Ligoninių reforma: katastrofa ar galimybė, kurią galima negrįžtamai prarasti?

Svarbu, Temos

Nuo metų pradžios Klaipėdoje tebesitęsiančius svarstymus dėl galimybės Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) perduoti Klaipėdos universitetinę ligoninę (KUL), kad būtų sukurta nauja Universiteto ligoninė, ketvirtadienį pratęsė pustrečios valandos trukmės diskusija.

Joje dalyvavę sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas ragino Klaipėdos politikus nedelsti ir pasinaudoti atsiradusia galimybe, nes pasilikus KUL ateityje esą bus vis sunkiau ir sunkiau ją išlaikyti. Tuo metu šios įstaigos vadovas Vinsas Janušonis teigė, jog „greitai tik katastrofos ir nelaimės vyksta”.

Nerimu dėl planuojamų pertvarkų dalinosi ir Klaipėdos vaikų ligoninės vadovas bei medikai.

Kaip alternatyva parengtiems sprendimo projektams jau atsirado ir politinė deklaracija, kuria patvirtinimas miesto dalyvavimas numatomoje reformoje – ją iki ketvirtadienio vakaro jau pasirašė 11 miesto Tarybos narių. 13 yra pasirašę sprendimo projektus, atveriančius kelią reformai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Reorganizavimo reikalus spręstų bendrai?

A. Matulas teigė, kad ši valdančioji dauguma buvo pesimistiškai nusiteikusi Klaipėdos atžvilgiu, nes nė vienai valdžiai iki tol nepavyko pasiūlyti Klaipėdai tinkančio sveikatos įstaigų modelio ir dėl to iš pradžių sveikatos reformos planuose buvo numatyti tik du dideli medicinos centrai Vilniuje bei Kaune. Bet vėliau esą įvyko stebuklas – ir Klaipėdoje išrinkti Seimo nariai, ir miesto Tarybos nariai kreipėsi bei prašė taisyti tokią padėtį.

„Buvo didžiulis pasipriešinimas iš Kauno ir Vilniaus universitetų. Yra didžiulė baimė, kad atsiras rimtas solidus konkurentas, su kuriuo reikės pradėti dalintis ne tik pacientais, bet ir investicijomis. Dabar man kažkaip keista, daugiau turėtumėte būti savo patriotais, juk bandome pakelti ir Klaipėdos universiteto statusą”, – sakė A. Matulas.

„Labai kviesčiau pasinaudoti tokia galimybe, nes vėliau jos jau gali nebebūti”, – savo ruožtu teigė sveikatos viceministrė D. Jankauskienė.

SAM Strateginio planavimo ir valdymo skyriaus vedėja Raimonda Janonienė teigė, jog miesto Tarybos sprendimas dėl savininko teisių ir turto perleidimo yra pirmasis žingsnis, be kurio negali būti jokių kitų – Vyriausybės nutarimo perimti turtą, sutikimo vykdyti reorganizacijas, leidimų priimti į dalininkus savivaldybę ir Klaipėdos universitetą (KU), reorganizacijos planų.

Pasak jos, KU gali tapti vienos iš įstaigos dalininku ir iki reorganizacijos arba jau tik naujosios ligoninės.

Pasak vedėjos, pertvarkos tikslas yra išsaugoti visus darbuotojus, suvienodinant atlyginimus juos didinti. Naują struktūrą esą kartu kurtų reorganizuojamų įstaigų vadovai, savivaldybė, ministerijai, universitetas.

„Būtų bendra darbo grupė, kuri ruoš reorganizacijos sąlygos, joje dalyvaus profsąjungos, vadovai, bus pereinamieji laikotarpiai. Sprendimai bet kokiu atveju turės būti bendri. O dabar yra tik pirmas žingsnis pritarti vizijai ir matymui”, – antrino viceministrė.

Vaikų ligoninė vis tiek pasmerkta?

Pagal SAM siūlymą Klaipėdos vaikų ligoninė būtų prijungiama prie Respublikinės Klaipėdos ligoninės. Prie pastarosios dar būtų jungiama Palangos vaikų reabilitacijos sanatorija „Palangos gintaras“ ir Vidaus reikalų ministerijos poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“, o savivaldybei tektų pusė tokio naujo darinio dalies.

