Jau ieško, kas įrengs žuvų iškrovimo vietą Dangėje

Miestas, Svarbu

Biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai” ieško rangovo, galinčio suprojektuoti ir įrengti žuvų iškrovimo vietą Dangės upėje, prie Pilies tilto.

Tikimasi, kad žuvies iškrovimo infrastruktūra prie Pilies tilto bus įrengta vasaros pabaigoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Rangovas privalės suprojektuoti ir įrengti elektros tinklus, iškrovimo vietoje bus reikalingas kranas/„gervė” žuvies kroviniui iškelti iš laivų, trijų dalių atspari įšalimui pontoninė prieplauka su nameliu persirengti bei tiltelis, jungiantis krantinę ir prieplauką.

„Klaipėdos paplūdimiai” deklaruoja, kad šiam projektui gali skirti 80 500 eurų be pridėtinės vertės mokesčio. Viešojo pirkimo konkurso sąlygose įrašyta, kad rangovas bus renkamas pagal pasiūlytą geriausią kainos ir kokybės santykį. Kaina lems tik 40 procentų.

Į klausimą, kodėl būtent gelbėtojai, o ne savivaldybė skelbia šį konkursą, Olegas Mariničius, „Klaipėdos paplūdimių” direktorius atsako: „Mes esame šio vandens kelio valdytojai”.

Ateityje įstaiga ieškos rangovų ir prieplaukai Dangės upėje, prie Liepų gatvės tilto, įrengti.

Direktorius tikisi, kad jei konkursas įvyks sėkmingai, žuvies iškrovimo infrastruktūra prie Pilies tilto bus įrengta vasaros pabaigoje. Prie Pilies tilto ir anksčiau buvo prekiaujama žuvimi iš laivų. Tačiau prasidėjus šio tilto kapitaliniam remontui prekyba nutrūko.

3 Comments

  1. MArijus

    Tik idiotas prieš pat verslinės žūklės uždraudimą gali investuoti į žuvies iškrovimo vietą!

    Reply
  2. Ok

    Nenuvertinkit Klaipėdos paplūdimių, jie atliks tik pirkimą, o projektėlį „gervei” ir trinkelėm parengs nupirtas specialistas !

    Reply
  3. Pinigų taškymas

    Nes jei tai tiesa tai labai blogai. Nuo pat Pilies (Karlo) tilto iki pat Pietinio rago galo yra planuojamas visos krantinės ir teritorijos architektūrinis konkursas kuriame turėtų būti sprendžiami visi klausimai, t.s. ir šis, kompleksiškai. Kad išsiaiškinti norus ir galimybes „Memelio miestas” inicijavo šiai teritorijai galimybių studiją. Jos pagrindu ir planuojamos parengti konkursui sąlygas. Tada pagal projektą įrengiami kompleksiškai ir visi tinklai ( o ne vienam kioskui). Dar keisčiau kai „Klaipėdos paplūdimiai” jau planuoja ir naujoms prieplaukoms ieško rangovų (statybininkų) be jokių projektų ir viešinimų. Po to stebimės miesto kontorų vadukų „kūriniais” . Miesto upė yra VIEŠA erdvė. Nebesuprasi kas tą miestą valdo ir kas už ką atsako, o kontora „Klaipėdos paplūdimiai” neturėdama jokio supračio nei apie projektavimą nei apie statybas pradeda organizuoti upės pakrantėse statybas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kels Pilies tiltą

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį (iš 18 į 19 dieną) nuo 0.10 iki 4 val. bus ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Savivaldybė pateikė potvynių suvaldymo priemones

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša Aplinkos ministerijai pateikusi naujas priemones, kurios padėtų suvaldyti potvynius. Dėl to Nacionalinio vandenų srities 2022-2027 metų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This