Konkursas kavinei Dangės krantinėje įrengti bus skelbiamas iš naujo

Miestas, Svarbu

Pirmasis konkursas kilnojamajai lauko kavinei atnaujintame Dangės skvere įrengti pasibaigė neradus sutarimo su vieninteliu jo dalyviu. Šis primygtinai siekė, kad kavinė veiktų ištisus metus, o konkurso sąlygose buvo nurodytas sezoniškumas. 

Todėl Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis savo įsakymu pakeitė konkurso sąlygas ir dabar jau konkursą laimėjusio subjekto įrengta kavinė Dangės skvere galės veikti ištisus metus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Būsimasis kavinės šeimininkas renkamas ne  pagal geriausios kainos pasiūlymą, o pagal projektinį pasiūlymą – „architektūrinį sprendimą – vaizdus, pjūvius, išdėstymą vietovėje masteliu”. 

Projektiniame pasiūlyme kavinė turi būti detalizuojama – pateikti visi išmatavimai, tūriai, formos, fasado išklotinės, nurodytos naudojamos medžiagos, pateikti spalviniai sprendiniai, vizualizacija ir kt. Kavinės konstrukcijos turi būti lengvai demontuojamos.

Numatomas kavinės plotas –  76,3 kv. m. Nuo būtent tokio ploto bus apskaičiuojamas vietinės rinkliavos įmokų dydis. Iki kavinės vietos yra atvesti elektros, vandentiekio ir kanalizacijos tinklai. O visa kita – jau būsimo nuomininko rūpestis.

Vieta kavinei išnuomojama 5 metams su galimybe pratęsti terminą dar penkeriems metams. Konkurso nugalėtoją rinks tam specialiai sudaryta komisija. Kavinėje nebus galima prekiauti alkoholiniai gėrimais ir tabako gaminiais.

Anot Jolantos Uptienės, Savivaldybės administracijos Licencijų ir leidimų skyriaus vedėjos, pirmajame konkurso, paskelbtame pernai rugsėjį, buvo sulaukta vienintelio pasiūlymo. Jo autoriaus pateikti kavinės architektūriniai sprendiniai komisijai patiko, tačiau ji negalėjo pakeisti imperatyvios konkurso sąlygos – sezoniškumo, kaip to pageidavo interesantas. Todėl konkursas bus skelbiamas iš naujo.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis praėjusią savaitę „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad darbai skvere jau yra baigti, šiuo metu vyksta jų pridavimo procedūros. „Jei viskas vyks sklandžiai”, skverą miestiečiams, anot jo, bus galima atverti jau pirmomis kovo dienomis.

Skverą už 10,7 mln. eurų rekonstravo UAB „Plungės lagūna“.

18 Comments

  1. Irute

    Iki tampant seimo nariu,Petrosius ir jo tevai karaliavo visame pajuryje ,turejo ir turi kavines,o motinele net nemokedavo atlyginimo padavejoms,paprasciausiai priimdavo bandomajam laikotarpiui 2 sav,po to isvydavo

    Reply
  2. Anonimas

    Tereikėjo buvusi skverą atnaujinti ir visi būtų buvę patenkinti. Nebeliko tos fantastinės vietos, kuomet karštą popietę medžių paunksmėje čiurlenant fontanui buvo galima pailsėti nuo miesto triukšmo. Dabar ateina eilė K.Donelaičio skvero darkymui.

    Reply
  3. Nezabitauskas

    Tie 400 medžių ar nebus pačių medkirčių provokacija? Nori žaliosios gyvybės gynėjus parodyti durneliais, neadekvatais, nes reikia kuo sklandžiau prastumti Donelaičio skvero, Skulptūrų parko pjautynes. Ne, Dangės skvero dauguma medžių laimingai auga ir toliau, tiktai gražieji krantinės gluosniai liko vien nuotraukose ir prisiminimuose. Skvero darkytojus galima pagirti už tai, ko jie nepadarė. O už tai, kas padaryta (nesismulkinsiu, ten viskas blogai!), užsakovams ir projektuotojams tenudžiūsta rankos ir dar kai kas!

    Reply
  4. ASAS

    Kodel nesutvarkytas šaligatvis Danės gatvėje priešiais parką?

    Reply
  5. Irute

    Ar ne Petrosiaus sema vel susilde rankeles

    Reply
    • Tomas

      Irute, sumaišėt kažkokias galvoje esančias savo fantazijas visiškai. Kuo čia dėtas Seimo narys Petrošius?

    • Matyt

      galvoje turėjo kitą konservatorių Petraitį ?

  6. Rašo iš sa ivaldybės komentarus

    Kaip gražu ir gera bus vasara per karsčius sedėti ant saulės , kur vien betonas ir tri kelės. Iškisti apie 100 medžių. Organizuota karsčio sąla. Kaip savivaldybei buvo gera plauti pinigus. O i kaip gera….

    Reply
    • na

      bet ir begede melage, gerai isiziurekit, ar tikrai taip? kad tik pliupt nesamones…

  7. memel

    Bus puikus skveras. Žinau, kad ir Vilniaus forumuose ši skveras jau giriamas.

    Reply
  8. klaipėdietis

    Nuėmus nepermatomas tvoras pasimatė „rekonstruoto” Danės skvero baisumas: ištisi trinkeliniai plotai, mažai likusių medžių, kažkokie klaikių spalvų (oranžinės, mėlynos, raudonos ir kt.) kauburiai. Makalynė: vaikų aikštelės, riedleninikų vieta, šunų aikštelė, suoleliai(atseit, ilsėkitės), istotinių įvykių pažymėjimas, svetimtaučiai medeliai, krūmai ir dar galas žino kas. O dar ir kavinė! Rezultate: nei poilsio, nei linksmybių, nei ramybės, nei džiugesio… O atrodo siaubingai. Tai gryna vizuinė tarša, kenkianti bet kokio amžiaiz žmonių psichikai.

    Reply
    • :)

      Panašu iš jūsų komentaro jūsų psichikai tik palatos sienos nekenktų 🙂 O man patinka ” gyvos ” erdvės kurias gali lankyti įvairi publika . Ir kavinė man netrukdo …Noriu einu , noriu ne .

    • Klaipėdiečiui

      jūs gal kapinėse psichinės sveikatos ieškokite ? Tylu , gėlės žydi , nei vaikų , nei šiaip daug gyvųjų , nei kavinių ….Sėdi apie amžinybę mąstai ….Mąstai ką gero padarei miestui be inkštimo …Tobulėkite 🙂

    • tai

      gal ir neikit i ta skvera? ir nebeturesit psichines nervacijos:)

  9. Koki skvera

    Sunaikino, sugadino. Iškirto apie 400 medžių. Tai ne rekonstrukcija tai vandalizmas

    Reply
    • Nebe skveras, o trinkelių rojus

      Medžiai pokariu sodinti ant griuvėsių. Bet ar kuo didesnį plotą norintiems ištrinkeliuoti mankurtams tai svarbu? Daugiau nubyrės.

    • klaipedskas

      Nebesvaik, ten praktiškai nieko nekirto, be to aplamai ten 400 medžių net niekad tiek nebuvo

    • Jons

      Jus bent kazkiek aplinkoje orientuojates? Daug kur skelbta kad pjauta tik iki 20 medziu, atgal atsodinant dvigubai daugiau. Kam tos melagystes apie 400 medziu?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Kurie kiemai, gatvės ir dviračių takai bus tvarkomi pirmiausiai?

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius patvirtino vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo (remonto) prioritetinių darbų 2024–2026 m. eiliškumo sąrašą. ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This