Pasak D. Jankauskienės, pagal numatytą reformą vienintele tokia įstaiga Lietuvoje dabar esanti Klaipėdos vaikų ligoninė vis tiek negalės išlikti monoprofiline ir turės būti sprendžiama dėl jos statuso. Anot jos, pilnai užtenka Vilniaus ir Kauno ligoninėse vaikams teikiamų tretinio lygio paslaugų.

Klaipėdos vaikų ligoninė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokius teiginius viceministrė grindė Ligonių kasų skaičiais, kad apie 89 proc. Klaipėdos vaikų akių ligų gydoma Kaune ir Vilniuje, tulžies, kepenų ir kasos sutrikimų – 41 proc., navikų – 78 proc. ir kt.

Tuo metu Klaipėdos vaikų ligoninės traumatologas Džeraldas Sivickis klausė, kur yra matyta, kad toks universitetinis centras, kurį norima sukurti Klaipėdoje, būtų be vaikų medicinos.

„Ką laimi Vaikų ligoninė prijungus prie Respublikinės? Nieko nepriduoda, specialistų skaičius nepadidės”, – sakė medikas.

Viceministrė teigė iš savo, kaip vaikų chirurgės, patirties prisimenanti, kaip buvo priešinamasi Vilniuje, kai vaikų ligoninė buvo jungiama prie Santarų, tačiau po to esą tikrai buvo pajausta didelė nauda – rotuoja specialistai, naudojamasi resursais.

Mindaugas Gružauskas, Vaikų ligoninės Darbo tarybos pirmininkas, teigė, jog išgirdo tai, „ką labiausiai bijojo išgirsti”, kad steigiamas centras tik suaugusiesiems, o vaikams jo nereikia, užtenka esančių Kaune ir Vilniuje. Anot jo, dėl to toks Klaipėdoje steigiamas centras būtų gerokai silpnesnis nei Kauno ar Vilniaus.

Gydytojas tikino, kad Klaipėdos vaikų ligoninė suteikia tūkstančius tretinio lygio ambulatorinių ir stacionarinių paslaugų, o kai kurios iš jų, kaip, pavyzdžiui, implantai plokščiapėdžiams vaikams, nėra atliekamos nei Vilniuje, nei Kaune.

M. Gružauskas ragino Klaipėdos politikus susilaikyti nuo „skubotų sprendimų” ir dar diskutuoti ir su ligoninių vadovais, ir su darbuotojais.

„Vaikus nori sujungti su suaugusiais, kaip pagerės paslaugos vaikams? Neatsiras daugiau tų specialistų, nes tik vaikų gydytojai tą paslaugą gali suteikti. Ar tai blogis, kad Lietuvoje yra atskira vaikų ligoninė? Yra didžiulis nerimas, kokia bus situacija, kiek bus atleidimų. Medikai tikrai liks, nes vaikų specialistų trūksta, bet yra kito personalo, kuris yra didžiuliame nerime. Esame tikrai įsitempę ir mums reikėtų aiškumo, skubotumo tikrai nereikėtų, reikėtų viską gerai pasverti ir pagalvoti. Mes – už reformą, kad mažieji pacientai gautų tik pačias geriausia paslaugas”, – kalbėjo Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. gydytojas Virginijus Žalimas.

KUL procesas primena katastrofą

KUL vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis tikino, kad reikia „dar daug diskutuoti, pertvarkos turi būti pamatuotos, išanalizuotos”.

Anot jo, turi būti pateiktas planas, konkretus dokumentas. Esą jau dabar ateina jauni specialistai ir sako nežinantys, ar darbintis, nes ligoninės perspektyvos neaiškios ir dėl to atsiranda problemos.

„Greitai vyksta tik katastrofos ir nelaimės”, – teigė V. Janušonis, priminęs, kad reformą numatoma vykdyti iki 2024 m.

Pasak jo, pandemija parodė, kad KUL puikiai susitvarkė, viskas esą vyksta gerai ir dabar.

Tuo metu Jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga buvo itin lakoniškas, tik patvirtino, kad ši įstaiga yra pasirengusi dalyvauti tokiame procese ir vykdyti visus numatytus uždavinius.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės vyr. gydytojas Darius Steponkus, kaip konsultantas kartais besilankantis Ukrainoje, pateikė pavyzdį, kad ten vienas 1,5 milijono gyventojų turintis miestas mano, jog keturios atskiros ligoninės yra per daug.

