„Klaipėdos energija” kinkosi saulės energiją

Svarbu, Verslas

Klaipėdos savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija” perka bendros 500 kW galios saulės elektrinių komplekso Klaipėdos rajoninėje Šilutės plente ir 100 kW Klaipėdos elektrinėje (Danės g.) projektavimo bei įrengimo darbus. Numatoma bendra jų vertė – 600 000 eurų be pridėtinės vertės mokesčio.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Bendrovės generalinis direktorius Antanas Katinas sako, kad tokius žingsnius skatina siekis kuo mažiau pirkti vis brangstančios elektros energijos. Pasak jo, įgyvendinus projektą kažkokio stebuklo nebus, tačiau pagaminamos saulės energijos vasarą pakaks įmonės vidaus reikmėms.

Bendrovė Klaipėdoje, savo teritorijoje Dangės g. 8, ant trijų pastatų stogų nori sumontuoti saulės energijos jėgaines, kurių bendras maksimalus galingumas – nuo 99,6 iki 100 kW. Pora pastatų, numatomų „apdengti” saulės baterijomis, yra priskiriami ypatingų statinių kategorijai. Numatoma darbų vertė – per 100 000 eurų.

500 kW galios saulės baterijos bus įrengtos ir Klaipėdos rajoninėje katilinėje. Tai kaštuos per 500 000 eurų. Jos bus montuojamos ant ten esamų pastatų, arkinių angarų, cheminio vandens valymo cecho ir kitų pastatų stogų bei ant žemės.  

Planuojama, kad po sutarties pasirašymo jėgainės turės būti įrengtos per 48 mėnesius. Toks, palyginti ilgas, terminas, nustatytas atsižvelgiant į tiekimo grandinės sutrikimus pasaulyje dėl Covid-19 pandemijos.

Ketvirtadienį buvo paskelbti ir projektiniai pasiūlymai dėl bendrovės planų ant žemės prie katilinės, esančios Lypkių gatvėje, statyti 99,68 kW saulės jėgainę.

1 Comment

  1. Keista

    Savivaldybės įmonė viešino ir pasakojo, kad planuojama Dangės g. 8 pastatų konversija ir naujas pritaikymas atveriant šią teritoriją ir Dangės krantines visuomenės poreikiams. Tai kaip tuos pastatus pardavinėsite ir konversijas darysite jei saulės batareikom stogus ir kiemus nuklosite? Ir ar Klaipėdos rajoninėje Šilutės plente ( mieste, sutriušę pastatai) tinkamiausia vieta tokioms inovacijos? Pasikinkyti saulę senai reikėjo ir tam gal tinkamiausia išsinuomoti ar nusipirkti žemę už miesto , o ne kišti investicijas ant ketinamų konvertuoti teritorijų ir pastatų. Apmokėti tai mums teks.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Naujoji energetikų kadrų politika*

Spyglys nesistebi, kad naujoji savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ šluota, pagaminta šio krašto baldų fabrike, smarkiai šluoja, panašiai kaip ir ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This