Klaipėdos mero vienatvė, nusibodęs vaidmuo ir ruduo. Ne patriarcho

Nuomonės

Likus  metams iki rinkimų Klaipėdos meras liko vienišas it kuolas pamišky, apsuptas tik kelių nusususių piktžolių. La commedia e finita! Ir taip egzistuoti reiks dar metus. Užuojauta. Mums. Ir jam.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Balsavimas dėl ligoninių pertvarkos akivaizdžiai visiems parodė tai, ką politinis elitas jau seniai perkrimto: meras yra bejėgis, vienišas, pavargęs ir visiškai nevaldo situacijos. Ir liūdnas, pridursiu dar nuo savęs.

Situacijos jis nevaldo jau senokai. Ir tik dėka didelių artistinių gebėjimų, sugebėjimų kiekvienam sakyti ne tai, ką galvoja, o tai, ką tas nori išgirsti, naivioji minia to iki šiol nematė. Laimingi yra naivieji…

Net geriausiam artistui jo geriausias vaidmuo galų gale nusibosta, rolę jis pradeda atlikti mechaniškai, be aistros, kantriai, sukandęs dantis laukdamas, kada ta komedija baigsis. Šiuo atveju – lygiai po metų.

Daug kas abejoja, ar Vytautas Grubliauskas adekvačiai suvokia šią situaciją. Patikėkite, visiškai adekvačiai. O kartais net patiki, kad gali ją suvaldyti. Susikaupęs, įkvėptas susižavėjimo savimi jis gali ryžtis net žygdarbiui. Tačiau it tik ką prabudusį katiną jį suima mieguista apatija – o kam to reikia?..

Išties… Buvę ir esami konkurentai, tariami bičiuliai vaiposi už nugaros. Jie suprato, kad vadas pavargo, jam viskas, išskyrus artimiausius žmones, muziką, yra neįdomu. Pašaipūnai kelia orgijas. Ir Klaipėdai dėl to nėra gerai.

Antai, begalvė miesto Taryba praėjusį ketvirtadienį lyg kekšė tėškėsi prieš Vilniaus ponus ir tarė: imkite Klaipėdą ir darykite su ja, ką norite. Mums tik reikia gardaus valdiško valgio šaukšto ir trupinio aukso. O Klaipėdą galite tratinti skersai ir išilgai. Be jokių sąlygų, mums nesvarbu.

Tačiau svarbu mums, mokesčių mokėtojams. Mes nesame valdiškais pinigais apdrausti nuo neatsakingų politikų veiksmų ar klaidų. Klaipėdos politikai apsidraudė. O mes turėsime sumokėti už jų klaidas. 

Važiuodami gydytis į Vilnių. Žiūrėdami į valstybės valdomų pastatų nebylią griūtį, kvėpuodami valstybės inspiruota pramonės smarve, klausydami senamiesčio gatvėmis riedančių vilkikų galingų variklių muzikos.

Likome vieni, savo valdžios nebeturime. Finita la Commedia. Už 33 skaitikus mus pardavė. Nors abejoju, ar kas sugebės net tuos skatikus pasiimti. 

Už metų mes turėsime atlikti pilietinę pareigą – išsirinkti naują miesto Tarybą. Nors vargu bau kita bus geresnė. Visiškai suirus uostamiesčio politinei sistemai vietos politikams partijas keičiant dažniau nei kojines, neturėdami jokių moralinių skrupulų, išskyrus naudos paiešką. Vargu bau.

Rinksim Tarybos narius ir merą – antai, kandidatai jau gagena. Ateina laikas praverti jų spintas, pažiūrėti į ten trūnančius skeletus, panagrinėti pinigines, santykius, asmenukes ir asabas. Bus reikalų.

Tačiau bus tie patys veikėjai, šiandien laikinai susivieniję vardan gardaus valdiško valgio šaukšto ar trupinio aukso. Ir vienas kitas artistas iš šono – vaidinimui pagyvinti.

Ryt jie kibs vieni kitiems už gerklių. Partietis prieš partietį. Nes neturi įsitikinimų, neturi stuburų – turi tik liežuvius, besisukančius apie kaukoles, naudos vėjų kryptimi.