„Esame už tai, kad Klaipėdos universitetas dalyvautų, tai būtų didžiulė pridėtinė vertė. Reikia, kad nebūtų susiskaldymo, įstaigos turi būti stambinamos. Reikia daug dalykų aptarti, bet ir laiko nėra daug. Mes esame pasiruošę pertvarkomis. Kol Sveikatos apsaugos ministerijos yra tokia viceministrė, reikia pasinaudoti. Geresnę komandą, vargu, ar beturėsim. Nieko nedarydami, pasmerksime save būti provincija”, – teigė D. Steponkus.

„Didelį taip” Universiteto ligoninės atsiradimui galintis pasakyti teigė KUL sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Dainius Burdulis.

Norėtų sprendimo dar vasarį

Baigiantis 2021-iesiems pakeistame Sveikatos priežiūros įstaigų įstatyme numatyta, kad Lietuvoje gali veikti po vieną universiteto ligoninę Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Taip pat jame rašoma, kad Vyriausybė ir sveikatos apsaugos ministras iki šių metų vasario 28 d. turi priimti šio įstatymo įgyvendinamuosius teisės aktus, o Klaipėdos miesto tarybai siūloma iki šios datos priimti reikiamus sprendimus dėl Klaipėdos asmens sveikatos priežiūros įstaigų, kurių savininkė yra savivaldybė, integravimo į valstybinį tinklą, kad į dalininkus priėmus KU, mieste atsirastų nauja universiteto ligoninė.

Viceministrė D. Jankauskienė teigė, jog ministerija būtų „labai laiminga, jei taryba iki vasario 28 d. priimtų sprendimą”, nes reikia derinti būsimas investicijas su Europos Komisjia, reikia rengti modernizavimo planą pagal regionus, pačios įstaigos turės rengti investicijų planus.

„Jei nukėlinėsite, viskas stoja. O investicijos turi startuoti nuo 2023 metų”, – sakė viceministrė.

Tačiau miesto Tarybos narė liberalė Alina Velykienė teigė, kad prieš priimant tokius sprendimus turėtų būti „dar mažiausiai bent penki tokie pristatymai”.

Tuo metu A. Matulas sakė, kad Klaipėdai nepasisprendus ar nepritarus, ji liks nuošalyje nuo investicijos skirtų lėšų, ir nukentės būtent jos žmonės.

„Galima jungti Jūrininkų su Respublikine ir Palangos ligonine, bet ar atsakysit už tai, kokioje būklėje bus kitos dvi ligoninės? Ar norit Klaipėdos universitetinę ligoninę palikti be investicijų?” – klausė jis.

Klaipėdietis Seimo narys Audrius Petrošius savo ruožtu teigė, kad iniciatyvos autoriai sutinka „įvairią priešpriešą įvairiuose formatuose ir formose”. Jis akcentavo, kad SAM pasiūlymas Klaipėdos savivaldybei buvo pateiktas praėjus tik savaitei po įstatymo įsigaliojimo.

Tuo metu parlamentarė Ligita Girskienė tikino, kad tokie pokyčiai „neturi būti varomi buldozeriu”. Esą ir šioje diskusijoje nebuvo atsakyta į klausimus darbuotojams, kokie tikslai bus pasiekti, kokios paslaugos pagerės, ar bus lengvesnis jų prieinamumas.

„Tokie posėdžiai tikrai dar penki turi būti, nedarykit Tarybos nariams spaudimo”, – teigė ji.

D. Jankauskienė akcentavo, kad tokia reforma yra galimybė pagerinti paslaugas, darbuotojų darbo sąlygas.

„Ministerijai pats paprasčiausias būdas būtų sujungti savo pavaldumo įstaigas, bet suprantame, kad savivaldybei savo ligoninę išlaikyti perspektyvoje bus vis sunkiau. <…> Galime dar ir šią kadenciją diskutuoti, galime dar planų visokių prašyti, reikalauti geležines kurpaites sunešioti. <…> Šitą galimybę mes jums atnešėme, tai nėra lengvas dalykas, bet pasinaudokime”, – sakė D. Jankauskienė.

Parengė deklaraciją

Tuo metu A. Velykienė informavo, jog Tarybos nariai jau pasirašinėja po jos parengta politine deklaracija, kurios tikslas parodyti, kad Klaipėdos valdžia tikrai nesipriešina tokiai reformai.

