Prezidento kreipimasis dėl Rusijos karinės agresijos Ukrainoje

Politikų tribūna, Svarbu

Brangūs Lietuvos žmonės,

šiandien mes tapome nusikalstamų Rusijos veiksmų prieš Ukrainą liudininkais. Negalime likti abejingi šiai neišprovokuotai karinei agresijai, kuri stumia į pavojų milijonus nekaltų žmonių ir griauna tarptautinės tvarkos pamatus.

Šią nerimo valandą mano ir, tikiu, kiekvieno iš Jūsų mintys yra su broliška ukrainiečių tauta. Siautėjančio blogio akivaizdoje privalome būti vieningi, solidarūs ir pasirengę duoti atkirtį.

Ukraina neliks nei viena, nei vieniša. Ji gali ir toliau kliautis visokeriopa Lietuvos parama. Agresijos Ukrainoje akivaizdoje didiname ir savo kovinį pasirengimą. Kaip tai užtikrinti, spręs mano sušaukta Valstybės gynimo taryba.

Sustabdyti Rusiją gali tik vieninga ir griežta demokratinių Vakarų reakcija. Todėl jau pradėjau aktyvias konsultacijas dėl tolesnių veiksmų su NATO sąjungininkais ir Europos Sąjungos partneriais. Veiksmai turės apimti tiek aktyvią paramą Ukrainai, tiek ir sunkias sankcijas Rusijai.

Nuo to, kaip reaguosime artimiausiomis valandomis ir dienomis, gali priklausyti visos Europos ateitis. Todėl kviečiu Lietuvos žmones laikytis rimties, o valstybės institucijas – būti ypač budrias ir užtikrinti aukščiausią parengtį. Nors tiesioginės grėsmės Lietuvos valstybės stabilumui nėra, privalome tinkamai vertinti susiklosčiusią situaciją ir veikti atsakingai bei solidariai.

Niekada anksčiau nebuvome tokie stiprūs ir taip gerai pasirengę kartu su sąjungininkais atremti išorės iššūkius.

Atėjo metas parodyti, kas mes esame – ir ko mes esame verti.

2 Comments

  1. Lara

    Sveiki as manau mažiau musų valstybėms reike kištis Rusijos ir Ukrainos santykis nesinori kad ir kiti nukentėtų.nes daug kalbu apie prondoli bomba puse pasaulio neliktu nutraukite greičiau viska aš dar noriu gyventi užauginti vaika

    Reply
  2. O aš , ponui prezidentui , linkiu

    išlaikyti LIETUVĄ ir jos žmones saugančio prezidento vardą ! Nenorėčiau , pone prezidente , jog Jūsų pavardė Lietuvos istorijoje išliktų tik dėl ” Lietuvos įtraukimo į karą ” . Drįstu rašyti savo palinkėjimą , nes balsavau už Jus . Linkiu susikaupimo ir atsakomybės prieš Lietuvą . Jums Lietuva ir jos saugumas turi likti svarbiausi ! To linkiu ir seimo valdančiai daugumai .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This