24 Comments

  1. Gute

    Gerai sukalta

    Reply
  2. kaltas pats merukas

    kuomet sumąstė, kad jam nebereikia jo visą politinę karjerą nešusių liberalų sumanė draugais patapti su konservatoriais, o tie ant pirmo posūkio ir permetė. Kas lengva ranka meta senus bendražygius, gero neuslaukia. Beje tas pats ir apie autorių pasakyta.

    Reply
  3. Graudu ir liūdna

    Klaipėdos politinės sistemos ir miesto valdymo sėkmės pagrindu daug metų buvo stipri ir gana savarankiška („centro” atžvilgiu) Klaipėdos liberalų politinė bendruomenė. Ją suardė pradžioje tie patys klaipėdiečiai, suskaldę vieningą liberalų partiją, o galutinai Klaipėdos liberalus pribaigė Kongo ir Gentviliuko tarpusavio karas dėl mero posto. Taip Klaipėdos liberalai buvo nušalinti nuo miesto valdymo, miesto valdymu priešokiais užsiima atsitiktiniai žmonės, tiek kiek jiems to prireikia savo interesų patenkinimui. Graudu ir liūdna…

    Reply
  4. T

    Apgailėtinas meras, retas nevykėlis, nusugebejęs per 12 metų suformuot stipriosios komandos! Vimdo nuo jo!

    Reply
  5. Schultz

    Keista kai polinki i zurnalistine prostitucija turintys asmenys bando kazkam keksiu etiketes klijuoti. Straipsnio autorius galetu papasakoti kokie darbo santykiai ji sieja/-o su KUL ir jos vadovu. Beje dar sklando kalbos, kad anas i merija buvo priimtas tada, kai reikejo srebti Vincuko mobingo skandala, bei prasto pandemijai pasiruosimo pasekmes. Zinoma graziai buvo prisidenginejama 2030 komunikacijos tvarkymu, bet rezultatas pats byloja uz save, kad nieko ten doro nebuvo padaryta. Bent viesumoje dabar stengiamasi demonstruoti didele nemeile merui, bet vat meile Kim Un Vinsui niekur nedingo, kaip ir sirdgela del ligonines likimo. Ta sirdgela stipriai prasimusa straipsniuose, kuriuose tiesiog puciama migla skaitytojams. Tai Arturai, po kiek dabar tamstos gamybos opiumas liaudziai?

    Reply
    • simona

      …..begalvė miesto Taryba praėjusį ketvirtadienį lyg kekšė tėškėsi prieš Vilniaus ponus ir tarė: imkite Klaipėdą ir darykite su ja, ką norite. Mums tik reikia gardaus valdiško valgio šaukšto ir trupinio aukso. O Klaipėdą galite tratinti skersai ir išilgai. Be jokių sąlygų, mums nesvarbu…. Geras palyginimas. Kai neturi savo galvos, geriau atsiduoti aukštesnei valdžiai. Ar tai neprimena sovietinius laikus.

  6. Komentaras

    Artūrai, kadangi esi ilgametis to paties viešnamio akcininkas, tavo nuomonę galima traktuoti kaip šikimą ant visų buvusių savų. Būtum švarus, tai kitas reikalas. O dabar nevertas nei skatiko.

    Reply
    • ....

      Taip , aš panašiai vertinu Šulco straipsnius . Eilinis politinis ….

    • Vytautas

      Ne pirmi metai, kaip Šulcas nedalyvauja politikoje. Ir kã? Żurnalistinio darbo dël to negali dirbti? Atvirkščiai. Iš jo galima tikėtis bent realių politinių realijų ir peripetijų apżvalgos. Ačiű, Artūrai! Tik rašyk.

    • Taigi,

      Šulcai ar Tau nei kiek negėda ??? Tu vienas iš bičiulių , kaip Tu sakai „tariami bičiuliai vaiposi už nugaros”. Baisu, koks esi …..

