Apskrities futbolininkų nesutarimai išspręs per rinkimus rudenį?

Sportas, Svarbu

Ir Klaipėdos apygardos teismas paliko sprendimą, kuriuo atsisakoma spręsti apskrities futbolininkų nesutarimus, nes pagal Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos (KAMFF) įstatus tai turi būti daroma Tarptautiniame sporto arbitražo teisme (CAS), esančiame Lozanos mieste, Šveicarijoje.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, jog teismus pasiekęs nesutarimas kilo dėl to, kad Klaipėdos rajono sporto klubas „Plikiai“ nesutiko su KAMFF visuotinio narių susirinkimo pernai liepos 1 d. priimtu sprendimu nespręsti federacijos narių pareikšto nepasitikėjimo jos valdybos pirmininku (prezidentu) Rimantu Žvingilu.

Rimanto Žvingilo teigimu, nuo pat pradžių buvo visiškai akivaizdu, kad „Plikiai” yra neteisus, bet tai tikriausiai buvo „principo reikalas”. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos apylinkės teismo klubas prašė panaikinti tokį sprendimą ir įpareigoti federaciją šaukti pakartotinį visuotinį susirinkimą, kurio metu slaptu balsavimu būtų nuspręsta dėl tokio nepasitikėjimo. Nesutikdama su tokiu ieškiniu KAMFF teismui tvirtino, kad „Plikiai“ nesilaikė jos įstatuose numatytos tvarkos, pagal kurią ginčai gali būti sprendžiami tik nepriklausomame ir nešališkame arbitraže, kaip paskutinėje instancijoje. Tad, anot federacijos, toks ieškinys negali būti nagrinėjamas bendrosios kompetencijos teisme, nes tokia arbitražinė išlyga niekada jokiu teismo sprendimu nebuvo pripažinta negaliojančia.

Šis teismas pernai gruodį konstatavo, kad KAMFF buvo teisi – ir pagal jos, ir pagal Lietuvos futbolo federacijos įstatus tokie ginčai sprendžiami Tarptautiniame sporto arbitražo teisme. Nusprendus, kad toks ginčas negali būti nagrinėjamas teisme KAMFF naudai, iš „Plikių” jai buvo priteista 1415,7 Eur bylinėjimosi išlaidų.

Visgi klubas nepasidavė ir pateikė skundą Klaipėdos apygardos teismui, tačiau ir jo teisėja Kristina Domarkienė, išnagrinėjusi šią bylą, priėmė analogišką sprendimą. Konstatuota, kad 2009 m. liepos 1 d. tapdami KAMFF nariu „Plikiai” turėjo suprasti, jog klubui suteikiamos ne tik nario teisės, bet ir prievolė laikytis įstatų.

„Šalių ginčą kompetentingas nagrinėti Tarptautinis Sporto Arbitražo Teismas (CAS), esantis Lausanne mieste (Šveicarija)”, – rašoma šiame sprendime, kuriuo KAMFF iš „Plikių” papildomai priteista 639,24 Eur bylinėjimosi išlaidų.

KAMFF prezidentas R. Žvingilas „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog nuo pat pradžių buvo visiškai akivaizdu, kad „Plikiai” yra neteisūs, bet tai tikriausiai buvo „principo reikalas”.

„Man tai atrodo ir kaip nepagarba kitiems federacijos nariams, juolab kad nauji prezidento rinkimai vyks jau šiemet. Tame susirinkime dalyvavo 16 iš 18 federacijos narių. Opozicijai priklauso keturi, tačiau ir iš jų tik du balsavo už klausimo palikimą darbotvarkėje, o du susilaikė, 12 narių buvo už išbraukimą. Tikriausiai tai yra tiesiog noras bet kokiais būdais perimti poziciją, bet juk gali ateiti, suformuluoti savo programą, dalyvauti rinkimuose”, – sakė R. Žvingilas.

Klaipėdos apskrities futbolo vadas sakė tikriausiai bandysiantis dalyvauti rinkimuose ir siekti antrosios kadencijos, nors ir tarp draugų, ir artimųjų pasigirsta raginimų, ar iš tiesų ir toliau verta aukoti ir nervus, ir sveikatą.