„Deklaruojame, kad Klaipėdos miestas bendradarbiaus sprendžiant strateginius sveikatos sistemos tobulinimo klausimus Klaipėdos mieste ir regione. Patvirtiname, kad Klaipėdos miesto savivaldybė dalyvaus numatomoje Lietuvos sveikatos sektoriaus reformoje, vykdysime ligoninių tinklo konsolidavimą, dalyvausime greitosios medicinos pagalbos paslaugų reorganizavime, sieksime didinti sveikatos priežiūros sistemos veiksmingumą, prieinamumą ir efektyvumą. Plėtosime atvirą dialogą su Klaipėdos universitetu ir LR Sveikatos apsaugos ministerija, kuriant sveikatos sistemos reformos modelį, siekiant užtikrinti sveikatos paslaugų prieinamumą pacientui, teikiant antrinio ir tretinio lygio sveikatos paslaugas planuojamoje steigti Klaipėdos miesto universiteto ligoninėje”, – rašoma šioje deklaracijoje.

Ją iki ketvirtadienio vakaro buvo pasirašę 11 politikų: liberalai A. Velykienė, Lina Skrupskelienė, Edmundas Kvederis, Saulius Budinas, meras Vytautas Grubliauskas, Vaida Raugelė, Judita Simonavičiūtė, vicemeras Arvydas Cesiulis, Nina Puteikienė, Laima Juknienė ir Alvidas Šimkus. Penktadienį jį pasirašė ir Ela Andrejeva, padėjusi parašą po sprendimų projektais dėl reorganizacijos.

Sprendimų projektus dėl KUL perleidimo ir Vaikų ligoninės reorganizacijos pasirašė 13 politikų – visi konservatoriai: Rimantas Didžiokas, Arūnas Barbšys, Aidas Kaveckis, Kazys Bagdonas, Justina Sungailienė ir Andrius Petraitis; visuomeninio rinkimų komiteto „Titov ir teisingumas“ atstovė E. Andrejeva; frakcijos „Klaipėdiečiams” (eksvalstiečiai) nariai Romaldas Idzelevičius, Viktoras Senčila, Arūnas Tuma, Antanas Kontautas, Arūnas Andziulis, Vidmantas Dambrauskas.

Klaipėdos meras šių sprendimo projektų į vasario 17–18 dienos vyksiančio miesto Tarybos posėdžio darbotvarkę neįtraukė – jie liko tik prie užregistruotų projektų. 

21 Comments

  1. Reforma

    Apie kokią ateitš gali šnekėti du vadovai grandai Vincas Janušonis ir Darius Steponkus. Kad žurnalsitai, bent jau iš Atviros Klaipėdos pasidomės, kodėl per 40(!) vadovavimo Miesto ligonininei, Klaipėdos universitetinei ligoninei pono profesoriaus Janušonio ‘dėka’ ši gydymo įstaiga tokia nušiusrusi? Juk ne sovietinei laikai, kai fabrikų , gamyklų medicinos punktų, felčerės ( kurį laiką jas kuruodavo miesto ligoninė0 važiuodavo į pasitarimus su laukneįšliais”- baldų detalėmis sienas papuoši, pieno gaminiais… Lauknešėliais Vibscui ir Onutei… Tos medpunktų vėdėjos dar gyvos, atsiminimai būtų labai įdomūs!. O jau Respublikinei pradėjęs vadovauti Darius Steponkus gavęs” dovanų gerą ligoninę sąžiningo, skaužidraus SAM-o organizuoto konkurso metu … iJeigu laikote tai ne faktu, suprantamu dalyku- pavažiuokite į Šilutes ligoninę, kuriai ne vienerius metus vadovavo ponas Steponkus. Pamatysite, pasigėrėsite, nes ji atrodo gal šiek tiek blogiau už uostamiesčio KU! Juk dėl jos čia kaunamasi, ponai ir ponios. Kokia reforma galima vykdyti su senais neblizgančių ligoninių vadovais? Ar jais pasitikite? Kiek metų ponas Janušonis dar vadovaus? Vaikų ligoninę prikėlė, išpuosėlėjo Gydytoja Klaudija Žibutė Bobiankienė be jokių reformų. Pagalvokite pirmiausia apie vadovus. Nes čia tik jų ir Universiteto rektoriaus projektai, vizijos…

    Reply
  2. ???