  7. Man klaipėdiečiui rinkėjui

    šį kartą bus labai lengva balsuoti per savivaldos ar mero rinkimus . Visi kandidatai ar partijų atstovai balsavę UŽ ligoninių ” optimizavimą ” bus išbraukiami . Visi , nes jiems klaipėdiečiai ir jų turtas nerūpi . Nei Kaveckis , nei Vaitkus …Nei konservatoriai , nei liberalieji , nei koks nors ” uosto komitetas ” ir tikrai ne skverneliniai .

    Reply
    • Vytautas

      Akivaizdu, kad balsavimo rezultatus lėmė politikai dirbantys universitete ir suinteresuoti universiteto klausimais. Juk suskaičiuoti priklausomus nuo rektoriaus, kaip darbdavio, politikus – paprasta. Nuo pačio rektoriaus iki kitų, gaunančių algas iš rektoriaus vadovaujamo universiteto. Visi jie vieningai balsavo. Kodėl net aiškią poziciją turėjęs miesto tarybos narys Vytis Radvila kardinaliai pakeitė nuomonę ir balsavo UŽ? Taip. Jis taip pat dirba universitete. Visi saugo darbo vietas, o miesto reikalai jau kaip nors?

  8. Sorry

    Spygys puikiai prisimena, kaip dar būdamas vicemeru prieš keletą metų miesto darnaus judumo krikštatėvis Artūras Šulcas nepabūgo viešai pareikšti, kad prie Klaipėdos ribų reikėtų statyti užkardus ir riboti patekimą tų ratuotojų, kurie tik miega priemiesčiuose, o visą taršą trumpindami miesto infrastruktūros tarnavimo laiką palieka Klaipėdoje. Ir šiandien jau tapo visiškai aišku, kodėl tokios kalbos tada ir liko tik kalbomis. Pasirodo, postas tada buvo netinkamas.

    Būdamas vicemeru Klaipėdoje iš esmės esi tik vienas iš 31, kuriam dažniausiai vieną kartą per mėnesį suteikiama teisė mygtukus paspaudyti, o kas iš to gausis, būdamas vicemeru nelabai sukontroliuosi. Visai kas kita – mero patarėjo pareigos ir dar tokia aplinkybė, kad Savivaldybės administracijos vairas dabar yra viešojo transporto šoferio rankose. Tad ir rezultatų ilgai laukti neteko.

    Joniškės gatvė jau uždaryta, Liepų – po truputį siaurinama. Tuoj pradėsim sankryžos įrenginėjimą Tilžės gatvėje, Šilutės plento remontą nuo Rimkų pusės, užtversim Tauralaukį, pridedam dešimtmečio projektą Baltijos prospekto ir Šilutės bei Vilniaus sankryžoje, ir lieka tik tokia smulkmė kaip užkardai ties garsiuoju park and ride Liepojos gatvėje bei Skautų gatve Giruliuose.

    Reply
  9. Ieškokite moters

    Taip, viskas taip. Tik vyrų galvas sukioja moterys. O Grubliauskienė priprayo valdyti, postus dalinti. Neleis ji liūdnam Vytukui likti be nieko. Namo grobis turi būti parnešamas nepaisant to, kad Grubliauskas pats sumedžiotas.

    Reply
  10. Sorry

    KLAIPĖDOS MIESTO TARYBA BANDĖ NUSLĖPTI POSĖDĮ?
    2020-04-30
    Apie vakarykštį Klaipėdos miesto tarybos posėdį vakar viešai paskelbta tik likus mažiau nei valandai iki jo pradžios. Nors pagal įstatymą tai turėjo būti padaryta dar prieš savaitę. Paviešinta turėjo būti ir posėdžio darbotvarkė. Mero patarėjas Artūras Šulcas pripažino klaidą ir atsiprašė.

    Jau antrą mėnesį iš eilės Klaipėdos miesto taryba turėjo posėdžiauti nuotoliniu būdu.

    Pastarasis miesto tarybos posėdis vyko vakar.

    Tačiau apie jį oficiali informacija žurnalistus pasiekė tik likus 43 minutėms iki jo pradžios.

    Nebuvo viešai skelbta ir tarybos dienotvarkė, kaip tai numato įstatymas, nors savivaldybės mero Vytauto Grubliausko įsakymas apie posėdžio sušaukimą buvo pasirašytas dar balandžio 22 d.

