Šviesų festivalyje – dar daugiau projektų

Kultūra

Į jau šį ketvirtadienį Klaipėdoje prasidėsiantį Šviesų festivalį jungiasi ir keli Kultūrų komunikacijų centro projektai.

Tai menininkų Rodion Petroff ir Justo Bø šviesos instaliacijos.

„Šildomos grindys“ ir „Skaitmeninis veidrodis“
Instaliacija „Šildomos grindys“ įrengta lubose. Organizatorių nuotr.

KKKC Meno kieme (Bažnyčių g.4) reziduojantis menininkas Rodion Petroff Klaipėdos šviesų festivalyje pristato net kelis projektus. Interaktyvi instaliacija „Šildomos grindys“ lankytojus pasitiks tunelyje iškart už kaltinių Meno kiemo vartų. Šiam projektui, inicijuotam čia įsikūrusio „10 tiltų kiemo“, menininką įkvėpė noras ištrūkti iš fizinio ir emocinio šalčio gniaužtų. Kūrėjas siūlo žiūrovams praleisti daugiau laiko instaliacijos šviesoje ir patiems pagal savo norus „reguliuoti šildymą“ – pasirinkti šilčiausias emocijas sukeliančias spalvas.

Meno kiemo dirbtuvių vitrinoje įrengta R. Petroff interaktyvi instaliacija „Skaitmeninis veidrodis“ leis lankytojams pamatyti save nauju rakursu. Veidrodiniai atspindžiai žmogų lydi kiekviename žingsnyje – namuose, viešose erdvėse, parduotuvių vitrinose, netgi telefonuose. Instaliacija kviečia pažvelgti į save pro skaitmenos prizmę ir įvertinti, kokią metamorfozę patirs jūsų atvaizdas. Festivalio metu, pasitelkus skaitmenines interpretacijas, šviesos meno objektu taps ir menininko dirbtuvės.

Instaliacija „Siena“

Parodų rūmų fasadą, Aukštoji g. 1, nušvies Justo Bø konceptuali instaliacija „Siena“, kuri skatina susimąstyti apie būtį. Dažnas iš mūsų kartais susiduriame su situacija, kai tarsi atsitrenkiame į kažkokią nematomą ar dar nesuvokiamą sieną, skiriančią mus nuo to, kokie esame dabar ir kokiais norėtume būti tolimesniame savo kelyje – kitapus užtvaros. Ta siena – kaip rūkas, mes dar nežinome, kas iš tikrųjų už jos yra, ir kaip kūdikiai įsčiose per mamos pilvą vis bandome apčiuopti ar prasispirti į ateities pasaulį.

Be to, Parodų rūmuose vasario 24 ir 25 d. (ketvirtadienį ir penktadienį) 18 –19.30 val. bus demonstruojamas projektas „Pajusk”, kurį pristato „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“.

Tai inovatyvi priemonė empatijai ir solidarumui ugdyti – virtualios realybės simuliaciniai videoklipai, padėsiantys lankytojams pasijusti klausos, regos ir judėjimo negalią turinčio asmens vietoje bei patirti, ką reiškia patyčios dėl to, kad esi kitoks.

Rekomenduojama žiūrovams nuo 14 metų.

Parodų rūmų lankytojai projekto metu taip pat turės galimybę apžiūrėti šiuo metu čia veikiančias parodas.

Išsamią Šviesų festivalio programą rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Klaipėdos valdžios OBChSS ir liumpenai kovoja prieš kultūrą

Kai išgirstu žodį kultūra, norisi griebtis pistoleto. Vis dar tebesiginčijama, kuriam Adolfo Hitlerio parankiniui išsprūdo ši frazė. Tačiau panašu, kad ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Šviesų festivalio spalvos - jau paskutinį vakarą

Klaipėda kviečia žiemos tamsą iškeisti į šviesą – mieste vykstantis VIII Šviesų festivalis šeštadienį, paskutinį šventės vakarą, nuo 18 iki ...
2023-02-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This