    O kokį vaidmenį čia atlieka „įstatymu įteisintas vagis”? Turėtų išlysti lemiamu momentu…

    Reply
  3. Judas

    Vaitkau..čiupk palapines..girskienę..ir pašolvon į naisius..

    Reply
  4. Vaikų gerovei

    Visą, ką turime geriausio, atiduokime vaikams. Klaipėdoje-uždaryti vaikų ligoninę, va čia tai partijos ir vyriausybės dovana, tai geriausia, ką Klaipėdoje galima duoti vaikams. Pabėgo iš Klaipėdos daugiau, kaip ketvirtadalis gyventojų, bandoma dar tiek sumažinti.

    Reply
  5. PAŽIŪRĖKITE PRIEŠ KOMENTUODAMI

    Reali situacija, leisianti susidaryti savo nuomonę apie planuojamą pertvarką ir jos naudą klaipėdiečiams, pristatyta čia: https://www.youtube.com/watch?v=_rGayp0wk5Y

    Reply
  6. QR

    Kaip su Steponkum pradėsim, taip su Šilute baigsim

    Reply
  7. ???

    Staponkus, manau, dar ankstyvas ekspertas, o Ukraina nėra sektinas pavyzdys. Reikia bent kažką nuveikti mieste, o tada rodyti išmintį. Šilutės ligoninė lyg ir nebuvo labai žinoma Lietuvoje savo inovacijomis.

    Reply
  8. Negi

    Klaipėda nepasinaudos unikalia galimybe medicinos paslaugų lygį perkelti į visai kitą lygį? Negi menkaraščiai vaitkai, girskienės čia gali tam sutrukdyti? Būkit geri, nebestebinkit.

    Reply
    • Taip taip :)

      Pasinaudos ir pradės rengti ” aukštesnio lygio „tarpgalaktinius šachmatų turnyrus „.

    • Raštingiems

      ” gentvil/petrošiams ” . Deja , jūsų seimo daugumos valstybės ” valdymas ” man primena , jog ” statyti , kurti ” esate nepajėgūs . Galvojimas t.p. ne stiprioji pusė , o rezultato suvokimas , iš vis nutolęs į ” galaktinius turnyrus ” . Kada sugebėsite atsakyti ” raštingi ” : Vaikus nori sujungti su suaugusiais. Visada kyla klausimas, kaip pagerės paslauga vaikams? Buvo labai didelė diskusija ir mes išgirdome, kad jeigu sujungs vaikus su suaugusiais, tada atsiras labai daug specialistų. Na, NEATSIRAS TŲ SPECIALISTŲ , nes tą paslaugą gali suteikti TIK VAIKŲ ligų gydytojai. ______Sprendimus reikia priimti įrodymais pagrįstus, argumentuotus ir kad iš jų būtų nauda ir pacientams, ir darbuotojams.( blia blia kaip bus gerai , man pacientui maža ! ) ____Turi būti planas, projektas, kad būtų tikima ne žodžiu, O DOKUMENTU , kad jeigu bus priimtas sprendimas toks, tai toliau vyks procesai taip, o ne visiškai kitaip _____ P.S. kada raštingi ” petrošiaisuliberaliailai laisvais ” išmoks ir SKAIČIUOTI , bei pateiks tuos ARGUMENTUOTUS ” kaip gerai bus ” skaičius , tada ir galima pritarti . Tik ” raštingi gudročiai ” to nesugeba ? Tai gal kvailina ? Įrodykite ! Rankų kilnojimas , be galvojimo , man primena sovietmetį , ponai .

    • paskutiniam

      Kas čia per minčių tryda?

    • Taip taip :)

      ” raštingo argumentas ” 🙂 tryda …” raštingiems ” panašu ir su teksto suvokimu prastai ? Kur jūsų ” proto ribos ” ? Sunku suvokti kiek suprantate ?

    • Stebėtojas

      O vaikų ligoninė į žemesnį lygį, nes taps antro lygio paslaugų ligoninė. O tai reforma?