    Paprastai visa ši informacija būdavo pateikiama savivaldybės tinklalapyje, tačiau šiuo atveju taip nebuvo.

    Paklausus, kodėl taip įvyko, mero patarėjas A.Šulcas pripažino, kad tai nutiko per neapsižiūrėjimą.

    „Sorry”, – angliškai atsiprašė A.Šulcas, – „pasitikslinau, jūs esate teisūs. Dėl tų pertvarkų savivaldybės administracijoje informacijos pateikimas sušlubavo. Ateityje pasitaisysime. Dalis žmonių dirba nuotoliniu būdu, gal dėl to taip viskas ir nutiko.”

    Reply
    • Vytautas

      O. Grubliauskienės troliai? ? Copypaste senų straipsnių prie visų „nemylimų”.

  11. Apsuptas piktžolių:)

    Ką reikės, tą ir darysiu – nesikalbėjau net dėl kuruojamos srities. Einu dirbti juodą darbą, būti nematomu sraigteliu. Iš manęs nebus jokios politinės, viešosios raiškos, nes jokios politinės karjeros jau nesiekiu, jokių politinių oponentų neturiu, tad padėsiu visiems, kuriems reikės. Ateinu dirbti, o ne politikuoti”, – sakė A. Šulcas.

    Jis sakė, jog nebuvo tartasis dėl jokio konkretaus darbo termino ir priminė, kad šios pareigos yra politinio pasitikėjimo ir jas einantis asmuo gali būti bet kada atleistas.

    Po paskutinių savivaldos rinkimų, kuriuose A. Šulcas jau nedalyvavo, jis sako dirbęs vienoje IT ir rinkodaros kompanijoje, padėjęs Lietuvoje įsitvirtinti kai kuriems prekės ženklams.

    „Tikriausiai visada kažkiek gaila, kai darai pokyčius. Juolab kad darbas privačiame sektoriuje yra dvasiškai ramesnis. Tačiau jaučiu pareigą padėti, ypač tokiu metu, kai vyksta karas su nematomu priešu, galintis pareikalauti nemažai gyvybių”, – sakė A. Šulcas.

    Reply
  12. parodykit man geresnį

    ir kas tie naujieji kandidatai? Girskienė, Kaveckis, Vaitkus? Nelinkėčiau Klaipėdai tokių siaurapročių personažų.

    Reply
    • Jau tik nereikia

      iš kokių ” nesiaurapročių barų ” meru tapo ponas Grubliauskas ? Baikite juokinti su mero ” gebėjimais merauti ” . Kiekvienas sekantis JAU YRA GERESNIS !

    • Kad

      Emigravo išmintingi. Liko tik kas liko… Geriau jau būtų nieko, nei siaurapročiai…

  13. Šaunu

    Va čia jau geriau nei viešuju pirkimu aprašymas, daugiau tokiu straipsniu!!!

    Reply
  14. Vytas

    O kas gi kaltas? Kas yra valdžioje? Kas tą mero „komandą” suformavo ? Kas sudarė koaliciją su konservatoriais, o ne su buvusiais saviškiais- liberalų sąjūdžiu? Kas pasirinko tokius padėjėjus ir tokį administracijos direktorių? Tas pats „pavargęs” meras argi ne? O šiaip tiesa – pavargęs meras ir beviltiška komanda- be idėjų ir vizijos. Vargas Klaipėdai.

    Reply
    • Vargas tau Jeruzale...

      Sutinku, politinės sistemos krachas mieste. Liberalai susipyko, išsipjovė ir kapituliavo. Konservatoriai Klaipėdoj neturi stipriu asmenybiu. Socialdemokratai taip pat. Kiti – vienkartiniu komitetu kūrėjai, sugriūva kaip kortú namelis. Žmonės emigruoja, kas kur, vidurinioji klasė į Klaipėdos rajonà ir ten balsuoja, pajamas suneša į biudžetà. Klaipėdoj lieka turčiai arba skurdžiai, kurie išsirinks valdžià palei savo suvokimus…

    • Vytui

      O jūs nematėte kaip už ” ligonines ” balsavo liberalai ? Taip kaip ir konservatoriai ar uosto vyrai .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This