Palanga ieško naujų gelbėtojų, bet konkurso sąlygos – tiems patiems?

Regionas

Palangos savivaldybė ieško rangovo, kuris sugebėtų trejus metus, iki 2024 m. spalio 15 d., kurorto teritorijos paplūdimiuose įrengtose maudyklėse  tinkamai teikti žmonių gelbėjimo vandenyje paslaugas. Skelbiama, kad savivaldybė yra pasirengusi už šias paslaugas sumokėti  966 942,15 Eur be pridėtinės vertės mokesčio.

Tikėtina, kad Palangos paplūdimiuse dar trejus metus budės tie patys gelbėtojai

Iki šiol Palangos paplūdimiuose gelbėjimo veiklą vykdė Palangos miesto motociklų klubas (direktorius Andrius Jonkus). 2019 m. kovo 29 d. klubas su savivaldybe pasirašė 750 000 eurų vertės sutartį.

Šis klubas Palangos paplūdimiuose darbavosi ir anksčiau: 2016 metais kurorto savivaldybės administracija su juo pasirašė net dvi sutartis. Vienos vertė – 420 000 eurų, kitos, papildomos, – 76 384 eurų. Portalo rekvizitai.vz.lt duomenimis, Palangos miesto motociklų klubas iš šios savivaldybės yra uždirbęs 1 246 384 eurus.

Nors Palangos miesto motociklų klubo direktorius yra A. Jonkus, kurorto gelbėtojus viešojoje erdvėje dažniausiai atstovauja Jonas Pirožnikas, Lietuvos profesionalių gelbėtojų vandenyje federacijos prezidentas. Jau daugiau kaip 15 metų jis prisistato/pristatomas kaip „Palangos gelbėjimo tarnybos vadovas” ar „Palangos gelbėtojų vadas” ir panašiai.

Šių metų vasario 3 d. Palangos miesto taryba priėmė sprendimą leidžiantį Savivaldybės administracijos direktoriui perduoti „išrinktam gelbėjimo paslaugos teikėjui” visą kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą, esantį paplūdimiuose, „gelbėjimo funkcijai vykdyti”. Perduotą turtą paslaugos teikėjas turės išlaikyti ir saugoti visą paslaugos teikimo laikotarpį savo lėšomis.

Numatoma, kad gelbėtojai budės 19 postų. Centrinėje gelbėjimo stotyje, Žvejų g. 2A, ir gelbėjimo punkte Jūros g. 28A, sezono metu gelbėtojai budės kasdien visą parą. Kituose gelbėjimo postuose bus budima nuo 9 iki 20 valandos.

Paslaugos teikėjas Palangos paplūdimio maudyklų Nr. 2, 3, 4, 5, 6 bei pietinio Šventosios paplūdimio maudyklų Nr. 3, 4 teritorijose privalės įrengti garsinę informavimo sistemą su ne mažiau kaip 50 garsą transliuojančių įrenginių ir „teikti būtiną informaciją apie oro, vandens sąlygas, postuose darbo laiku iškelti atitinkamos informacijos vėliavas, informaciniuose stenduose privalomai skelbti šią informaciją: gelbėtojų iškvietimo ir spec. tarnybų telefonus, oro ir vandens temperatūrą, bangavimo lygį, kitą būtiną poilsiautojams informaciją”.

Jis taip pat privalo turėti „ne mažiau kaip 3 padidinto pravažumo transporto priemones (4×4) ir jų registravimo pažymėjimus”, ne mažiau, kaip tris vandens motociklus, bent vieną keturratį motociklą, „ne mažiau kaip 5 asmenų vandens transporto vairuotojų pažymėjimus”.

Portalo rekvizitai.vz.lt” duomenimis, Palangos miesto motociklų klubas turi 4 automobilius. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, šis klubas atitinka visas kurorto savivaldybės paskelbtame konkurse nurodytas sąlygas ir reikalavimus: turi technikos, dokumentų ir įgūdžių kaip tik tiek, kiek reikalaujama.

1 Comment

  1. Nesakysiu

    Fsio zakono…. Vnzdz nieko naujo

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Projektuos Šventosios jūrų uosto bangolaužius

Palangos savivaldybė paskelbė viešojo pirkimo konkursą dėl Šventosios jūrų uosto pietinio ir šiaurinio bangolaužių naujos statybos techninio projekto parengimo. Projektą ...
2024-01-12
Skaityti daugiau

Regionas

Nusipelniusiems palangiškiams – Garbės ženklai ir Palangos miesto premijos

Šeštadienio popietę Kurhauze tvyrojo itin šventiška ir ypatinga nuotaka – pirmą kartą kurorte vyko Palangos miesto savivaldybės gyventojų garbės apdovanojimai. ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

Regionas

Detalės apie tarnybinius pažeidimus gali tik „nutekėti”

Šiais metais tarnybines nuobaudas gavo du Klaipėdos miesto savivaldybės tarnautojai: vienam įrašytas papeikimas, kitam – pastaba. Tačiau visuomenė nėra informuojama ...
2023-10-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This