  9. GintarasR

    Dalis Tarybos narių su baime suprato, kad perdavus ligoninių turtą valstybei, pastatai bus išardyti ir su lovom išvežti į Vilnių ir dar į Kauną kelios plytos, o kad būtų geriau, tai ir sklypų žemė sudėta į sunkvežimius ir suvežta konservatoriams. Ir Klaipėdos medikai visi paleisti su terbom, su Janušoniu po dykumą klajot 40 metų, kol supras ką padarė nieko nedarydami. Pacientai nuvežti į Kryžkalnį per auksinę valandą ir po kryžium štabeliu sudėti, koks siaubas. Nes keli saviavaldybės gudragalviai yra geriausias daktaras, nuo visų ligų klaipėdiečiams, kaip ir vanotojas Trilapio pirty geriausias, nes pora valdininkų viešuosius ligoninių pirkimus su vadovais pavaldo, ir biednas nušiuręs kolūkis yra savas , geras, pats geriausias kolūkis. Nes iš miesto biudžeto gi, iš tyliųjų mokėtojų kišenės viskas ir amžinai. Vieškelių miestas, su keliolika miesto gatvių žvyruotom vis dar 21 amžius po Kristaus kieme, bet labai pasakišksi turtingas, kad nuosavą sveikatos universitetinį fabriką išlaikyti.

    Reply
    • Simona

      Dalis tarybos narių nemato, negirdi ir abejoja ar tos garantijos perdavus dėl geresnės KU bus. Reforma prasidės po poros metų. Turto prašo jau šiandien. O ar reikia Klaipėdai Palangos lugoninės teisių, visai neaišku. Vaikų ligoninė savarankiška negali būti. Tie tarybos nariai, kurie kažką supranta, dar turi daug klausimų. Tie kurie atėjo rankas kilnoti, jiems viskas aišku.

    • GintarasR

      Simona, tikriausiai skirtingai supratom vakar gautą informaciją. Buvo kalbama apie politinį sprendimą vasario mėn., o vėliau visi partneriai kartu parengia veiksmų planą su visais tarpusavio įsipareigojimais, saugikliais, pristatymais politikams ir visuomenei, pereinamaisiais laikotarpiais – paslaugų spektras, kokybė, personalas ir tt. Procesas apie pora metų užtruks. O kad ministerija tik dabar susiprato su publika dirbti – didelė klaida padaryta, nes siurprizų niekas nemėgsta, kaip ir spaudimo, kuris daromas. Nepraeis nė 10 metų, kai patys puldinėsim ieškodami kam čia tą ligoninę iškišti, nes lengva numanyti, kad ji miestui kainuos kasmet vis brangiau, o ar sveikatos paslaugas gebės išlaikyti – dar neaišku. Tai liks valstybės reguliavimo zonoje, taip kad spaudimas užtikrinti deramo lygio paslaugas bus nuolatinis, o nepajėgiant tai padaryti, teks imtis labai nesmagių sprendimų. Matyt, todėl Palangos meras toks entuziastas. Manau, kad Taryba priims miestui ir gyventojams geriausią sprendimą, ir koks jis bus – šiandien nežinom.

    • Gintarui

      Neklaidinikite, o pasiskaitykit, ka konservatoriai teikia. Kalbate apie politini sprendima, o surasyta juodai ant balto administracinis sprendimas – turto atidavimas. Tai neskleiskite blefo.

  10. Svarbiausia -

    sekit pinigus: kam tokie sujungimai, prijungimai naudinga, kas išloš ir kas praloš po šios alia reformos? Žinant, kad šita „valdžia” – visa ko naikintojai, kuriems tik pinigai terūpi, toli sekti nereikės. „Jie” prisiekė Konstitucija, o dabar ją sutrypė.

    Reply
  11. O kodėl savivaldybė negalės išlaikyti ligoninės?

    Tai ką tiek vogs kad net ligoninei neliks pinigu?

    Reply
  12. Klausimėlis

    O tarybos narys Arvydas Vaitkus, tipo, visiems geras nori būti? Nepareiškė nuomonės?

    Reply
  13. Linas G.

    Tai čia kaip ir viskas aišku… yra miesto stagnatorių šaika, kurie, matyt, turi kažkokių interesų… nusispjauti į ligoninius… gal tuos atsilikėlius reiktų nuvežti į KUL , padaryti ekskursija, kokioje “skilėj” turi dirbti daktarai, kokiose palatose turi gydyti ligoniai…baisu… užtenka tų nesąmonių, kad Jums trūksta informacijos!!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis Paliatyvus vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This