Dėl sodyboje gaminto metamfetamino – teisiamųjų suolas

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys Kauno bei Šilutės rajono gyventojai kaltinami tuo, jog veikdami organizuotoje grupėje neteisėtai disponavo labai dideliu kiekiu psichotropinės medžiagos bei psichotropinių medžiagų pirmtaku – prekursoriumi. Dviems iš jų – Kaune gyvenantiems vyrams – kaltinimai pareikšti ir dėl neteisėto disponavimo psichotropine medžiaga turint tikslą ją platinti.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamieji, norėdami pasigaminti metamfetamino, praėjusių metų rugpjūtį įsigijo šių kvaišalų gamyboje naudojamų cheminių medžiagų bei priemonių. Surinkta duomenų, kad trijulė visą šiai neteisėtai veiklai reikalingą inventorių atsigabeno į vienam jų priklausančią nuošalią sodybą Šilutės rajone. Tyrimo duomenimis, kaltinamieji šioje sodyboje iš viso galėjo pagaminti beveik 16 kilogramų metamfetamino.

Atlikus detalų sodybos patikrinimą, buvo rastas ir labai didelis kiekis – daugiau nei 1 kilogramas – prekursoriaus – 1-fenil-2-propanono.

Kaltinamųjų namuose ir kitose vietose buvo atliktos kratos, kurių metu vieno kaltinamųjų darbovietėje bei garaže rastos įvairios talpos su įtartinais skysčiais. Nustatyta, kad bendrai šiose talpose buvo daugiau nei 900 gramų prekursoriaus ir beveik 100 gramų jau pagaminto metamfetamino.

Tyrimo metu taip pat surinkta duomenų, kad du šios organizuotos grupės nariai neteisėtai įgijo ir vieno jų namuose Kaune laikė daugiau nei pusę kilogramo geltonos spalvos miltelių, kurių sudėtyje rasta metamfetamino.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu pirmos kategorijos narkotinių ar psichotropinių medžiagų pirmtakais – prekursoriais – įstatymai numato nuo 6 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmę, tokia pat bausmė numatyta ir už narkotikų platinimą.

Baudžiamoji byla, kurioje ikiteisminį tyrimą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. Joje kaltinimą palaikys Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė.

1 Comment

  1. Klaipēdīetē

    Gerai kad švarina lietuva nuo narkotiku,mažiau narkomanu ir narkotiku bus lietuvoj.Bet vienus sažiningi pareigūnai išaiškina ,sulaiko nauju į ju vieta atsiranda.Griečiau reikētu juos bausti,nauju mažiau atsirastu.Taip pat patarčiau sažiningiem pareigūnams pasisukinēti žardēj ,tai yra taikos pr.prie admiral lošimo namu ,bei juose ,ten ateinantys lošējai,bei tam tikri asmenys turi ten ryši su narkotiku platininu ,bei tiekīmu iš užsienio ,bei ieškojimu pažeidžiamu nauju asmenu įtraukti į savo veikla.Sažiningi pareigūnai galētu parinkti tam tikra informacija dar viena gauja išaiškintu,sulaikytu ir stambiu žuveliu ,ne tik smulkiu.Anonimas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This