„Pagrindiniai du dalykai, kuriuos man vis prikiša opozicija, tikrai yra padaryti. Klaipėdos miesto taryba pernai lapkritį priėmė esminį sprendimą dėl futbolo maniežo statybos Baltijos prospekte ir tikiuosi, kad viskas toliau vyks sėkmingai. Danga miesto stadione jau baigiama keisti – pernai darbų užbaigti nepavyko dėl orų. Taip pat jau pradėti darbai dėl jo apšvietimo atnaujinimo. Jei ir išeičiau, išeičiau su pakelta galva, tačiau dar yra daug darbų, kuriuos reikia ir kuriuos galima padaryti visiems kartu, kad ir pagaliau turėti klubą A lygoje, kuris galėtų siekti ir prizinių vietų – „Neptūnas” tikrai kryptingai dirba šia linkme. Visada buvau ir esu atviras pasiūlymams, bendram darbui”, – teigė R. Žvingilas.

Tuo metu „Plikių” vadovas Česlovas Kavarza „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad į Lozaną dėl šio ginčo kreiptis tikrai nebėra prasmės, nes naujo KAMFF rinkimai vyks jau šį rudenį.

INFORMACIJA

R. Žvingilas KAMFF valdybos pirmininku buvo išrinktas 2018 m. spalį. Jis buvo vienintelis kandidatas, sulaukęs devynių narių palaikymo. Aštuoni federacijos nariai balsavo prieš jo kandidatūrą. Pagal KAMFF įstatus valdybos pirmininkas (prezidentas) renkamas ketverių metų kadencijai. Tas pats asmuo šias pareigas gali eiti iš viso ne daugiau kaip tris kadencijas.

8 Comments

  1. Fulis

    Ką tie apskrities futbolo Prezidentai gera yra padarę apskrities futbolui, beveik nieko, kad padaryti, reikia valdyti kažkokius pinigus, o kai jų nėra, tai tik simbolika…

    Reply
  2. Rimas

    Klaipėdos apskrities futbolas buvo nustekentas, dar iki R. Žvingilo atėjimo į jam patikėtas pareigas. Jei niekas netrugdytu dirbti, tai jam tikriausiai grečiau pavyktų pakelti futbolo lygį ir kokybę.

    Reply
    • Nuomone

      Ir dar labiau nusistikeno… neziurekime kaip buvo prie kitu kalbame apie ji ir kalbame apie visa apskriti!

  3. Tauta

    šviniaus kontora, su prazilakusia marionete

    Reply
  4. Zvingilui

    Kazkaip jis gal pamirso kokius darbus zadejo ? Visiskai ne nuo jo priklause ir danga, ir futbolo maniezas tie dalykai jau buvo itraukti dar pries jo kadencija i miesto darbus. Dar gal futbolo mokyklos renovacija sau prirasytu? O kiek konfliktu su savivaldybe buvo ar gal dar yra nezinom… o kaip kiti miestai kurie ieina i jo preigybes, o gal gali atskleisti del algos budavo ar ne jam mokama ar kompensuojamos kazkokios islaidos? LFF pradejo skirti apskryciu veiklom pinigu bet kur jie? Tegul neapsimeta, kad nenori dar vienos kadencijos, juk tiek gauna privilegiju vien kaip LFF Vykdomojo narys.. zinoma uz tai reikia ir tyliai buti. Su tokiais zmonemis kurie yra dabar apskrityje ir apskritai sporte Klaipedos ir apskrities mastu, niekad futbolas neiskils. Jau ir kitos komandines sporto sakos nusivaziavo labai zemai, o pinigu is miesto gauna daugiausiai.. visi tik gyvena ale praeities pergalem ir pasiekimais, o dabartiniu pasiekimu nera jokiu (dabartiniu tai per paskutinius 3-4metus ir nepanasu kad ju bus ateityje

    Reply
  5. vėl kavarza

    pasakoja apie futbolą iš plikių ir Lekavičiaus perspektyvų…

    Reply
  6. aga

    Pasigyrė dviem darbais, prie kurių menkai pats prisidėjo. Ir visiškai pamiršo, kad yra ne tik miesto, bet ir visos apskrities futbolo federacijos prezidentas.

    Reply
  7. aga

    Pasigyrė dviem darbais, prie kurių menkai pats prisidėjo. Ir visiškai pamiršo, kad yra ne tik mieto, bet ir visos apskrities futbolo prezidentas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Su Uosto direkcija besipykstantys danai darė slaptus garso įrašus

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pirmoje instancijoje laimėjo dar vieną bylą prieš Danijos kompaniją „Rohde Nielsen“. Šįkart danai su uostininkais ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto šventėje – 300 dalyvių ir gerų emocijų pliūpsnis

Per 300 dalyvių, daugybė įvairių sportinių rungčių, per kraštus besiliejančios emocijos, komandinis susitelkimas ir bendrystė. Tokiais akcentais ketvirtadienį Klaipėdos lengvosios ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This