ligoninėje gydomas 91 koronavirusu sergantis pacientas. Iš jų – 10 pacientų gydomi Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje. Situacija blogėja. Klaipėdos regione iš 360 koronavirusu sergantiems pacientams skirtų lovų užimta 310. Apie pusę lovų užimta ligoninių reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose.
Sergamumui mušant vis naujus antirekordus Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorija dirba visu pajėgumu. Mūsų deklaruojami pajėgumai yra 1 tūkst. testų per parą, darome – gerokai per 1 tūkst. Šiuo metu didžiausia problema – užsikrėtę ir dirbti negalintys darbuotojai. Šios dienos duomenimis, COVID-19 serga 49 medikai, antra tiek – kitų darbuotojų. Šis skaičius neramina. Augantis medikų sergamumas yra pats didžiausias pavojus. <…> Kol kas besimptome forma sergantys medikai KUL dar nedirba, tačiau, esant poreikiui, numatoma, kad tokie specialistai bus nukreipti į COVID-19 skyrius, kur yra naudojamos asmens apsaugos priemonės, nėra galimybių užkrėsti daugiau žmonių”, – Klaipėdos universitetinės ligoninės internetiniame puslapyje cituojamas šios įstaigos vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Gintautas Virketis.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 15 žmonių (8 mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Iš 7 mirusių trečiadienį pasiskiepiję buvo tik vienas 80-89 metų amžiaus grupės atstovas.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 8046, o Klaipėdoje – 370: čia viena mirtis į sąrašą įtraukta gavus vėlavusius duomenis.

Šiuo metu šalyje dar serga 94 647 gyventojai, pasveiko 673 860, tarp jų – 48 001 klaipėdietis: per parą išgijo 637 miestiečiai. Uostamiestyje vis dar serga 5 688 žmonės.

Trečiadienį šalyje paskiepyti 1 758 gyventojai: pirmą kartą skiepijosi 151 (tarp jų – vienuolika 5-11 metų vaikų), trečią skiepą gavo 1 186. Klaipėdoje paskiepyti 93 žmonės: pirmą kartą skiepijosi šeši (tarp jų – vienas 5-11 metų vaikas), trečią – 64.

1 Comment

  1. Žurnalistas

    Atvira Klaipeda,ar jums ne laikas fufelį praplauti? Ką tik rašėt mažėja,dabar- didėja!?gal žolės neberūkykit…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This